آمریکا صنایع فولاد، آهن، آلومینیوم و مس ایران را تحریم کرد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت با صدور یک فرمان اجرایی صنایع فولاد، آهن، آلومینیوم و مس ایران را تحت تحریم قرار داد.

ترامپ در این فرمان، که کاخ سفید متن آن را منتشر کرده است، با استناد به قوانینی که چنین اختیاری را به او می‌دهد تاکید می‌کند که قطع کلیه مسیرهایی که ایران می‌تواند به سمت دسترسی به سلاح هسته‌ای و موشک‌های قاره‌پیمای بالیستیک طی کند، و همچنین مقابله با نفوذ بدخواهانه ایران در خاورمیانه، همچنان سیاست ایالات متحده است.

وی در ادامه می‌گوید که قطع درآمد حکومت ایران، از جمله درآمدهای ناشی از صادرات محصولات صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس، که ممکن است برای تامین مالی و پشتیبانی از تولید وتکثیر سلاح‌های کشتار جمعی، گروه‌ها و شبکه‌های تروریستی، کمپین‌های تهاجمی منطقه‌ای و گسترش نظامی استفاده شود، نیز همچنان سیاست آمریکا است.

در این بیانیه جزئیات دقیق موارد تحریمی در حوزه‌های یاد شده و تبعات قانونی نقض آنها ارائه شده است.

اندکی بعد وزیر خارجه آمریکا در توئیتر با بیان این که امروز نخستین سالگرد تصمیم تاریخی پرزیدنت ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای ۱۳۹۴ و اتخاذ یک راهبرد جسورانه جدید در برابر ایران است، گفت که کارزار فشار حداکثری آمریکا بر جمهوری اسلامی به موفقیت تاریخی دست یافته است.

مایک پمپئو در ادامه این پیام‌های توئیتری خود به فرمان اجرایی امروز پرزیدنت ترامپ برای تحریم صنایع فلزی ایران به عنوان سومین حوزه بزرگ صادرات این کشور اشاره و تاکید کرد که «ما منابع رژیم که جهت تامین مالی ترور استفاده می‌شود را قطع خواهیم کرد.»

رئیس جمهوری ایالات متحده، که از ابتدا مخالف توافق هسته‌ای دولت باراک اوباما با جمهوری اسلامی بود، با این استدلال که جمهوری اسلامی با ادامه برنامه موشکی بالیستیک و رفتار بدخواهانه خود در منطقه روح توافق را نقض می‌کند، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ از آن خارج شد و نه تنها تحریم‌هایی که با اجرای توافق لغو شده بودند را باز گرداند، بلکه تحریم های جدید را هم علیه رژیم ایران اعمال کرد.

سه متحد اروپایی واشنگتن که طرف توافق با تهران بودند – یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان – با این تصمیم پرزیدنت ترامپ موافق نبوده و در یک سال گذشته در تلاش برای حفظ برجام و ادامه تجارت شرکت‌های اروپایی با ایران بر مبنای برجام بوده‌اند.

مایک پمپئو که به اروپا سفر کرده است، پیش‌تر در روز چهارشنبه و در نشست خبری مشترک با همتای بریتانیایی خود در لندن، به مکانیسم ابتکاری اروپایی‌ها موسوم به اینستکس برای حفظ تبادلات تجاری با ایران بر مبنای برجام اشاره کرد و گفت که در مورد آن با آلمان و فرانسه نیز صحبت کرده‌ایم. او افزود طبق تحریم‌های فعلی خدمات بشردوستانه و نیازهای اضطراری می‌تواند ارائه شود، اما وقتی ارتباط از آن بالاتر برود، ممکن است در حوزه تحریم‌هایی برود که ما اعمال کرده‌ایم. ما به دقت بررسی کرده و اگر ببینیم نقض تحریم‌ها صورت می‌گیرد، به آن واکنش نشان می‌دهیم.

برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران نیز امروز در نشستی با عنوان «یک سال پس از خروج آمریکا از برجام؛ سیاست ایالات متحده در قبال ایران» در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل در واشنگتن گفت، آن‌هایی که از توافق اتمی برجام حمایت کردند وارد نوعی قمار شدند، که شاید در ۱۰ سال آینده ایران رفتاری میانه‌رو انتخاب کند. ما با توافق مشکلی نداریم، مشکل بزرگ ما با توافق بد است.

منبع: «صدای آمریکا»

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

پانزده − 11 =