بازجویان اطلاعات به حمزه درویش: “سکوت کن تا به پرونده‌ات رسیدگی کنیم”

بازجویان اداره اطلاعات طی گفتگویی که با حمزه درویش، زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج داشته‌اند، از او خواستند که از فعالیت‌های رسانه‌ای خود دست بردارد تا مسیر پرونده او را تغییر دهند و به وضعیتش رسیدگی کنند.

مسئولان زندان رجایی‌شهر کرج ساعت یک بعدازظهر روز یک‌شنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۸، حمزه درویش را از سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ این زندان به اندرزگاه ۸ منتقل کرده و “دو مامور وزارت اطلاعات از شهرهای تهران و رشت به مدت ۳ ساعت با وعده و وعید از او خواستند که سکوت کند و از فعالیت‌های رسانه‌ای خود دست بردارد تا روند رسیدگی به پرونده‌اش تغییر کند و به وضعیتش رسیدگی شود”.

یک منبع آگاه در این خصوص به کمپین گفت: «روز یکشنبه ۱۶ تیرماه ساعت ۱ بعدازظهر حمزه درویش را به اندرزگاه ۸ که به بند سپاه معروف است و تحت اختیار وزارت اطلاعات است، فراخواندند و در این ملاقات که نزدیک ۳ ساعت به طول انجامید، یکی از بازجویان اداره اطلاعات رشت که اوایل بازداشت حمزه درویش، مسئول پرونده او بوده و یکی دیگر از نیروهای وزارت اطلاعات تهران حضور داشتند و سعی می‌کردند به هر طریق او را مجاب کنند تا از فعالیت‌های رسانه‌ای خود دست بردارد، در عوض آن‌ها هم وعده دادند که تمام تلاش خود را برای تغییر در حکم و روند پرونده‌اش خواهند کرد».

این منبع در ادامه افزود: «بعد از تهدیدهای صریح و در کنار آن تظاهر به دلسوزی و اذعان به اینکه در حقش ظلم شده و مستحق این حکم نیست و طبق معمول و عادات همیشگی‌شان، با وعده و وعید به او گفتند که تمامی تلاش خود را برای تغییر در حکم و روند پرونده خواهند کرد، به شرط آنکه دست از فعالیت‌های رسانه ای خود بردارد و ارتباطش را با رسانه های بیگانه و معاند نظام قطع کند که آقای درویش در جواب آنها گفت که اتهام واهی شعارنویسی را از روی پرونده‌ام بردارید و امان نامه قضایی که به من داده بودید و آن را از پرونده‌ام برداشته‌اید را دوباره در پرونده‌ام بگنجانید. سپس با اعاده دادرسی من موافقت کنید تا طی یک دادرسی عادلانه و با حضور وکیل از خودم دفاع کنم و از این اتهامات واهی و حکمی که در علیه من صادر شده، کاملا مبرا بشم آنوقت دیگر سکوت می‌کنم. در غیر اینصورت تمام ۱۲ سال باقی مانده حبسم را ساکت نخواهم نشست و تا می‌توانم در دفاع از حقوق پایمال شده‌ام، تلاش خواهم کرد».

این چندمین بار است که مسولان امنیتی و کارشناسان اطلاعات به آقای درویش وعده می دهند که به وضعیتش رسیدگی خواهد شد.

این جوان ۲۵ ساله اهل منطقه تالش در استان گیلان و زندانی اهل سنت تا کنون ۳ سال از دوران محکومیت ۱۵ ساله خود را پشت سر گذاشته‌‌است.

پیش‌تر در روز شنبه ۱۸ خرداد، حمزه درویش و دیگر زندانی سنی مذهب به نام توحید قریشی “به بند دو الف اطلاعات سپاه در زندان اوین منتقل شدند و در خصوص اتهامات وارده به خودشان مورد بازجویی قرار گرفتند” و پس از ۶ روز بی‌خبری در روز پنج‌شنبه ۲۳ خردادماه ۱۳۹۸ به زندان رجایی‌شهر کرج بازگردانده شدند.

حمزه درویش که بارها به نسبت روند رسیدگی به وضعیتش به مقامات زندان و قضایی کشور درخواست دادخواهی ارائه داده و از کارشناسان پرونده‌اش در اطلاعات رشت به علت “اخذ اعترافات اجباری و قرار گرفتن شکنجه و توهین به مقدسات اهل سنت و ناموس و گویش تالشی زبانان” شکایت کرده‌بود که بر اساس شنیده‌ها قصد دارند مسیر شکایت و پرونده او را تغییر بدهند.

وی پیش‌تر با نوشتن رنج‌نامه‌ای با عنوان “ظلم چیست” گزارشی از نقض حقوق زندانیان که از سوی مسئولان این زندان بر آن‌ها اعمال می‌شود، منتشر کرده‌بود.

او در نامه‌اش از «غلامرضا ضیایی»، رئیس زندان رجایی شهر و «محمد گودرز»، رئیس اندرزگاه ۷ این زندان به عنوان کسانی یاد کرد که در اندرزگاه ۷ علاوه بر اذیت کردن زندانیان عقیدتی؛ “سیاست تفرقه افکنی، لابی سازی، پاره کردن و دور انداختن تقاضای زندانیان و سوء استفاده مالی از زندانیان” را پیش گرفته‌اند.

لازم به توضیح‌است؛ ساعت ۹ صبح روز، چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۳۹۷، گارد زندان رجایی‌شهر کرج، به همراه رئیس زندان، نیروهای وزارت اطلاعات و تعداد زیادی لباس شخصی، با یورش به سالن ۲۱ اندرزگاه ۷ این زندان که محل نگهداری ده‌ها تن از زندانیان سنی مذهب است، چند تن از آنان را مجروح و به شکل خشونت آمیزی وسایل شخصی آنان را تخریب کرده و عده‌ای ازد جمله حمزه درویش و توحید قریشی را “با سر و دست شکسته و لباس خونی” به سلول‌های انفرادی منتقل کردند.

همچنین شماری از زندانیان عقیدتی-سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج، در حمایت از حمزه درویش، زندانی سنی مذهب بیانیه‌ای منتشر کرده و از علما، رهبران و جامعه اهل سنت، مردم ایران، کمیته حقوق بشر سازمان ملل، مجامع حقوقی، فعالان سیاسی و مدنی، عفو بین‌الملل و اصحاب رسانه خواسته‌بودند که به دفاع از حمزه درویش برخاسته و بر رسیدن به خواسته ایشان تاکید کنند.

آقای درویش، در نامه‌ای از شکنجه شدن خود در زمان بازداشت در سلول‌های انفرادی وزارت اطلاعات خبر داده‌بود.

حمزه درویش، از سوم مهرماه ۹۷ به‌دلیل عدم موافقت با اعاده دادرسی پرونده‌اش از سوی دیوان عالی کشور دست به اعتصاب غذا زد و پس از هفتاد روز به دلیل فشار روانی شدید و آسیب‌های ناشی از اعتصاب غذا دچار حمله عصبی شده و در نهایت روز سیزدهم آذرماه به اعتصاب غذای خود پایان داد.

این زندانی پیش‌تر به اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “اقدام علیه امنیت ملی کشور” از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

وی معتقد است: “تنها به علت عدم همکاری با وزارت اطلاعات به احکام زندان محکوم شده و در پرونده‌اش هیچگونه مشکل امنیتی وجود ندارد” و بارها اظهار کرده که “در سال ۹۳ نیروهای داعش با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده و حتی این فرصت را داشته که با تامین ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود”.

با‌ این وجود وی در پرونده‌ای “پرابهام” که به ۱۸ سال حبس محکوم شده و بر اساس قانون تجمیع جرایم باید ۱۵ سال آن را در زندان سپری کند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هفده + نه =