همراه با فرخ نگهدار «دیدار» کُلن آلمان؛ می ۲۰۱۹-بخش سوم (قسمت پایانی)

گفتگوی رضا بدیعی و فرخ نگهدار، فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق در کُلن آلمان در سلسله برنامه‌های «دیدار» در ۳ بخش صورت گرفت.

این برنامه‌ها از آن جهت «دیدار» نام گرفته که زندانیان سیاسی سابق و فعالان سیاسی در کُلن آلمان هر دو سال یک‌بار هم تحت همین عنوان گرد هم می‌آیند. افراد شرکت کننده در این برنامه، طی رژیم شاه بارها بازداشت شده و با احکام زندان مواجه شدند.

او در بخش اول این برنامه به معرفی خود می‌پردازد.

این فعال سیاسی در بخش دوم برنامه «دیدار» اینطور نتیجه‌گیری می‌کند که سرنوشت ایران با جهان با توجه به رویدادهای سیاسی گره خورده‌است: «ما نمی‌توانیم تاثیر قدرت‌های بزرگ را در سرنوشت کشور خود نادیده بگیریم، اما نباید تاثیر مردم را هم ندید بگیریم.»

آقای نگهدار در قسمت سوم که بخش پایانی این گفتگو بود، با نگاهی گذرا به فعالیت‌های سیاسی خود می‌گوید: «باید رابطه میان ملت و حکومت رابطه فهم متقابل، اعتماد و مشارکت باشد، برای همین باید دید چگونه می‌توان این شکاف را برداشت.»

وی در این بخش توضیح داد که چطور می‌توان در ایران به تغییرات دست یافت.

فرخ نگهدار، در طول دوران فعالیت‌های سیاسی خود فراز و فرودهای بسیاری را پشت سرگذاشت و همواره برای رسیدن به دموکراسی تلاش می‌کرد.

او در خانواده‌ای از طبقه متوسط شهری متولد شد که بیشتر آن‌ها تمایلات چپ داشتند.

آقای نگهدار در دهه ۲۰ شمسی به تهران می‌آید و بیشتر در حال و فضای آن دوران سیاسی ایران قرار می‌گیرد.

او از نوجوانی فعالیت‌های سیاسی خود را آغاز کرده و مدتی را هم در دوران پهلوی در زندان سپری کرد.

این فعال سیاسی سال ۱۳۴۶ در حالی‌که حدودا ۲۰ ساله بود به زندان افتاد.

وی در دوران انقلاب ۵۷ رهبری فداییان خلق را بر عهده داشت که به دلیل رویکردهای سیاسی آن زمان مورد انتقادهای زیادی قرار گرفت و این انتقادات تا کنون نیز ادامه داشته‌است.

آقای نگهدار طی سال‌های اخیر بیشتر به تحلیل وقایع سیاسی ایران می‌پردازد و در هیچ گروه سیاسی فعال نیست.

در ادامه بخش سوم (قسمت پایانی) از فایل صوتی و تصویری مربوط به گفتگوی رضا بدیعی با فرخ نگهدار، در برنامه «دیدار» ماه می ۲۰۱۹ آمده‌است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیز دنبال کنید.)

.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهار × سه =