ادامه اعتراضات کارگران هفت‌تپه/ بازداشت شماری از کارگران

منابع کارگری از بازداشت جداگانه ۱۴ کارگر نیشکر هفت تپه در ایران خبر می دهند. گزارش‌ها حاکی است که برخی از بازداشت شدگان آزاد شدند اما هنوز چندین کارگر در بازداشت هستند.

صدای آمریکا به نقل از سندیکاری کارگران هفت تپه شامگاه یکشنبه ۱۴ مهرماه اعلام کرد که یوسف بهمنی، محمود خدایی و ایمان اخضری توسط پلیس امنیت بازداشت شدند.

همچنین ۱۱ نفر دیگر از کارگران هفت تپه که در مسیر رفتن به تهران برای «ملاقات با نمایندگان کمسیون اجتماعی مجلس» بودند، با هماهنگی «پلیس اطلاعات و امنیت شوش»، در عوارضی بزرگراه خرام آباد – تهران بازداشت شدند.

بنابر این گزارش هنوز علت بازداشت این کارگران مشخص نیست. سندیکای کارگران هفت تپه همچنین اعلام کرد که تعدادی از افراد بازداشتی آزاد شده‌اند اما هنوز یوسف بهمنی، محمدخنیفر، ابراهیم عباس منجزی، ایمان اخضری و محمود خدایی در بازداشت هستند.

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه این بازداشت‌ها را محکوم کرده و خواهان آزادی بی قید و شرط این کارگران شده است.

از سوی دیگر اعتصاب کارگران هفت تپه امروز دوشنبه ۱۵ مهرماه نیز ادامه یافت. این کارگران خواهان برکناری بخش خصوصی، داشتن امنیت شغلی و آزادی اسماعیل بخشی، و همچنین خاتمه دادن به پرونده سازی‌های امنیتی برای کارگران هستند.

پیش از این سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، گزارش داده بود که حدود ۴۰ کارگر هفت تپه احضار شده‌اند تا روز دوشنبه ۸ مهرماه خود را به پلیس اطلاعات امنیت شوش معرفی کنند.

کارگران هفت تپه از روز دوشنبه اول مهرماه در اعتراض به اخراج و عدم تمدید قرارداد ۲۱ کارگر نیشکر هفت تپه در بخش‌های داخلی شرکت هفت تپه دور جدید اعتصاب خود را آغاز کرده‌اند.

سپیده قلیان، فعال کارگری، امیرحسین محمدی فرد، سر دبیر نشریه گام، عسل محمدی، ساناز الهیاری و امیر امیرقلی از اعضای تحریریه نشریه گام، اسماعیل بخشی، از کارگران هفت‌تپه و محمد خنیفر، از کارگران هفت‌تپه از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران در مجموع به ۱۱۱ سال و نیم زندان محکوم شده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل صدور این احکام را در دستگاه قضایی ایران “بی‌عدالتی شرم‌آور” خوانده‌ و بیانیه‌ای در این خصوص منتشر کرده‌است.

اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه از ۱۴ آبان ۹۷ و پس از آن شدت گرفت که گزارش‌هایی مبنی بر متواری یا دستگیر شدن مالکان خصوصی نیشکر هفت‌تپه منتشر شده‌بود.

صدها کارگر، شرکت نیشکر هفت‌تپه، در آن زمان بیش از یک‌ماه در اعتراض به خصوصی‌سازی این شرکت و عدم توجه مسئولان به خواسته‌هایشان و همینطور معوقات مزدی خود، دست به اعتصاب زده‌‌ بودند.

شدت دامنه اعتراضات افزایش یافت و خانواده‌های کارگران شرکت هفت‌تپه نیز به خیابان‌های شهر شوش آمده و ضمن برپایی تجمع با سر دادن شعارهایی مطالبات‌شان را خواستار شده‌بودند.

مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در سال ۱۳۹۴ به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار شد و از زمان واگذاری این مجتمع کارگران بیش از ۳۰۰ بار تجمع و اعتصاب کردند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

سه × پنج =