«رضوان مقدم»، پژوهشگر، فعال حقوق بشر و حقوق زنان، در همایش سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی روز شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ برابر با ۲۰ ژوئن ۲۰۲۰، با توجه به ۴ فقره قتل دختران و زنان طی ماه گذشته، علل وقوع قتل های ناموسی در ایران را بررسی کرد.
در قانون مجازات اسلامی قوانینی پیش بینی شده است که اجازه میدهد شخص در شرایط خاصی مرتکب قتل شده بدون اینکه مجازات شود.
برای مثال ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی می گوید هرگاه مرد همسر خود را با یک مرد اجنبی در حال ارتکاب زنا مشاهده کند و علم به تمکین زن داشته باشد می تواند در همان حال هر دو را به قتل برساند و اگر زن اکراه داشته باشد میتواند مرد را به قتل برساند.این یکی از قوانینی است که دست مردها را برای کشتن زنها باز گذاشته است.
ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی می گوید هر گاه پدر و جد پدری فرزند و نوه خود را به قتل برسانند از قصاص معاف است وقاتل فقط به پرداخت دیه ملزم ی شود.
بحث دیگر در رابطه با قضیه قتل های ناموسی بخش فرهنگ و سنت حاکم بر جامعه است که باید
با فعالیتهای فرهنگی و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه این مسئله حل شود.
«رضوان مقدم»، پژوهشگر، فعال حقوق بشر و مدافع حقوق زنان و همچنین از فعالان کمپین یک میلیون امضا، دارای دکترای علوم سیاسی واجتماعی در فیلد جندراستادیز از دانشگاه FU Berlin آلمان
«رضوان مقدم»، فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود را با محوریت مطالبه حقوق انسانی شهروندان ایرانی در پیش از انقلاب آغاز کرده است. وی در ابتدای دهه شصت بازداشت و دو سال را در زندانهای جمهوری اسلامی به سر برد.
به گفته این فعال حقوق زنان ایرانی، وی از سال ۱۳۶۴ بر موضوع مطالبات زنان ایرانی و فرهنگسازی در این حوزه تمرکز کرده است. او همچنین از جمله فعالان کارزار رفع تبعیضهای قانونی علیه زنان در ایران، موسوم به «کمپین یک میلیون امضا» است.
توانمندسازی زنان، محیط زیست، اعتیاد، بهداشت و مبارزه با ایدز و مطالبات حقوق بشری و مدنی از جمله موضوعاتی بوده که در چند دهه اخیر این چهره سرشناس ایرانی پیگیری کرده است.
در ادامه فایل تصویری مربوط به بخشهایی از این گفتگو در برنامه فراسوی گذار از استبداد به دموکراسی و داد آمده است. این فایل در شبکه های اجتماعی سامانه گذار قابل دسترسی می باشد.