دلایل مرگ مشکوک غلامرضا منصوری قاضی متهم به فساد مالی

در برنامه این هفته فراسوی گذاراز استبداد اسلامی به دموکراسی و داد، «رضا بدیعی» مدیر سامانه گذار، طی گفتگویی با «بهمن بامداد» کنشگر سیاسی، و «یداله بلدی» جامعه شناس و فعال سیاسی، در رابطه با مرگ مشکوک غلامرضا منصوری قاضی متهم به فساد مالی به بحث و گفتگو پرداختند.

در ابتدا «رضا بدیعی» بحث را با این پرسش آغاز کرد که؛ چه کسانی از مرگ غلامرضا منصوری سود می برده اند، فرضیه قتل یا خودکشی کدام درست است؟

بهمن بامداد، کنشگر سیاسی به سوابق قاضی منصوری اشاره کرد و گفت: غلامرضا منصوری سابقه صدور احکام سنگین برای فعالان سیاسی و رسانه‌ای را در کارنامه داشت، سال ۱۳۹۸ به عنوان درمان بیماری صعب العلاج از کشور خارج شد. او با مطرح شدن اتهاماتش در دادگاه، ۱۹ خرداد ماه ویدئویی از مکانی نامشخص منتشر کرد و با ابراز ارادات و وفاداری به نظام و رهبری، ضمن عذرخواهی از رهبری، نظام را «مقدس» و جمهوری اسلامی را «حرم» خواند و مدعی شد که فرار نکرده و به محض رفع محدودیت‌ها، برای دفاع از خود به ایران برمی‌گردد.

«سازمان گزارشگران بدون مرز» با تسلیم شکایتی به «دادستان فدرال آلمان»، این بازپرس سابق دادسرای کارکنان فرهنگ و رسانه را به «جرم علیه بشریت و مسئولیت بازداشت و شکنجه خودسرانه دست‌کم ۲۰ روزنامه‌نگار در ایران در سال ۲۰۱۳ متهم کردند.

در شکایت «سازمان گزارشگران بدون مرز» اشاره شده بود که قاضی منصوری بر اساس قوانین کیفری بین‌المللی، مرتکب جنایاتی شده که دادستانی فدرال با اقدام سریع خود باید مانع از فرار او بشود. سازمان گزارشگران بدون مرز نوشته است که “دادستانی نباید بگذارد که او از دست عدالت فرار کند”.
همچنین، فدراسیون جهانی روزنامه نگاران از مقامات رومانیایی خواسته است تا غلامرضا منصوری از مقامات سابق قضایی ایران را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

با توجه به سوابق دلیل ممنوع الخروج شدن غلامرضا منصوری، این بود که دادگاههای محلی رومانی مایل بودند که وضعیت رسیدگی پرونده های مجرمین در ایران را بررسی کنند که اگر ایشان به ایران بازگدانده شوند چه در انتظار وی خواهد بود و وضعیت حقوق بشر در ایران به چه شکل است. دادگاه این اطلاعات را از وزارت امور خارجه خود استعلام کرده بود.

در ادامه بهمن بامداد افزود: نظر شخصی بنده این است که با تحرکات صورت گرفته در حاکمیت برای تعیین جانشینی خامنه ای، صف بندیهای جدیدی در حاکمیت در حال شکل گرفتن است و باندهای مافیایی در حال جابجایی هستند و دست به حذف همدیگر می زنند.
در جریان این پرونده که در حال حاضر یک عده ای را به عنوان مجرم به دادگاه کشیده اند عناصر درجه دوم و سوم هستند چون در تسویه حسابهای باندی هیچ وقت چهره های اصلی از بین نمی روند و بزرگان همدیگر ا حذف نمی کنند و عناصر زیردستی را از بین برده و به این ترتیب با هم معامله می کنند.

این شخص از این زاویه متهم ردیف نهم پرونده اکبر طبری است و آنطور که گفته می شود طبق گمانه زنیهای عمومی و حدسیات شخصی بنده، به عنوان متهم درجه چند خطر چندانی وی را در ایران تهدید نمی کرد اما اگر وی را در اروپا مورد محاکمه قرار می دادند می توانست برای حکوت بسیار خطرناک باشد و افشاگریهای زیادی در مورد روابط اطلاعاتی، سیستم شکنجه و اعتراف گیری و فساد و دزدیهای سیستم قضایی صورت گیرد.

فراموش نکنیم که پلیس رومانی بر روی این موضوع تأکید داشت که اجازه بدهید که تحقیقات را تمام کرده و سپس نتیجه را اعلام کنیم.
اما سیستم و دستگاه تبلیغاتی حکومت ایران مرتب روی مسئله خودکشی تأکید داشتند و با به کاربردن واژه های مشخص سعی در القای خودکشی به ذهن مخاطبان داشتند و به طور دائم در مورد این موضوع مانور میدادند.
نکته ای که باید مدنظر قرار بگیرد این است که با حذف فیزیکی این فرد از افشاگری و رسوایی بیشتر حاکمیت در ایران جلوگیری شده است.

رضا بدیعی: پس از اینکه مشخص شد که قطعاً حاکمیت به این نتیجه رسیده است که وی باید حذف فیزیکی شود چون به جرم جنایت علیه بشریت در اروپا محاکه خواهد شد چون اقدامات به جا به موقع ایرانیان دادخواه و حقوقدانان ارزنده در خارج از کشور باعث شد که این فرد نه به جرم اختلاس بلکه به جرم جنایت علیه بشریت بادی محاکمه شوند.

رضا بدیعی از یداله بلدی پرسید: آیا این ترورهایی که حاکمیت انجام میدهد چگونه میتوان برخورد کرد که آیا دردی از رژی دوا خواهد کرد و آیا سقوط محتوم آنها را به تأخیر خواهد انداخت؟
یداله بلدی: هر چه بیشتر به سقوط و اضمحلال نزدیک می شود این رژیم بیشتر به خشونت گرایش پیدا می کند و ج.ا تا آخرین لحظه تلاش در حذف مخالفان دارد و وظیفه فعالان این است که در هوشیاری و آگاهی را ارتقاء دهند.

در ادامه فایل تصویری مربوط به این گفتگو در نشست سراسری فراسوی گذار آمده است. فایل‌های مربوطه را  می توانید در شبکه های اجتماعی سامانه گذار نیز دنبال کنید.)

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هجده − 10 =