در بخش دوم و پایانی همایش، “رضا بدیعی” مدیر سامانه گذار ضمن اشاره به ۲ نیروی سیاسی در سپهر سیاسی ایران اظهار نمودند که؛ گروه اول نیروی استبداد محور یعنی ( مذهبی، سکولار و ایدئولوژی ) است که ماهیت استبدادی دارند و نیروهای سیاسی دیگر، دموکراسی خواهان هستند که در حقیقت خواهان استقرار دموکراسی در کشورند و باور دارند که قدرت سیاسی باید در دست مردم باشد و مسئولیت از آن کسانی است که در بینش، گویش و کنش همواره نشان دادند که خواهان آزادی و عدالت اجتماعی و حرمت انسانیاند.
در پاسخ به این سوال که آیا بغیر از این دو نیروی سیاسی، نیرویی دیگر را میتوان دید، “عمر مینایی” بعنوان کنشگر سیاسی و یکی از فعالان جنبش کارگری با اشاره به اینکه مردم کردستان طی ۴۲ سال حکومت استبداد اسلامی ثابت کردهاند که میتوانند پرچمدار آزادی و دموکراسی باشند، صحبتهای خود را ادامه دادند.
ایشان به عدم سرمایهگزاری در کردستان اشاره کردند، به وضعیت کولبران پرداخته و گفتند: طی سال گذشته ۱۶۶ نفر کولبر که برای تامین معیشت خود مجبور به این کار سخت و طاقتفرسا شده بودند، توسط نیروهای این رژیم جنایتکار کشته شدند.
در ادامهی این گفتگو “رضا بدیعی” گفتند: در سپر سیاسی ایران دو نیرو بیشتر نیستند. یکی از استبداد محور و دیگری آزادیخواهان که تلاش میکنند، مردم اداره جامعه را خود بدست گیرند.
سپس “عمر مینایی” چنین گفتند: در جامعه ای که تغییر و تحول به سمت روشنگری و خودباوری است مردم برای رسیدن به آزادی، عدالت و برابری شکل دموکراسی و آزادی خواهی را انتخاب میکنند.
در جامعهی کاملا دموکراتیک مردم میتوانند از طریق انتخاب شدن و انتخاب کردن، سرنوشت خود را به دست خود رقم زنند.
ایشان گفتند: مناسبترین آلترناتیو از درون جنبش مبارزاتی تودهای شکل میگیرد و از طریق شکلگیری شوراهای محل کار و زیست است که در کمال عدالت و برابری خود مدیریتی در جامعه متحقق میشود.
ایشان همچنین گفتند: انتخاب آزاد یک شکل ناقص از جامعه دموکراتیک است. شکل کامل و جامع آن انتخاب و عزل است. نماینده منتخب مردم کسی است که پاسخگویی مطالبات جامعه باشد.
“رضا بدیعی” در ادامه این گفتگو چنین گفت: در شرایط استقرار دموکراسی حق شهروندی بدست میآید.
ایشان به جنگ ۸ ساله ایران و عراق و دخالتگری جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه اشاره کردند و گفتند: در اثر توسعه طلبی این حکومت جنایتکار، فشارها بر مردم ایران گسترش پیدا کرده و ایران در مجامع بینالمللی منزوی شدهاست.
همچنین گفتند: تنها راه نجات از شرایط موجود اتحاد وسیع و بزرگ دموکراسیخواهان است. نقطه مشترک ما این است که هیچ حکومت استبدادی اصلاح پذیر نیست.
“رضا بدیعی” در خاتمه گفت: بهترین و جامعترین دموکراسی در ایران دموکراسی شورایی است.
اکنون زمینه این دموکراسی در جامعه فراهم شده است.