سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیه خواهان آزادی اسماعیل عبدی، عضو در بند هیأت مدیره کانون صنفی معلمان تهران شد.
در این بیانیه که در آن به اعتصاب غذای این فعال صنفی اشاره شده، از مقامات جمهوری اسلامی خواسته شده است تا هر چه سریعتر و بی هیچ قید و شرطی این زندانی عقیدتی را آزاد کنند.
اسماعیل عبدی، که در اعتراض به نقض گسترده حقوق شهروندی معلمان و کارگران در ایران دست به اعتصاب غذا زده است. از جمله خواستههای او محاکمه علنی و برخوردار شدن از حقوق قانونی به عنوان یک زندانی است. او قرار اعتصاب غذای خود را که بنا بود از روز ۲۸ فروردین آغاز شود با وعده دادستانی مبنی بر پاسخگویی به خواستههایش به تاخیر انداخته بود، اما به دلیل خلف وعده دادستانی تهران، از روز سهشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، اعتصاب غذایش را آغاز کرد.
متن کامل بیانیه عفو بین الملل را در ادامه بخوانید:
اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان از روز چهار اردیبهشت در اعتراض به نقض حقوق کارگران و معلمان ایران از یک سو و رد درخواست مرخصیاش از سوی دیگر اعتصاب غذا کرده است. اسماعیل عبدی به خاطر فعالیتهای مسالمتآمیز صنفی به ۶ سال زندان محکوم شده و به همین دلیل زندانی عقیدتی محسوب میشود. او در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است.
اسماعیل عبدی، معلم ریاضی و عضو هییت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، در نامهای به تاریخ ۲۲ فرودین اعلام کرد که از روز ۲۸ فروردین دست به اعتصاب غذا خواهد زد. اسماعیل عبدی اعتصاب غذای خود را پس از وعدههای دفتر دادستانی مبنی بر پاسخگویی برای یک هفته به تاخیر انداخت. همسر او اطلاع داده است که در پی عمل نکردن مقامات به وعدههایشان، او از چهار اردیبهشت اعتصابش را آغاز کرده است.
اسماعیل عبدی در نامه خود، از توزیع ناعادلانه ثروت و دسترسی به آموزش در کشور، دستمزدهای زیر خط فقر فرهنگیان و کاهش بودجه آموزش کشور انتقاد کرده است. او به طرح اتهامات امنیتی علیه فعالان اتحادیههای صنفی، اعمال فشار نهادهای امنیتی «به دستگاه قضایی در صدور کیفرخواست و حکم، رد اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، رد آزادی مشروط» و حتی دخالت آنها در دادن مرخصی به زندانیان، نیز اعتراض کرده است.
اسماعیل عبدی برای اولین بار توسط سپاه پاسداران در ۶ تیر ۱۳۹۴ بازداشت و به مدت ۴۰ روز در حبس انفرادی نگاه داشته شد. در اسفند ۱۳۹۴، او بعد از یک محاکمه ناعادلانه توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به ۶ سال زندان محکوم شد. فعالیتهای صنفی مسالمتآمیز اسماعیل عبدی اساس این اتهامات را تشکیل دادهاند.
او به دنبال دو هفته اعتصاب غذا با قرار وثیقه در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ آزاد شد. در مهر ۱۳۹۵ حکم زندان او در دادگاه تجدید نظر تایید شد و او دوران محکومیتش را به دنبال دستگیری مجدد در ۱۹ آبان ۱۳۹۵ شروع کرد. دیوان عالی کشور تا به حال دو بار درخواست اسماعیل عبدی برای اعاده دادرسی را رد کرده است، (یک بار در بهمن ۱۳۹۶ و بار دیگر در مهر ۱۳۹۷.)