محمد بیانات بنی سکینی، نوجوان ۱۷ ساله عرب از اهالی کوی علوی شهرستان اهواز، که در اعتراضات فروردینماه بازداشت شده بود، با تامین وثیقه از زندان شیبان اهواز آزاد شد.
محمد بیانات بنی سکینی ۱۷ ساله از اهالى کوى علوى شهرستان اهواز که در تاریخ ۱۶ فروردینماه ۱۳۹۷ بازداشت شده بود، ۲۱ خرداد با قید وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی بصورت موقت تا زمان برگزاری دادگاه از زندان شیبان آزاد شد.
پس از تجمعات فروردین ماه ۱۳۹۷ در اهواز و دیگر شهرهای خوزستان که در اعتراض به پخش یک میان برنامه در شبکه دو صدای و سیمای جمهوری اسلامی (برنامه کلاه قرمزی) ، صورت گرفت، صدها تن از تجمعکنندگان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند. براساس گزارش های فعالان حقوق بشر عرب اهواز، صدها شهروند عرب اهوازی، کماکان در وضعیت نامناسب و بلاتکلیف و بدون دسترسی به وکیل در بازداشت بسر می برند.
این اعتراضات، یک هفته به طول انجامید و موجب بازداشت گسترده شهروندان عرب از سوی نیروهای امنیتی شد.
منابع مطلع در زمان اعترضات شهروندان عرب، گفته بودند که دستکم ۴۰۰ تن از معترضان و فعالین سیاسی استان خوزستان بازداشت شدند. این در حالی صورت گرفت که کاظم نسب الباجی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با روزنامه اعتماد اعلام کرده بود “تنها ۱۵۰ نفر در جریان اعتراضات در اهواز دستگیر شدهاند.”
یکی از فعالان مدنی اهواز که از نزدیک پرونده افراد بازداشت شده را پیگیری میکند گفتهبود: «بازداشت شدگان سه دسته هستند؛ افرادی که در خود تجمعات دستگیر شدند، افرادی که در محل کار و یا منزل خود بازداشت شدند و دسته سومِ دستگیرشدگان، از فعالان مدنی و سیاسی هستند که در روزهای پس از تجمعات زندانی شدند.»
کریم دحیمی، فعال حقوق بشر، در ضمینه نقض حقوق عربها فعالیت میکند، به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، گفته بود “بسیاری از بازداشت شدگان در بازجویی ها از سوی نیروهای امنیتی مورد بدرفتاری و شکنجه قرار گرفتند”.
همچنین پیشتر گزارش شده بود، صدها تن از بازداشت شدگان تظاهرات اهواز در زندان شیبان در وضعیت نامناسبی به سر می برند. این افراد در یک بند مجزا در ۱۰ بخش قرنطینه نگهداری می شوند که هر بخش دارای ۷ سلول است و در هر سلول چندین نفر بازداشتی در وضعیت دشواری بسر می برند، و از ارتباطى با دیگر زندانیان و داشتن ملاقات ممنوع هستند.
استان خوزستان مهمترین منابع نفت و گاز کشور را در اختیار دارد، این منطقه عرب نشین است و بسیاری از اهالی آن در فقر زندگی میکنند.
فعالان حقوق عرب معتقدند، جمهوری اسلامی علاوه بر استفاده از منابع منطقه از استخدام افراد بومی منطقه در کارخانجات نیز جلوگیری میکند و این مسئله را تبعیض علیه عرب ها قلمداد میکنند.
منبع کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی