گزارشی از اعتراضات و اعتصابات بازاریان در ایران

جمعی از بازاریان که در تاریخ ۴ تیرماه نسبت به وضعیت گرانی ارز و بحران اقتصادی تجمع اعتراضی گسترده برگزار کرده بودند، امروز نیز برای سومین روز متوالی نارضایتی خود را اعلام کرده و به تجمعات اعتراضی خود ادامه دادند.

مغازه داران و بازاریان بزرگ، صبح امروز در اعتراض به وضعیت اقتصادی کشور و سقوط روزانه ارزش ریال مغازه های خود را برای روز سوم باز نکردند و بخش هایی از بازار بسته ماند.

طی دو روز گذشته نیز اعتصاب این مغازه داران ابعاد گسترده ای یافته و معترضان به سمت منطقه بهارستان، مقر مجلس حرکت کردند که با مداخله نیروهای پلیس مواجه شدند.

اعتراضات بازاریان در تاریخ ۴ تیرماه سال جاری یک روز پس از اعتراضات فروشگاه‌های علاءالدین و چارسو صورت گرفت.

این تجمعات ابتدا از بازار تهران شروع و به سرعت به شهر هایی چون  شهریار، کرج، قشم، بندرعباس و مشهد نیز منتقل شد.

نیروهای امنیتی به سوی معترضان گاز اشک آور پرتاب کرده و تعدادی از معترضان طی این درگیری زخمی و بازداشت شدند.

ویدئو های منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد عده‌ای از نیروهای امنیتی درحال تخریب اموال عمومی هستند، این درحالی است که معترضان معتقند اعتراضات برگزار شده “مسالمت آمیز” بوده و خشونت و خسارات وارده از سوی ماموران نیروهای امنیتی بوده است.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در حاشیه همایش قوه قضائیه در جمع خبرنگاران گفت: “تعداد زیادی ازعوامل آشوب در بازار شناسایی و دستگیر شدند و این متهمان همانند متهمان آشوب‌های دی و اسفند ماه (۹۶) تا انجام محاکمه آزاد نخواهند شد”.
آیت الله خامنه ای، رهبر ایران در دیدار با رئیس قوه قضاییه به وی تاکید کرد تا با “مختل کنندگان امنیت اقتصادی” برخورد کند.

به گزارش تسنیم، آقای خامنه ای همچنین افزود: “اگر دستگاه قضایی در ادای وظایف خود یعنی «قضاوت، پایان دادن به اختلافها و نزاع‌ها و مجازات متخلفان از قانون» به‌خوبی عمل کند، مردم از حاکمیت، خرسند و راضی خواهند بود و اگر وظایف، ناقص و بد انجام شوند، مردم از حاکمیت، ناخرسند خواهند شد”.

از سوی دیگر خبرگزاری تسنیم در وبسایت خود نوشت “دبیر کل اتاق اصناف با اشاره به دیدار شب گذشته روسای اصناف و اتحادیه ها با وزیر صنعت گفت که امروز بازار تهران به غیر از راسته طلا فروش ها باز است”.

سازمان بازرسی ایران نیز دلیل نابسامانی های بازار ارز و سقوط ریال را جوان ۳۱ ساله‌ای معرفی کرد که  ۳۸ هزار و ۲۵۰ عدد سکه را با رقمی معادل ۵۳ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان پول خریداری کرده است.

به گزارش میزان، آقای سراج افزود: “ما در رابطه با فروش و عرضه باید تدبیری اتخاذ کنیم و سختی‌هایی را در نظر بگیریم که هرکسی پول دارد نتواند وارد بازار نشود و هرکاری خواست در ارتباط با اقتصاد کشور انجام دهد”.

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران از نیروهای انتظامی و امنیتی خواست تا موضوع تهدید برخی کسبه را پیگیری و امنیت آنها را تامین کنند.

به گزارش ایرنا، آقای نوبخت افزود: “اینکه عده ای کسبه را تحت فشار قرار دهند و آنها را وادار کنند در مغازه های خود را ببندند، باید توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی پیگیری شود.”

تداوم اعتراضات گسترده بازاریان باعث شد، حسن روحانی رئیس جمهور کشور در نشست مدیران ارشد دولت نسبت به این مسئله واکنش نشان دهد.

او در نشست گفت: “مردم باید احساس کنند زندگی روزانه آنها تامین می شود. اگر تامین نیاز مردم نیاز به ارز دارد، ما تامین می کنیم. باید در سایت ها به مردم بگوییم برای چی و چه قدر پول ۴۲۰۰ تومانی دادیم”.

رئیس جمهور ایران ضمن اشاره به اینکه قصد ندارد با آمریکا مذاکره کند گفت: “دولت می‌ایستد. اگر کسی فکر می‌کند دولت استعفا می‌دهد و کنار می‌رود اشتباه می‌کند. ما تا آخرین روز دولت دوازدهم به وعده‌مان عمل می‌کنیم و تا پای جان، آبرو و حیثیت‌مان می‌ایستیم”.

منبع: کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

12 − هشت =