۳۴ سال حبس تعزیری برای هشت درویش گنابادی و امتناع سه درویش زندانی از حضور در دادگاه

هشت تن از دراویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ مجموعا به ۳۴ سال حبس تعزیری، ۲۹۶ ضربه شلاق و ۶ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند و احکام صادره در دادگاه انقلاب به ریاست قاضیان صلواتی و احمدزاده برای ۶ نفر از درویشان محبوس در تیپ سه زندان تهران بزرگ ابلاغ شد.

بنابر گزارش مجدوبان نور، احکام صادره به شرح زیر است:

امین سلیمانی: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها، رسانه‌ها و فعالیت در فضای مجازی و مطبوعات، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور

اکبر داداشی: ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق

رضا نعمت‌اللهی: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها، رسانه‌ها و فعالیت در فضای مجازی و مطبوعات، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور

موسی فضلی‌پور: ۲ سال حبس تعزیری

حسام معینی: ۷ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها، رسانه‌ها و فعالیت در فضای مجازی و مطبوعات، ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور

حسین جشن: ۲ سال حبس تعزیری

امید مهدوی: ۲ سال حبس تعزیری

کیان نژادحسنی: ۱ سال حبس تعزیری

گفتنی است در خبری دیگر بنا به گزارش مجذوبان نور، سه درویش زندانی محبوس در زندان تهران بزرگ از حضور در جلسه دادگاه انقلاب امتناع کردند.

هادی شاهرضا و جمشید عسگریان از درویشان زندانی محبوس در تیپ ۴ و ابوالفضل صحرایی، درویش گنابادی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ از حضور در جلسه محاکمه خودداری کردند.

این سه درویش گنابادی کیفرخواست صادرشده برای درویشان زندانی و نیز سؤال‌های عقیدتی قضات دادگاه انقلاب را مصداق تفتیش عقاید دانستند و محرومیت درویشان بازداشتی از حق وکیل و عدم رعایت تشریفات قانونی در روند دادرسی پرونده‌ی درویشان را از جمله دلایل عدم حضور در دادگاه عنوان کرده‌اند و از یک ماه گذشته در اعتراض به نقض گسترده حقوق درویشان در زندان تهران بزرگ دست به تحصن زده‌اند.

منابع خبری به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، گفته‌اند “دراویش بازداشتی از ابتدای بازداشت، از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم بوده‌اند و دادگاه آنان بدون اجرای تشریفات قانونی و بهره‌مندی از حق وکیل و برخلاف قانون آئین دادرسی کیفری برگزار گردیده است.”

برخی منابع خبری نیز گفته‌اند، “تعدادی از دراویش بازداشتی در طول مدت بازجویی و بازداشت، مورد شکنجه یا ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.”

گفتنی است برای ۲۳ تن از دروایش گنابادی در دادگاه انقلاب تهران، مجموعاً ۱۱۹ سال حبس تعزیری و نفی بلد صادر شده‌است و دادگاه ۸ تن دیگر از دروایش بازداشتی حادثه گلستان هفتم خیابان پاسداران شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۷ در دادگاه انقلاب تهران در حالی برگزار شد که هیچ کدام آنها اجازه داشتن وکیل نداشتند.

همچنین، ۴۰ تن از دراویش گنابادی، در شعب ۱۵ و ۲۶ به ریاست قاضی صلواتی و قاضی احمدزاده، با اتهام‌های امنیتی، به ۲ تا ۷ سال حبس تعزیری، شلاق و نفی بلد، محکوم شدند.

درگیری‌ نیروهای امنیتی با دراویش از اواسط بهمن ۹۶ در مقابل منزل نورعلی تابنده، قطب دراویش  صورت گرفت بود و پس از آن تحصن و تجمع دراویش گنابادی مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران در اعتراض به بازداشت نعمت‌الله ریاحی، یکی از دراویش با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت و درگیری کشیده شد. در جریان این درگیری ها، صدها تن از دراویش معترض، بازداشت شدند یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

فشارها به دراویش در نظام جمهوری اسلامی عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبی‌ترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سال‌های قبل از انقلاب می‌رسد؛ اما در سال‌های اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتاب‌های ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم می‌کردند، رفته رفته جو سنگین‌تری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمت‌اللهی با تخریب برخی از مکان‌های مذهبی‌شان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.

در سال‌های گذشته اخبار و گزارش‌های پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

18 − هفده =