سپیده قلیان، فعال مدنی که در اعتراضات موسوم به هفتتپه در اهواز بازداشتشدهاست، در انفرادی و تحت بازجوییهای مکرر بهسر میبرد.
به گزارش گذار، سپیده قلیان، فعال مدنی که ۲۷ آبانماه ۹۷ در ارتباط با اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه در اهواز بازداشتشدهاست، در انفرادی و تحت بازجوییهای مکرر از سوی اطلاعات سپاه بهسر میبرد. گفته شده وی در طول این مدت، از حق داشتن وکیل محروم بوده و کماکان ممنوعالملاقات، در سلول انفرادی اطلاعات سپاه اهواز نگهداری میشود.
یک منبع مطلع در این خصوص به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «نهادهای امنیتی، علیرغم تلاش فعالان حقوق بشر و خانوادهاش، از آزادی وی، ممانعت میکنند و با گذشت دو هفته از بازداشت، همچنان در سلول انفرادی اطلاعات سپاه اهواز نگهداری میشود و تحت بازجوییهای مکرر قرار دارد. وی همچنین از دسترسی به وکیل و حق ملاقات محروم است.»
این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود: «وکیل انتخابی خانواده وی، مورد قبول بازپرس پرونده قرار نگرفته و گفته شده که وکیل مورد انتخاب بایستی حتما از لیست وکلای مورد تایید قوه قضاییه باشد و بنابر گفته شاهدان، سپیده قلیان، هنگام دستگیری مورد ضرب و جرح قرار گرفتهبود و خانواده این فعال مدنی و خبرنگار با شنیدن اخبار شکنجهی اسماعیل بخشی به شدت نگران وضع او شدهاند.»
این منبع اضافهکرد: «او در طول این مدت تنها چند تماس تلفنی کوتاه با خانوادهاش داشته و اطلاعی از وضعیت جسمی و اتهامات طرح شده علیه وی در دست نیست.»
اعتراضات کارگران هفتتپه از ۱۴ آبانماه شدت گرفت و در طول این مدت شماری زیادی از فعالان کارگری بازداشت یا احضار شدهاند. برخی از آنها با قرار کفالت یا قید وثیقه آزاد شدند.
در میان افرادی که کماکان در بازداشت هستند، هویت “اسماعیل بخشی”، “علی نجاتی”، رییس سابق و اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و پسرش “پیمان” احزار شدهاست.
کارگران نیشکر هفتتپه از ۱۴ آبان ۱۳۹۷ با راهپیماییهای پیاپی در سطح شهر و تجمع در مقابل فرمانداری شوش، خواستار واگذاری این شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه خود شدهاند.
تا کنون شمار زیادی فعالان حقوق بشر و نهادهای مختلف بیانیههایی مبنی بر درخواست آزادی بازداشتشدگان و در حمایت از اعتراضات این کارگران منتشر کردهاند.
از جمله میتوان به بیانیه کانون نویسندگان ایران و انجمن صنفی معلمان تهران و همینطور بیانیه ۲۵ وکیل دادگستری اشارهکرد.
کارگران معترض تاکید دارند که تنها دو راه برای حل این بحران پیش رو است: “نخست اینکه هفت تپه باید به شیوه خودگردانی کارگری اداره شود، یا اگر دولت آنرا اداره کند باید همه امور زیر نظر شورای کارگری باشد”.
اعتراضات کارگران نیشکر هفتتپه از ۱۴ آبان امسال، پس از آن آغاز شد که گزارشهایی مبنی بر متواری یا دستگیر شدن مالکان خصوصی نیشکر هفتتپه منتشر شد.
مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در سال ۱۳۹۴ به دو شرکت خصوصی «زئوس» و «آریاک» واگذار شد و از زمان واگذاری این مجتمع کارگران بیش از ۳۰۰ بار تجمع و اعتصاب کردند.