سیامک ستوده، محقق و نویسنده، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی روز یکشنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۷ بهمنماه ۱۳۹۷)، به بیان دیدگاههای خود برای عبور از نظام سرمایهداری پرداخت و شرح داد که اولین شرط ترقیخواهی و خوشبختی بشر مبارزه با سرمایهداری است. وی از جمله بر اتحاد میان دهقانان تاکید کرده و تمییز دادن دوست از دشمن را جزو گامهای اساسی دانست.
به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحبنظران و فعالان سیاسی، روز یکشنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۷ بهمنماه ۱۳۹۷) برگزار شد.
سیامک ستوده، دیدگاه خود را راجع به حکومت کنونی گفت و راهکارهایش را برای گذار از استبداد حاکم، چنین بیان کرد: «حکومت اسلامی کنونی یک دولت سرمایهداری است. برای اینکه از مناسبت سرمایهداری در داخل ایران حمایت میکند و در کشمکش میان سرمایهدار و کارگر جانب سرمایهدار را میگیرد. این حکومت با زور و فشار کارگران را استثمار میکند. تمام بدبختیهایی که بشر به آن دچار است به سرمایهداری برمیگردد. بنابراین اولین شرط ترقی خواهی و خوشبختی بشریت مبارزه با سرمایهداری است».
این فعال سیاسی افزود: «شما وقتی که از سیستم سرمایهداری آگاه شوید، خواهید دید که این پدیده سرمایهداری، ضدبشری است و اگر بیننده عزیزی در این صحبت شک دارد، مطمئن باشد که هنوز سرمایه داری را خوب نشناخته است. اما چگونه باید آنرا از بین برد؟! باید اول از کارگران خواست که اعتصاب کنند و بعد این اعتصاب به قیام منتهی شود. چون نیرویی که بیشتر از همه از این سرمایهداری رنج میبرد همین طبقه کارگر است. اما آیا طبقه کارگر به تنهایی میتواند این کار را بکند؟ آیا دهقانان و … میتوانند به تنهایی سرمایهداری را از بین ببرند. اما این دهقانان جزو چه قشری از جامعه هستند؟»
وی در بخشی از سخنان خود به تقسیم بندی دهقانان پرداخت و اضافهکرد: «برخی از آنها پابه پای کارگر کار میکنند. اما من برای توضیح این شرحها، دلیل دارم».
وی در ادامه به بیان دلایل خود در این زمینه پرداخت.
آقای ستوده گفت: «برای سازماندهی، باید دهقانان فقیر و کارگران کشاورزی را متحد کنیم و دهقان مرفه را که نیرویی بینابین است را فعلا کاری بهش نداریم».
وی در جمعبندی گفتههای خود افزود: «به دلیل خیانت بورژوازی انقلاب دموکراتیک در کشورها به وظایف خود عمل نکرند و ما طبقه کارگر و نیروهای رادیکال باید این وظایف را انجام دهیم. اما از این یک نتیجه بگیرم که ما چه باید بکنیم، ولی یک کار اساسی که باید بکنیم که دوستان و دشمنان خود را بشناسیم. دشمن ما فقط ولایت فقیه نیست. ما دشمنان دیگری هم داریم که باید آنها را شناسایی بکنیم و اگر هوشیار نباشیم شکست ۵۷ مجددا تکرار میشود و وقتی کسی میآید و میگوید ما باید یک انتخابات دموکراتیک برقرار کنیم تا از مشکلات بکاهیم این همان دشمن است و حتی ممکن است خودش هم نداند. من در بحثهای قبلی خود شرح دادهام و دلایل خود را برشمردهام».
آقای ستوده گفت: «برای اجتناب از اشتباه گذشته، معتقدم که ما باید به جای اینکه برای وحدت همه نیروها تلاش کنیم، برای تفارق آنها باید تلاش کنیم، اما تفارق بین کی و کی؟ بین نیروهای انقلابی و نیروهای ضدانقلابی!»
سیامک ستوده در انتهای سخن، توضیح داد که به چه دلیل دارای این دیدگاه است.
سیامک ستوده، محقق و نویسنده، در ۱۳۲۳ خورشیدی در شهر تهران بدنیا آمد. تحصیلات ابتدائی خود را در دبستان اهلی و تحصیلات متوسط خود را در دبیرستان های راشدی، علمیه و ناصر خسرو در رشته ریاضیات به پایان رساند. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه ملی در رشته اقتصاد تمام کرد. از همان اوان جوانی، هنگامی که در دبیرستان علمیه تهران در سال چهارم دبیرستان تحصیل می کرد، به صف مبارزه پیوست و در جریان یک اعتصاب صنفی به نمایندگی از جانب دانش آموزان برای مذاکره با مسئولین بخش انتخاب شد. سال بعد در دبیرستان ناصر خسرو به عضویت سازمان جوانان جبهه ملی در آمد و بزودی مسئولیت تشکیلات دبیرستان ناصر خسرو و سپس تعدادی از دبیرستان های تهران بعهده او گذارده شد. وی بزودی به عضویت حزب سوسیالیست های خداپرست، یکی از احزاب جبهه ملی ایران در آمد. در قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲، هنگامی که سال پایانی دبیرستان را می گذراند، شرکت فعال داشت. پس از سرکوب قیام و انحلال جبهه ملی و حزب سوسیالیست های خداپرست به جناح چپ آن، جاما (جبهه آزادی بخش ملت ایران) به رهبری دکتر حبیب پیمان و دکتر سامی پیوست. این سازمان که یک تشکیلات زیر رمینی بود، بزودی در پی دستگیری رهبران آن متلاشی و منحل شد. ولی او بهمراه تعداد دیگری از اعضا که یکی از شاخه های تشکیلات مزبور را تشکیل می دادند، همچنان به فعالیت زیر رمینی خود ادامه دادند. گروه مزبور که یک تشکیلات زیر رمینی بود ، طی سال های چهل، تحت تاثیر تجریه قیام ۱۵ خرداد و سرکوب خشن و خونین آن، و همچنین در اثر مطالعات مارکسیستی، پس از چند سال به یک گروه مارکسیستی تحت نام گروه رازلیق مبدل شد. وی در زمستان پنجاه و دو در حالیکه بعنوان رهبر و بنیان گزار گروه به زندگی مخفی روی آورده بود، بطور اتفاقی دستگیر و پس از شکنجه های فراوان به ده سال زندان محکوم شد.
وی پس از پنج سال در جریان انقلاب ۵۷ در ۲۸ مرداد این سال بهمراه دیگر زندانیان، آزاد شد و بلافاصله، بهمراه بقایای تشکیلات رازلیق که از خطر دستگیری در امان مانده بود، گروه رهائی زحمتکشان را تشکیل داد. در سال شصت و دو بدنبال انشعاب و تلاشی گروه مزبور به کردستان و به مناطق آزاد شده ی کومه له رفت. پس از چندی مجددا و مخفیانه به تهران بازگشت و زیر فشار سرکوب های وحشیانه جمهوری اسلامی، در اواخر سال ۶۳ از طریق مرز پاکستان مجبور به خروج از کشور شد و یک سال بعد به حزب تازه تاسیس کمونیست ایران پیوست ولی در سال شصت و نه (۱۹۹۰) از این حزب استعفا داد . از این ببعد او بخش عمده ی انرژی خود را صرف تحقیق، تالیف کتب و مباحثات تلویزیونی می نماید. در فوریه ۲۰۰۲ کتاب تروریسم اسلامی، اهداف و انگیزه ها، و در سال ۲۰۰۳ جلد اول زن و سکس در تاریخ، در ۲۰۰۵ ترجمه کتاب و (Ben Laden, the only Real Muslim ) تروریسم اسلامی تحت عنوان جلد اول تاریخ گفته نشده اسلام و در ۲۰۰۷ جلد دوم آنرا منتشر می کند. در همین سال از کالیفرنیا به شهر تورنتو در کانادا منتقل و در سال بعد ماهنامه روشنگر را که یک نشریه رادیکال و ضد مذهبی است به سردبیری خود بنیان می نهد. در سال ۲۰۱۰ کتاب راهکارهای تاریخ، و در ۲۰۱۱ کتاب بازیگران عصر تمدن، کورش، محمد، چنگیز را منتشر می سازد. در ضمن، طی سالهای اخیر بدنبال برنامه های جنجالی تلویزیونی خود، به یکی از چهره های شناخته شده تلویزیونی در داخل و خارج کشور تبدیل می شود. مضاف بر این، در سال های بعد کتاب زن و سکس در تاریخ در خارج کشور به زبان کردی ترجمه، و سایر کتابهای وی نیز در داخل ایران تماما بطور زیر زمینی متنشر می شوند. در حال حاضر وی چند سالی است که در تورنتوی کانادا زندگی می کند.
گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسیخواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار میشود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنشها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشستها همراهی میکنند. (برای شرکت در وبینار بعدی به بخش اطلاعیه مراجعه نموده یا اینجا را کلیک کنید.)
در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخشهایی از سخنان سیامک ستوده، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یکشنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۷ بهمنماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایلهای مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)
توجه: برای اطلاع از نشست وبیناری بعدی به این آدرس مراجعه کنید.