فراخوان شورای هماهنگی صنفی فرهنگیان ایران؛ “معلمان از حضور در کلاس‌هاى درس در روزهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ اسفند خودداری کنند”

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیانِ ایران از کلیه معلمینِ سراسر کشور خواسته‌است که در اعتراض به مطالبات برآورده نشده فرهنگیان و بی توجهی مسئولین نسبت به مشکلاتشان، در روزهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ اسفندماه ١٣٩٧ با حضور در دفتر مدارس از رفتن به کلاس درس خودداری نموده و به روش‌های ممکن، دانش‌آموزان و اولیای آنها را از اهداف این اقدام آگاه نمایند.

در بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران آمده‌است: «پس از تحصن‌های مهر و آبان ۹۷ معلمان، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران علی‌رغم تجربه‌های تلخ گذشته، بار دیگر تلاش نمود تا از طریق مذاکره و هم اندیشی با مصادر قدرت برای رفع مشکلات موجود، شیوه‌ای تعاملی در پیش بگیرد تا مسئولان و برنامه‌ریزان بتوانند در فضایی آرام با ایجاد تغییرات لازم و ضروری در بودجه سال ۹۸ و اختصاص سهم منطقی به آموزش‌و پرورش، قدم هایی اساسی برای رفع مشکلات موجود بردارند، اما در دیدارهای اخیر نمایندگان تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور که در اول اسفند ۹۷ با جمعی از نمایندگان مجلس از جمله اعضای کمیسیون تلفیق، مسئولانی از وزارت آموزش و پرورش و افرادی از نیروهای امنیتی در تهران صورت گرفت، کاملا مشخص گردید که آموزش و پرورش و فرهنگیان کماکان جزو اولویت‌های تصمیم سازان کشور نیست و روند بی توجهی عامدانه به مقوله آموزش و معیشت فرهنگیان همچنان ادامه دارد.».

اهم خواسته‌های فرهنگیان کشور شامل موارد زیر است:

۱-  آزادی فعالان صنفی فرهنگی و بسته شدن همه پرونده ها در این زمینه

۲- رفع تمام موانع قانونی برای فعالیت رسمی و آزاد تشکلهای صنفی فرهنگیان در سراسر کشور

۳- اختصاص سهم کافی و وافی در بودجه سال ۹۸ به آموزش و پرورش تا سرحد رفع مشکلات عدیده مدارس، ترمیم اساسی حقوق فرهنگیان و پرداخت تمام معوقات آنها اعم از مطالبات معلمان خرید خدمت، حق التدریسی و …

۴-  همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان و ارتقای آن به بالاتر ازحد خط فقر

۵- لغو قرارداد با بیمه ناکارآمد تکمیلی فعلی و جایگزینی آن با بیمه ای کارآ و پاسخگو برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته

۶ – توقف سیاست‌ پولی سازی مدارس و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی

از سوی دیگر برخی معلمان از جمله «لطیف روزیخواه»، عضو هیئت مدیره کانون صنفی مستقل فرهنگیان آذربایجان شرقی، «هاشم خواستار»، معلم بازنشسته و نماینده‌ی معلمان در کانون صنفی فرهنگیان مشهد، «محمدحسین سپهری»، معلم اهل مشهد، با انتشار ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی از این تحصن سراسری حمایت کرده و خواهان حضور عموم معلمان در تحصن روزهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ اسفندماه شده‌اند. (این ویدئو در انتهای متن بیانیه آمده‌است.)

بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیانِ ایران را بخوانید:

به نام خداوند جان و خرد

ملت بزرگ  ایران

فرهنگیان گرامی

نیک می‌دانیم که اساسی ترین راه برون رفت از وضعیت موجود و قرارگرفتن درمسیر درست توسعه، توجه ویژه به آموزش و پرورش و ارتقای منزلت معلمان است. سال‌ها بی توجهی برنامه‌ریزان و مسئولان کشور نسبت به دانش‌آموزان و فرهنگیان و تضییع دامنه دار حقوق آنها در کنار سایر عوامل، زمینه ساز بروز وضعیت اسف‌بار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حال حاضر کشور شده است. تورم و گرانی افسار گسیخته و نهادینه شده کنونی که مردم زیر بار فشار طاقت فرسای آن، کمر خم کرده‌اند، نمودی عینی و ملموس از وضعیت بحرانی و غیرقابل تحمل مزبور است.

سال‌هاست که فرهنگیان متعهدانه و با بهره‌گیری از راهکار‌های قانونی تلاش نموده‌اند سیاست گذاران را متقاعد نمایند که به منظور تحقق توسعه پایدار و رشد همه جانبه کشور، آموزش و پرورش را در اولویت برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی کلان خود قرار دهند اما متاسفانه همواره پاسخ مسئولان به این درخواست هوشمندانه، برخوردهای قهری با منتقدان دلسوز فرهنگی و تحریف ماهیت مطالبه گری فرهنگیان در نزد افکار عمومی بوده است.

شایان ذکر است که پس از تحصن‌های مهر و آبان ۹۷ معلمان، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران علی رغم تجربه های تلخ گذشته، بار دیگر تلاش نمود تا از طریق مذاکره و هم اندیشی با مصادر قدرت برای رفع مشکلات موجود، شیوه ای تعاملی در پیش بگیرد تا مسئولان و برنامه‌ریزان بتوانند در فضایی آرام با ایجاد تغییرات لازم و ضروری در بودجه سال ۹۸ و اختصاص سهم منطقی به آموزش‌و پرورش، قدم هایی اساسی برای رفع مشکلات موجود بردارند. اما در دیدارهای اخیر نمایندگان تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور که در اول اسفند ۹۷ با جمعی از نمایندگان مجلس از جمله اعضای کمیسیون تلفیق، مسئولانی از وزارت آموزش و پرورش و افرادی از نیروهای امنیتی در تهران صورت گرفت، کاملا مشخص گردید که آموزش و پرورش و فرهنگیان کماکان جزو اولویت‌های تصمیم سازان کشور نیست و روند بی توجهی عامدانه به مقوله آموزش و معیشت فرهنگیان همچنان ادامه دارد.

بنابر ادعای نمایندگان مجلس، متاسفانه وزیر آموزش و پرورش حتی در جلسه کمیسیون تلفیق، جهت دفاع از سهم بودجه وزارتخانه‌ تحت تصدی خود، حضور نیافته است. همچنین علی رغم هماهنگی‌های به عمل آمده، جناب وزیر و معاون پشتیبانی ایشان در جلسه برنامه‌ریزی شده با تشکلهای صنفی درتاریخ مزبور حضور نیافتند تا نشان دهند در همچنان بر پاشنه پیشین می چرخد.

شورای‌هماهنگی علی رغم میل باطنی، به ناچار به عنوان هشدار مجدد به مسئولان،  بار دیگر اعتراض خود به تداوم وضعیت رقت انگیز کنونی را از طریق شیوه مدنی تحصن اعلام و اهم خواسته‌های فرهنگیان کشور را به شرح ذیل ابراز می دارد :

۱-  آزادی فعالان صنفی فرهنگی و بسته شدن همه پرونده ها در این زمینه.

۲- رفع تمام موانع قانونی برای فعالیت رسمی و آزاد تشکلهای صنفی فرهنگیان در سراسر کشور.

۳- اختصاص سهم کافی و وافی در بودجه سال ۹۸ به آموزش و پرورش تا سرحد رفع مشکلات عدیده مدارس، ترمیم اساسی حقوق فرهنگیان و پرداخت تمام معوقات آنها اعم از مطالبات معلمان خرید خدمت، حق التدریسی و …

۴-  همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان و ارتقای آن به بالاتر ازحد خط فقر.

۵- لغو قرارداد با بیمه ناکارآمد تکمیلی فعلی و جایگزینی آن با بیمه ای کارآ و پاسخگو برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته.

۶ – توقف سیاست‌ پولی سازی مدارس و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن استقبال از هرگونه راهکار تعاملی عملی و اثرگذار، بنا به درخواست همکاران و در اعتراض به انباشت مطالباتی که سالهاست با بی مهری مسئولان ایجاد شده،  تصمیمات ذیل را اتخاذ نموده است:

۱- معلمان سراسر کشور در روزهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ اسفند ماه ۹۷ با حضور در دفتر مدارس از رفتن به کلاس درس خودداری نموده، به روش‌های ممکن، دانش‌آموزان و اولیای آنها را از اهداف این اقدام آگاه می‌نمایند.

۲- در صورت عدم تحقق خواسته‌های به حق فرهنگیان، شورای هماهنگی، برنامه‌های اعتراضی بعدی خود را نیز اعلام خواهد کرد. بدیهی است اقدامات موثر و ملموس مسئولان درجهت رفع مشکلات عدیده فرهنگیان، در برنامه های آینده شورای هماهنگی مد نظر قرار خواهد گرفت.

شورای‌هماهنگی‌تشکلهای‌ صنفی فرهنگیان ایران

ششم اسفند ۱۳۹۷

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

7 − شش =