نامه آزادی «محمدعلی طاهری» بنیانگذار عرفان حلقه، از سوی شعبه اول اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ اوین به این زندان ابلاغ شد، بر اساس این ابلاغیه، این زندانی عقیدتی، از امروز “رسما” آزاد محسوب میشود.
به گزارش گذار، «محمدعلی طاهری»، بنیانگذار «عرفان حلقه» از امروز سهشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، در حالی “رسما” آزاد محسوب میشود که از روز سهشنبه ۲۸ اسفند ۹۷ در مرخصی نوروزی بهسر میبُرد.
از سوی دیگر غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی جدید قوه قضاییه روز جاری در اولین نشست خبری خود در سال ۹۸ در مورد پرونده محمدعلی طاهری گفتهاست: «وی از لحاظ مجازات حبس آزاد شده، اما محکومیتهای دیگر حقوقی و اجتماعی او ادامه دارد.»
احمد خسروی تازه قشلاق یکی از وکلای مدافع محمدعلی طاهری در خصوص آخرین وضعیت موکلش روز یکشنبه ۱ اردیبهشت ۹۸ در گفتگوی کوتاهی گفتهبود: «حکم آزادی موکلم صادر شده ولی هنوز به شعبه اول اجرای احکام ابلاغ نشده و در پی آن هستیم که زودتر این ابلاغ صورت بگیرد.»
بنا به گفته این وکیل دادگستری، مدت زمان محکومیت آقای طاهری، از ۱۸ مردادماه ۱۳۹۷ پایان یافته و ادامه بازداشت او از آن تاریخ وجاهت قانون نداشته است.
محمدعلی طاهری، زندانی عقیدتی از روز سهشنبه ۲۸ اسفند ۹۷ در مرخصی نوروزی بهسر میبُرد.
یک منبع مطلع پیشتر گفتهبود: «روز دوشنبه ۲۶ فروردینماه ۱۳۹۸، شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر کلیه مجازاتهای قبلی آقای طاهری را بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و ماده ۵۱۰ آیین دادسری کیفری نقض کرد و وی رسما آزاد به حساب میآید، اما این حکم باید به شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین ارجاع شود، تا دستور آزادی قطعیاش صادر شود».
لازم به توضیح است؛ پس از صدور حکم آزادی محمدعلی طاهری بنیانگذار «عرفان حلقه»، در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر، شماری از هواداران او نگران “تهدیداتی” هستند که از سوی مخالفان وی در فضای مجازی علیه او شکل گرفته.
کمپین در همین خصوص گفتگویی با محمد مقیمی، وکیل دادگستری و کارشناس ارشد حقوق بشر انجام دادهاست.
آقای طاهری، پیش از این به دلیل آنچه “تظلمخواهی” نامیده شده ترک تابعیت خود از حکومت جمهوری اسلامی ایران را رسما به وکلایش اعلام نموده و نامهای در این خصوص خطاب به حسن روحانی رییس جمهوری ایران نوشتهبود.
بنیانگذار «عرفان حلقه» یا «عرفان کیهانی»، ۶۰ ساله و متولد کرمانشاه است. او در سال ۱۳۸۰ موسسهای به نام «عرفان حلقه» با تمرکز فرادرمانی و طب مکمل در تهران تأسیس کرد.
محمدعلی طاهری نخستین بار در سال ۱۳۸۹ توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران به اتهام “اقدام علیه امنیت کشور” دستگیر و پس از ۶۷ روز بازجویی در بند ۲ الف (متعلق به سپاه پاسداران) زندان اوین به قید وثیقه آزاد شد.
او در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ مجددا بازداشت و با اتهام “افساد فیالارض” روبهرو شد. اتهامی که برای وی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب صدور حکم اعدام را در پی داشت.
حکم اعدام محمدعلی طاهری بعدتر در دیوان عالی کشور نقض و مجددا در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی با ریاست قاضی احمدزاده در شعبه همعرض تایید میشود، اما اینبار هم دیوان عالی کشور حکم اعدام را نقض کرده و پرونده وی برای رسیدگی، مجددا به شعبه همعرض ارجاع داده میشود.
در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران اتهام “افساد فیالارض” به “توهین به مقدسات”، “دخالت در امور پزشکی و درمان بیماران”، “ارتکاب فعل حرام و رابطه نامشروع از طریق تماس با مچ دست زن نامحرم در زمان عمل فرا درمانی”، “استفاده غیرمجاز از عناوین علمی (دکتر و مهندس)” و “ضالّه بودن کتب و آثار”، “تحصیل مال نامشروع” تغییر کرده و به پنج سال زندان، پرداخت ۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود.
جریمه نقدی او توسط هوادارانش با راه اندازی یک گروه تلگرامی پرداخت شد و با این حال پس از گذراندن ۵ سال حبس در ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۴ از زندان آزاد نشد.
وی روز شنبه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۶ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به دلیل فعالیتهای مشابهی که پیشتر در سال ۱۳۹۰ بابت آنها محکوم شدهبود، مجددا با اتهام “افساد فیالارض” به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. حکمی که در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
محمدعلی طاهری پیش از این در ۲۹ اسفندماه ۹۶ با تامین وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد و روز یکشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۷، بدون دستور قضایی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان منتقل شده بود.