تجمع روز جهانی کارگر در مقابل مجلس ایران با حمله نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شده است.
کانون پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری شمار بازداشت شدگان را دستکم ۳۰ نفر اعلام کرده است.
این تجمع به درخواست تشکلهای مستقل کارگری ۱۱ اردیبهشت (یکم مه) در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش، خبر بازداشت ۲۶ تن از حاضران در تجمع تایید شده است. «رضا شهابی»، «حسن سعیدی»، «وحید فریدونی»، «ناصرمحرمزاده»، «سیدرسول طالبمقدم»، «محمدعلی اصلاغی»، «اسدالله سلیمانی» و خانمی به نام «شیری»، از اعضای «سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران»، «کیوان صمیمی» از اعضای «کانون نویسندگان ایران»، «کامیار فکور»، «مرداس طاهری»، «سلیمانینژاد»، «عباس شمس»، «هادی سلیمانی»، «سیدمهدی عظیمی»، «ماهان صالحی»، «قاسم خالویی»، «داود رفیعی»، «امیرمحمد طاهری»، «آنیشا اسدالهی»، «ناهید خداجو»، «نسرین جوادی»، «مهدی فخری»، «فرهاد شیخی» و خانم «حسنی ویژه» از جمله بازداشت شدگان امروز مقابل مجلس هستند. افراد دیگری هم در این تجمع بازداشت شدهاند که هنوز نام آنها مشخص نشده است.
بازداشت شدگان به مقر دادستانی در میدان ارگ منتقل شدهاند.
تجمع امروز تشکلهای مستقل کارگری در حالی در مقابل مجلس برگزار میشود که خانه کارگر و شورای اسلامی کار و تشکلهای نزدیک به دولت مراسم جداگانهای برای این روز در نظر گرفتهاند.
علاوه بر فراخوان سندیکاها و تشکلهای مستقل کارگری، شماری از معلمان، بازنشستگان و همچنین دانشجویان نیز در همبستگی فراخوانهایی برای شرکت در این تجمع منتشر کرده بودند.
در متن فراخوانهای این تشکلها به مواردی چون “متزلزلسازی نیروی کار، دستمزدهای پایین و معوقه، خصوصیسازی گسترده و ناموفق کارگاهها و بنگاههای اقتصادی و همچنین فشار بر تشکلها و فعالان مستقل کارگری” ااشاره شده است.
امروز تجمعکنندگان در مقابل مجلس شعار میدادند “اینهمه اختلاسگر، زندانه سهم کارگر”، “نان، کار، آزادی، حق مسلم ماست” و “کارگر، معلم، دانشجو، اتحاد اتحاد”.
نزدیک به ۲۰ تشکل مستقل کارگری برای شرکت در تجمع امروز فراخوان داده بودند.
پیش از این، مراسمی که جمعه، ششم اردیبهشت، در پارک جهان نمای تهران برگزار شد نیز به خشونت کشیده شده بود و نیروهای امنیتی شماری از فعالان کارگری از جمله علیرضا ثقفی، هاله صفرزاده و پروین محمدی را بازداشت کردند.
مقامات قضایی آزادی بازداشتشدگان را به پس از روز کارگر موکول کرده بودند.
در هفتههای گذشته گزارشهایی از تهدید، احضار و دستگیری فعالان گارگری از سوی نهادهای امنیتی منتشر شده بود.
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور نیز در آستانه روز کارگر سال ۱۳۹۸ هشدار داد که نباید گذاشت تجمعهای کارگری به خیابان کشیده شود.
در یک سال و نیم گذشته، اعتراضات کارگری پر شمار و مستمری در ایران برگزار شده بود و در بسیاری از آنها از جمله اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه و کامیونداران، با دخالت نیروهای امنیتی و نظامی پایان یافت.
منابع: «ایران وایر و بی بی سی»