تجمع سراسری معلمان؛ دست‌کم دو معلم در تهران بازداشت شدند

در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، معلمان در بیشتر شهرهای کشور دست به تجمع زدند.

روز پنج شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، تجمع سراسری معلمان در مقابل ادارات کل آموزش و پرورش استان و شهرستان‌‌ها، در اعتراض به خصوصی سازی آموزش و پرورش، وضعیت معیشتی معلمان و بازداشت و صدور احکام زندان برای فعالان صنفی شکل گرفت. این تجمعات در تهران از سوی نیروهای امنیتی منجر به بازداشت چند معلم شد. گفته می‌شود دست‌کم دو تن از اعضای کانون تشکل‌های صنفی فرهنگیان در تهران به نام‌های رسول بداقی و محمد فلاحی در حالی که تجمع به پایان رسیده‌بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

انتشار تصاویر مرتبط با تجمع روز جاری معلمان در شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که این تجمعات از سوی معلمان به صورت چشم‌گیری حمایت شده و در برخی از شهرها فرهنگیان بازنشسته نیز در تجمعات شرکت کرده‌اند.

معلمان و فرهنگیان بازنشسته در استان‌های تهران، اصفهان، همدان، مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، کردستان، لرستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، البرز، مرکزی، گیلان و فارس دست به تجمع زدند.

بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، در تهران حضور پررنگ نیروهای لباس شخصی محسوس بود و آنان ضمن عکس‌گرفتن از تجمع کنندگان، مانع عکس‌برداری می‌شدند.

کانال تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همچنین گفته است که تعدادی بازداشت شده‌اند. (در صورت اطلاعات تکمیلی به روز رسانی می‌شود)

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار قطع‌نامه‌ای در ۹ بند مطالبات خود را شرح داد که از جمله این خواسته‌ها می‌توان به این موارد اشاره‌کرد: «آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالان صنفی و معلمان زندانی. توقف پرونده سازی علیه فعالان صنفی‌. برقراری حقوق معلمان فعال صنفی محکوم به حبس،اخراج و قطع حقوق شده. همترازی حقوق بازنشستگان با شاغلان. پرداخت به موقع حق الزحمه نیروهای قراردادی و اضافه کار نیروهای رسمی و پاداش پایان خدمت فرهنگیان به صورت یکجا بخصوص بازنشستگان سال ۹۷. تاکید بر امنیت شغلی نیروهای غیررسمی. افزایش حقوق فرهنگیان بازنشسته و شاغل به بالای خط فقر و اجرای رتبه بندی مرحله دوم برای معلمان. اجرای ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری برای فرهنگیان بازنشسته و مشارکت آنان در مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری. اصلاح وضعیت ناهنجار و ناکارآمد بیمه خدمات درمانی فرهنگیان و داشتن بیمه ای کامل و متناسب با شرایط جسمی و سنی فرهنگیان بازنشسته.  رفع موانع غیر قانونی ناشی از اعمال سلیقه های شخصی مسئولان و اعمال نظر غیر مسئولانه در امر صدور مجوزِ برگزاریِ مجمع عمومی برای تمامی تشکل های صنفی فرهنگیان. صدور پروانه فعالیت رسمی برای تشکل هایی که مجمع عمومی و انتخابات برگزار نموده اند. با تاکید بر تشکل یابی مستقل. توقف کامل طرح برون سپاری مدارس و لغو مجوز های خصوصی ساز‌ی آموزش و ارایه خدمات آموزشی باکیفیت، رایگان و عادلانه در مدارس دولتی. اصلاح ساختار دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم با تاکید بر رویکردهای نوین آموزشی و توقف جذب نیروی آموزشی با نگاه کالایی و تجاری به آموزش مانند مدارس حمایتی و نیروهای خرید خدمات آموزشی.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همچنین از دولت و نهادهای حکومتی خواسته‌است که نسبت به بازسازی و ایمن سازی مدارس و مراکز آموزشی مناطق سیل‌زده بی‌تفاوت نبوده و به وضعیت دانش آموزان و فرهنگیان در مناطق آسیب‌دیده از سیلاب رسیدگی ویژه نمایند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یازده − هشت =

خروج از نسخه موبایل