احضار گلرخ ایرایی و آتنا دائمی به شعبه ۴ دادسرای اوین

روز جاری گلرخ ایرایی و آتنا‌ دائمی برای آخرین دفاعیات خود، در خصوص پرونده جدیدی که برای آنها تشکیل شده است به شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین احضار شدند، در هنگام حضور در این شعبه، آتنا دائمی پس از گذشت نزدیک به دو‌ماه، موفق شد ملاقات کوتاهی با خانواده‌اش داشته‌باشد.

به گزارش گذار، روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸، آتنا دائمی و گلرخ ایرایی به شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین احضار شدند.

پدر و مادر آتنا دائمی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، پس از گذشت نزدیک به دو ماه ممنوعیت ملاقات، توانستند، دیدار کوتاهی با فرزند خود در شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین داشته‌باشند.

منبع آگاهی در این خصوص گفت: «این دیدار چند دقیقه‌ای با اجازه آقای خدابخشی بازپرس شعبه ۴ دادسرای اوین صورت گرفته است».

این منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود، افزود: «خانواده آتنا دائمی توانستند پس از گذشت دو‌ماه و برای چند دقیقه آتنا را در دادسرا ببینند و ممنوعیت ملاقات این فعال مدنی کماکان ادامه دارد».

همچنین بر اساس این گزارش، روز جاری گلرخ ایرایی و آتنا‌ دائمی برای آخرین دفاعیات خود، در خصوص پرونده جدیدی که برای آنها تشکیل شده است به شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین احضار شدند.

این دو کنشگر مدنی در پرونده‌ای مشترک با اتهامات “اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبری”، “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم زندان” مواجه هستند. این پرونده برای این دو فعال مدنی، سال گذشته مفتوح شده‌بود.

گلرخ ابراهیمی ایرایی همسر آرش صادقی، فعال مدنی روز دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ با پایان دوران محکومیت در پرونده قبلی و قرار کفالت برای پرونده جدیدش، به صورت موقت از زندان اوین آزاد شده‌است.

آتنا دائمی متولد هفتم فروردین ۱۳۶۷ زاده تهران به دلیل دفاع از حقوق زنان و کودکان ۲۹ مهرماه ۱۳۹۳ بازداشت شد و ۸۶ روز در سلول انفرادی بند دو الف تحت بازجویی به‌سر برد. وی در تاریخ ۲۸ دی‌ماه ۱۳۹۳ پس از پایان بازجویی‌ها به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

آتنا دائمی روز دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ و پس از ۱۶ ماه بازداشت موقت با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد و پس از صدور حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر، در آذر ۹۵ با هجوم ماموران امنیتی به منزل پدری‌اش، مجددا بازداشت شد.

او به دلیل فعالیت‌هایش با اتهامات زیادی مواجه شد، فعالیت‌هایی از قبیل شرکت در تجمع در دفاع و حمایت از کودکان کوبانی و شنگال و حضور در تجمعاتی علیه احکام اعدام مانند تجمع اعتراضی برای اعدام ریحانه جباری و مخالفت با صدور احکام اعدام و حتی برگزاری کلاس‌های آموزشی نقاشی یا نمایشگاه‌های نقاشی برای کودکان کار و خیابان، نیز جزو فعالیت‌های او به شمار می‌رفت. کارهایی که جرم تلقی شدند.

اتهامات این فعال مدنی، “اجتماع و تبانی بر ضد نظام برای تجمع کوبانی و تجمعاتی برای اعدام مانند تجمع اعتراضی برای اعدام ریحانه جباری و…”، “تبلیغ علیه نظام”، “مخالفت با حجاب اجباری” و “مخالفت با اعدام”، “اختفای ادله جرم برای رهایی متهم علی نوری” عنوان شده‌بود.

یکی دیگر از اتهامات خانم دائمی “توهین به رهبری و مقدسات به دلیل گوش دادن به آهنگ‌های شاهین نجفی”، و به دلیل علاقه شخصی‌اش به ترانه‌های شاهین نجفی، بود که در بخشی از اتهامات انتصابی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «مقیسه» به وی ابلاغ شده‌بود.

آتنا دائمی همینطور در فیس‌بوک خود مطالبی انتقادی می‌نوشت. صفحه فیس‌بوک او بعدتر توسط نهادهای امنیتی با یافتن رمز عبور مسدود شد.

این زندانی پس از چندین بار به تعویق افتادن جلسه دادگاه نهایتا در تاریخ ٢٣ اسفندماه ٩٣، در دادگاهی به ریاست قاضی مقیسه، قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران با حضور وکیل خود و دیگر متهمین این پرونده مورد محاکمه قرار گرفت. وی به دلیل فعالیت های مدنی مسالمت آمیز، به اتهام «تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم» به ۱۴ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر و با اعمال ماده ۱۳۴ به ۵ سال حبس کاهش یافت.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

18 − 6 =

خروج از نسخه موبایل