نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین در بیمارستان بستری شد.
به گزارش گذار، نرگس محمدی، روزنامهنگار و نایب رئیس و سخنگوی «کانون مدافعان حقوقبشر» پس از بارها رد شدن درخواست مرخصی درمانی وی، در نهایت تحتالحفظ به بیمارستان منتقل شد.
تقی رحمانی با اعلام این خبر در کانال تلگرامی خود نوشت: «نرگس محمدی که از سال گذشته طبق نظر پزشکان متخصص ریه و زنان میبایست تحت عمل جراحی هیسترکتومی (خارج کردن رحم) قرار می گرفت و خانواده و وکلا درخواست مرخصی استعلاجی جهت انجام عمل جراحی را داده بودند، نرگس محمدی تحت الحفظ به بیمارستان منتقل شد.»
وی در ادامه این مطلب نوشته است؛ «بعد عمل رحم او باید تحت مراقبت ویژه قرار بگیرد. از این روی مرخصی استعلاجی برای وی ضروری است.
مداوا باید برای موثر شدن در شرایط مناسب انجام بگیرید.مخالفت دادستان با مرخصی استعلاجی به روند درمان وی اسیب می رساند.تا کنون در تمام مدت زندان با وجود بیماری نرگس محمدی یکبار مرخصی ۳ روزه امده است.»
نرگس محمدی پیشتر در آذرماه سال ۱۳۹۷ طی نامه ای خطاب به دادستان تهران از این مقام قضایی خواست تا شرایط مراقبت های پزشکی و دسترسی خود و دیگر زندانیان به پزشکان متخصصی که سال ها تحت مراقبت آنها معالجه شده اند و همچنین دسترسی به داروهایشان را فراهم آورد.
نرگس محمدی، برنده جایزه ساخاروف، در اردیبهشت ۱۳۹۵، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۶ سال زندان محکوم شد که ۱۰ سال از آن به دلیل فعالیت او در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) بوده است. دادگاه همکاری او با این کمپین مسالمت آمیز را مصداق اتهام «تشکیل جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» اعلام کرد. نرگس محمدی اظهار داشته که در جلسه محاکمه، قاضی برخوردی خصومتآمیز و مغرضانه نسبت به وی داشته و به طرزی بیپرده و آشکارا از اتهامات وارده به او از سوی مقامات وزارت اطلاعات دفاع کرده است. او همچنین اظهار داشته که قاضی او را به واسطه فعالیتهایش علیه مجازات اعدام، به تلاش برای تغییر احکام الهی متهم کرده است.
همچنین ۶ سال دیگر از محکومیت نرگس محمدی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» بوده است که اساس آنها نیز فعالیتهای مسالمت آمیز حقوق بشری وی است، از جمله مصاحبه با رسانهها درباره موارد نقض حقوق بشر، شرکت در تجمعات مسالمتآمیز مقابل زندان جهت حمایت از خانوادههای زندانیان محکوم به اعدام، ارتباط با دیگر فعالان حقوق بشر منجمله شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، مشارکت در اعتراضات مسالمتآمیز علیه اسیدپاشی و ملاقات با کاترین اشتون در سال ۱۳۹۲. شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی را در مهرماه ۱۳۹۵ تأیید کرد , درخواست اعاده دادرسی وی در اردیبهشتماه ۱۳۹۶ توسط دیوان عالی کشور رد شد.