پایان اعتصاب غذای برزان محمدی زندانی سیاسی محبوس در زندان فشافویه+فایل صوتی

«برزان محمدی»، زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۱۱ زندان تهران بزرگ، موسوم به فشافویه پس از ۶۶ روز، به اعتصاب غذای خود پایان داد.

به گزارش گذار و به نقل از کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، «برزان محمدی»، شهروند ۴۱ ساله اهل سروآباد کردستان که دوران محکومیت ۳ سال و نیم خود را در زندان تهران بزرگ سپری می‌کند و از روز پنج‌شنبه ۲۳ اسفندماه ۱۳۹۷ در اعتراض به وضعیت نامناسب خود در زندان فشافویه و عدم رسیدگی به درخواستش مبنی بر انتقال به زندان اوین، دست به اعتصاب غذا زده‌بود، بنا به خواسته جمعی از فعالان سیاسی و مدنی و خانواده‌های جان‌باختگان به اعتصاب غذای خود پایان داد.

پیش از این شماری از فعالان سیاسی، مدنی و خانواده‌های آن‌ها در نامه‌ای سرگشاده از او خواسته‌ بودند که اعتصاب غذایش را پایان دهد.

آقای محمدی در فایل صوتی که نسخه‌ای از آن در اختیار کمپین قرار گرفته، در تماسی تلفنی از زندان تهران بزرگ می‌گوید: «من هم اکنون ۱۰ ماه هست که در بند ویژه فوق امنیتی سوییت زندان تهران بزرگ بدون هیچ امکانات رفاهی به طور غیرقانونی به‌سر می‌برم و با توجه به شرایط بسیار بد این زندان و عدم انتقال به زندان اوین و یا زندان شهر خودم، مریوان دست به اعتصاب غذای خشک نمودم که بیش از ۲ ماه هیچ کدام از مسئولان قضایی و زندان به خواسته من اعتنایی نکردند و از آنجایی که خانواده، جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی و فعالان مدنی تنها حامی من بودند و با وجود نگرانی‌شان از حال وخیم من که درخواست پایان اعتصاب غذای من را داشتند و بنده بنا فقط به احترام به درخواست مکررشان از امروز ۲۸ اردیبهشت خورشیدی، به اعتصاب غذای خود پایان می‌دهم، ولی کماکان بر خواسته‌ها و مطالبات قانونی خود پافشاری می‌کنم و از همه کسانی که من را تنها نگذاشتند و نگران حال من بودند، سپاسگزارم».

فایل صوتی مرتبط را بشنوید:

پیش‌تر منبع نزدیک به این زندانی سیاسی گفته‌بود از آنجایی که وضعیت جسمانی او به شدت وخیم است شماری از فعالان سیاسی، مدنی و خانواده‌های آن‌ها در نامه‌ای سرگشاده از او خواسته‌بودند که اعتصاب غذایش را پایان دهد.

در بخشی از این نامه نوشته شده‌بود: «ما حمایت خود را از برزان محمدی و تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی اعلام می‌داریم و خواستار انتقال وی به زندان اوین و آزادی بلادرنگ وی هستیم. ما می‌دانیم برزان و دیگر زندانیان جز خواستن زندگی در کشوری برپایه آزادی، برابری و کرامت انسانی و رعایت حقوق شهروندی و قائل نشدن هیچ‌گونه تبعیضی میان مردم از هر قوم و با هر دین و آئینی چیز دیگری نمی‌خواهند.

در ادامه نامه خانواده‌های زندانیان سیاسی و فعالان مدنی آمده‌بود: «برقراری آزادی و اجرای عدالت در ایران نه تنها خواسته برزان محمدی، که خواسته تمام مردم آزادیخواه و انسان دوست است. نمی‌خواهیم شاهد سیاه‌پوش شدن مادری دیگر باشیم. هنوز غم جان باختن ده‌ها نفر از زندانیان سیاسی همچون، شاهرخ زمانی، سینا قنبری وحید صیاد نصیری و ده‌ها نفر دیگر بر قلب‌هایمان سنگینی می‌کند. با مبارزه و استقامت پر صلابتمان جلوی ” مرگ خاموش” زندانیان سیاسی باید ایستاد. نمی‌خواهیم جامعه این‌را دوباره تجربه کند!»

در پایان خطاب به این زندانی سیاسی گفته‌‌شده‌بود: «برزان عزیز، ما صدای تو و هزاران نفر از زندانیان سیاسی دیگر که صدای اعتراض جامعه هستید، می‌باشیم. خبر اعتصاب غذایت را دنبال می‌کنیم و نگران جان و سلامتت هستیم. لذا صمیمانه در کمال مسئولیت در دفاع از جان و آزادیت، از تو می‌خواهیم که هر چه زودتر به اعتصاب غذایت پایان بدهی و با پایان اعتصاب غذایت، حکومت را در فرایند حذف خاموش مخالفان ناکام بگذاری.»

برزان محمدی شهروند ۴۱ ساله اهل سروآباد کردستان به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “قاضی صلواتی” به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس گزارشات “برزان محمدی” فرزند احمد و اهل روستای گوشخانی سروآباد به دلیل شرکت در اعتراضات مردادماه ۹۷ در تهران به زندان محکوم شده و گزارش شده بود که آقای محمدی در زمان رسیدگی به پرونده و مراحل دادرسی‌اش از حق داشتن وکیل محروم مانده بود.

حکم ۶ سال حبس تعزیری برزان محمدی بعدتر در یک دادگاه تجدیدنظر در استان تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند ۹۷ به سه سال و نیم کاهش یافت.

برزان محمدی، روز جمعە ١٢ مرداد ٩٧ از سوی نیروهای ادارە اطلاعات تهران و در جریان اعتراضات سراسری مردادماه در تهران بازداشت شد.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای محمدی به کمپین گفته‌بود: “برزان در تهران کارگری می‌کرد، پس از بازداشت، منزل او از سوی نیروهای ادارە اطلاعات تفتیش و وسایل شخصی‌اش از جمله کتاب، فلش مموری و هارد اکسترنال وی توسط این نیروها ضبط شد”.

وی در زمان بازداشت به مدت ١٢ روز در سلول های انفرادی وزارت اطلاعات نگهداری و پس از تکمیل مراحل بازجویی به زندان فشافویه منتقل شد.

اعتراضات مردادماه ۹۷ از شهرک صنعتی شاهپور جدید اصفهان در اعتراض به گرانی، افزایش تورم و قطعی مکرر برق آغاز شد و به سرعت به شهرهای دیگر سرایت کرد.

طی این اعتراضات، بسیاری از شهروندان اصفهان، شیراز، مشهد، تهران، کرج و … به خیابان‌ها آمده و اعتراض خود را به وضعیت بد اقتصادی نشان دادند. آن زمان گزارش‌ها حاکی از آن بود که نیروهای امنیتی در برخی از مناطق با معترضین به شدت برخورد کرده‌ و برخی منابع خبری و همینطور ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی تایید کردند که نیروهای امنیتی و انتظامی به اجتماع کنندگان با پرتاب گازاشک‌آور و گلوله‌های رنگی پاسخ دادند و با خودورهای آب‌پاش سعی بر متفرق کردن مردم داشتند. طی این تجمعات صدها تن از شهروندان در سراسر کشور بازداشت و شماری نیز با احکام زندان مواجه شدند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هجده − 1 =