همدان؛ اعدام یک زندانی در ملاءعام

سحرگاه روز پنج‌شنبه دوم خرداد، حکم اعدام در ملاء عام یک محکوم به مجازات مرگ در بلوار آیت‌الله نجفی شهر همدان اجرا شد. به دار کشیدن محکومان در انظار عمومی در ایران همواره با انتقادهای گسترده همراه بوده است. آنتونیو گوترش، دبیر‌کل سازمان ملل متحد، در گزارش حقوق بشری سال ۲۰۱۷ خود از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته بود اجرای اعدام در ملاء عام را متوقف کنند.

فردی که امروز در همدان اعدام شد «مهدی چراغی‌فر» معرفی شده است که به اتهام «محاربه از طریق سرقت مسلحانه» در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان همدان به اعدام محکوم شده بود.

پس از فرجام‌خواهی وکیل او از دادنامه یادشده، شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور بر اساس دادنامه مورخ ۲۵ دی سال ۹۷، دادنامه فرجام‌ خواهی شده را عینا تایید و در نهایت حکم اعدام چراغی‌فر قطعی و صبح امروز به اجرا درآمد.

متهم دیگر این پرونده بهمن ورمزیار بود که ۲۷ سال سن داشت و اواخر فروردین سال گذشته در زندان همدان اعدام شد: بهمن ورزمیار اعدام شد

پیش از اعدام او ویدئویی از تظلم‌خواهی مادرش در شبکه‌های اجتماعی منتشر و توفانی توییتری برپا شد. اجرای حکم اعدام او برای یک روز متوقف شد و حسن شمشادی، خبرنگار صدا و سیما، از قول یک وکیل دادگستری نوشت: «نهایتا قرار بود رای صبح فردا (سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۹۷) اجرا شود که با پیگیری‌ها و رایزنی‌های زیاد و نشر موضوع در فضای مجازی، به دستور مقام معظم رهبری، اجرای این حکم متوقف شد.»

پس از اجرای حکم اعدام بهمن ورمزیار اما دخالت رهبر جمهوری اسلامی در روند اجرای این حکم رد شد و کامران حمزه، دادستان همدان دلیل بروز تاخیر در اجرای آن را تنها «وجود یک اشکال قضایی» در پرونده متهم عنوان کرد.

بهمن ورمزیار، ۱۱ فروردین سال ۱۳۹۴ همراه سه نفر دیگر دست به سرقت مسلحانه از یک طلافروشی زدند. همدستان او از جمله مهدی چراغی‌فر بازداشت شدند اما او فرار کرد و ۱۸ روز بعد، خود را به پلیس معرفی و اظهار ندامت کرد.

او با بازگرداندن طلاها رضایت شاکی خصوصی را به دست آورده بود اما با این‌حال به اتهام محاربه از طریق سرقت مسلحانه به اعدام محکوم شد.

ورمزیار، آرایشگر و مربی یک باشگاه ورزشی در همدان بود.

فرهاد ورمزیار، برادر بهمن ورمزیار به خبرگزاری هرانا گفته بود:

«برادرم همراه با سه تن دیگر از یک طلافروشی سرقت کردند که یکی از آنان مسلح بوده و دستگیر می‌شود. بهمن به همراه اموال مسروقه فرار کرده اما پس از ۱۸ روز طلاها را به صاحب طلافروشی برگردانده و خود را به اداره آگاهی معرفی می‌کند. حال با وجود رضایت شاکی (طلافروش)، مسئولان قضایی به عنوان مدعی‌العلوم قصد اجرای حکم اعدام او را دارند.»

ایران به تناسب جمعیت خود رتبه نخست اجرای مجازات مرگ شهروندانش را در دنیا دارد.

گزارش‌های منتشر شده از سوی منابع رسمی نشان می‌دهد از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی پنج مورد اعدام‌ در ملاء عام و با حضور مردم به عنوان تماشاچی انجام شده‌ است و این ششمین اعدام در ملاء عام از آغاز سال ۲۰۱۹ تاکنون بوده است.

منبع: «رادیو زمانه»

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هجده − سه =