شورای هماهنگی کانون صنفی معلمان ایران از احضار و بارجویی شماری از معلمان در شهرهای مختلف خبر داد و خواستار پایان دادن به سرکوب و پروندهسازی برای معلمان و فعالان صنفی شد.
این بیانیه که صبح پنجم خرداد منتشر شد، از احضار حسین سلامی، علیرضا قربانی و محمد صادقی سه معلم و فعال صنفی در استان مازنداران به پلیس امنیت و بازجویی آنان در روزهای پایانی اردیبهشت خبر داده است.
ماموران امنیتی پیش از احضار این سه فعال صنفی به پلیس امنیت، منزل آنها را تفتیش کردند. هر سه معلم پس از بازجویی به دادگاه احضار شدهاند.
در استان خراسان رضوی و شهر مشهد نیز محمدحسین سپهری به دادگاه فراخوانده شده است. سپهری پیش از این نیز برای یک دوره زمانی کوتاه بازداشت شده بود.
شورای هماهنگی کانونهای صنفی معلمان ایران همچنین گزارش کرده؛ نسرین بهمنپور، معلم و فعال صنفی در کرج «برای چندمین بار توسط پلیس امنیت احضار و مورد بازجویی قرار گرفتهاست».
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است؛ «برای تعداد زیادی از معلمان توسط حراستها و هیات تخلفات اداری پروندهسازی شدهاست».
کانون صنفی معلمان خواستار پایان دادن به پرونده سازی برای معلمان و همچنین آزادی بدون قید و شرط «تمام معلمان درنبد» شده است.
در حال حاضر محمد حبیبی، اسماعیل عبدی، یاسر امینی آذر، محمد علی زحمتکشان، روحالله مردانی، محمود بهشتی لنگرودی و شمار دیگری از معلمان در زندان نگهداری میشوند.
علاوه بر این، رسول بداقی و محمدتقی فلاحی به همراه هفت تن دیگر نیز همزمان با تجمع معلمان در روز ۱۲ اردیبهشت بازداشت و به صورت موقت آزاد شدند.
شورای هماهنگی کانونهای صنفی معلمان خطاب به نهادهای امنیتی، دولت ، مجلس و قوهقضاییه اعلام کرده؛ «مطالبات صنفی و آموزشی فرهنگیان دست یافتنی است و پروندهسازی، اخراج، تبعید و زندان تاکنون نتوانسته روند مطالبهگری فرهنگیان را متوقف نمایند».
این شورا همچنین هشدار داده است؛ «اگر روند سرکوب فعلی متوقف نگردد، شورای هماهنگی از تمام ظرفیتها و توان خود برای حمایت از فعالان صنفی و معلمان استفاده خواهد نمود».
معلمان ایران از آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ سه مرتبه در مدارس تحصن کردند. در جریان تحصن سه گانه معلمان در شهرهای مختلف، بیش از صد معلم بازداشت و یا به نهادهای امنیتی و حراست آموزش و پرورش احضار شدند.
منبع: «رادیو زمانه»