مجید دارابیگی (وریا بامداد) در نشست وبیناری گذار به موضوع استبداد حاکمیت اسلامی در ایران و ناگزیری استقرار سوسیال دموکراسی در این کشور پرداخت.
به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، این کنشگر سیاسی ضمن اشاره به ویژگیهای استبداد دینی در ایران و اهمیت مبارزه با آن گفت: «اگر قرار است در جامعه دموکراسی برقرار شود، این دموکراسی تنها میتواند محصول مبارزه تودهای و در راس آن مبارزه کارگران و زحمتکشان، حقوقبگیران، تهیدستان و حاشیهنشینان شهرها باشد.»
مجید دارابیگی همچنین با تاکید بر گذار از دیکتاتوری و استبداد به سوسیالیسم دموکراتیک گفت: «دموکراسی بدون عدالت اجتماعی نمیتواند معنی داشته باشد. حتی در پیشرفتهترین کشورهای حلقه سرمایهداری جهان مثل آلمان و آمریکا.»
این نویسنده و پژوهشگر در جریان نشست وبیناری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی، همچنین افزود: «دموکراسی تنها سیاسی نمیتواند باشد، دموکراسی میتواند دموکراسی اقتصادی و اجتماعی نیز باشد. اگر در جامعهای نتوان بنیاد دین را بر مبنای تاریخ اجتماعی بیان کرد و خرافات دین را بازگو کرد قطعا نمیتوان از دموکراسی سخن گفت.»
مجید دارابیگی (وریا بامداد)، کنشگر سیاسی، نویسنده و پژوهشگر است. او اهل کرند در استان کرمانشاه است، و نیز مدرس دانشگاههای ایران، و وکیل پایه یک دادگستری بوده است و از اوان دانشجویی فعال سیاسی و تحولخواه بوده و به همین دلیل در دو حکومت شاه و حکومت اسلامی زندانی سیاسی بوده است. وی نویسنده کتابهای گذری بر زندان شاه در بیش از ۵۰۰ صفحه و جمهوری زندانها – پژوهشی در شکنجه، بازجوئیها و فجایع دوران جمهوری اسلامی به ویژه دهه ۶۰ – (در دو جلد) بالغ بر ۷۰۰ صفحه میباشد.
مجید دارابیگی، نویسنده صدها پژوهش و مقالههای سیاسی و دانشگاهی در ایران و خارج از کشور است. او هماکنون در آلمان اقامت داشته و همچنان به کوشش در راه آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی ادامه میدهد.
نشستهای وبیناری گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی در دومین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار میشود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنشها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشستها همراهی میکنند.
در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخشهایی از سخنان مجید دارابیگی در جریان نشست وبیناری گذار در روز یکشنبه ۱۲ نوامبر ۲۰۱۷ (۲۱ آبانماه ۱۳۹۶) آمده است.