دادگاه انقلاب تهران؛ برگزاری جلسه رسیدگی به اتهامات هفت زندانی اهل سنت

جلسه رسیدگی به اتهامات هفت تن از زندانیان اهل سنت محبوس در زندان رجایی شهر کرج، که در بهمن ماه سال ۱۳۸۸ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بودند، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی صلواتی در حضوروکیل پرونده طباطبایی، نماینده دادستان ناصری و نمایندگان وزارت اطلاعات برگزار شد.

به گزارش گذار، پس از ده سال بلاتکلیفی، جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، خسرو بشارت، ایوب کریمی و داود عبداللهی هفت تن از  زندانیان اهل سنت زندان رجایی شهر کرج، طی روزهای دوشنبه ۲۷ خرداد، سه شنبه ۲۸ خرداد و چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

جلسات رسیدگی به این پرونده طی روزهای دوشنبه ،سه شنبه وچهارشنبه مصادف با ۲۷،۲۸و ۲۹ خرداد و به ترتیب جلسه رسیدگی به اتهامات انورخضری و کامران شیخه در روز اول و فرهاد سلیمی و قاسم آبسته و خسروبشارت در روز دوم و ایوب کریمی و داود عبداللهی در روز سوم برگزار شد.

یک منبع آگاه در این خصوص گفت: «پیش از آغاز جلسات دادگاه رسیدگی به این پرونده، وکیل این متهمین تهدید شده بود که اجازه دفاعی از موکلینش را ندارد و تنها حق احوال‌پرسی با موکلین خود آن‌هم از فاصله دور و با اشاره را به وی داده بودند. در حین جلسه دادگاه آقای طباطبایی وکیل این متهمین، هرگاه در دفاع از موکلین خود می‌خواست مطلبی را بیان کند یا دفاعی انجام دهد با واکنش تند قاضی و نمایندگان اطلاعات و دادستان مواجه می‌شد.»

این منبع در ادامه افزود: «در طول برگزاری جلسه دادگاه  قاضی پرونده، نمایندگان وزارت و دادستان بدون توجه به گفته متهمان و به سخره گرفته صحبت های آن‌ها، مانع از دفاعیات این افراد می شدند».

این منبع در رابطه با جلسه دادگاه آقای خضری نیز گفت: «پیش از برگزاری جلسه دادگاه نمایندگان وزارت اطلاعات در اتاق انتظار آقای خضری را تهدید کرده و چندین افترا و تهمت را به وکیل ایشان نسبت داده بودند که این حرکت با واکنش تند انور خضری همراه شد. در حین جلسه دادگاه نیز بدلیل شفاف‌سازی آقای خضری بین ایشان و نماینده وزارت اطلاعات درگیری‌های لفظی شدیدی به وجود آمد که این موضوع باعث شد قاضی صلواتی ایشان را از جلسه دادگاه اخراج کنند. نماینده وزارت اطلاعات تا بیرون دادگاه آقای خضری را دنبال کرده و به وی گفته که به هر قیمتی که شده حکم اعدامش را توسط دادگاه خواهد گرفت».

گفتنی است این ۷ زندانی عقیدتی پس از بازداشت در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸، به سلول‌های انفرادی در اداره اطلاعات ارومیه منتقل و ۸ ماه در این بازداشتگاه نگهداری شدند. آنها سپس به زندان اوین منتقل و مدت ۶ ماه را در سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ و ۲۰۹ اوین به‌سر بردند. این ۷ زندانی اهل سنت پس از تحمل ۶ ماه حبس انفرادی در زندان اوین، به بند ۳۵۰ این زندان منتقل و بعد از گذشت ۲۰ روز نیز در ۲۵ فروردین‌ماه ۱۳۹۱، به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدند.

اواخر اسفند ماه سال ۹۴ جلسه دادگاهی این هفت زندانی به اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «عضویت در گروه‌های سلفی» و «افساد فی‌الارض» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. در تاریخ ۵ خرداد ۱۳۹۵ صدور حکم اعدام به آنان در زندان به صورت رسمی ابلاغ شد. بعد از اعتراض وکیل پرونده به این حکم، پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شد و اواخر سال۱۳۹۵ این حکم نقض شد.
در شهریور ماه سال ٩۶ سه نفر از این زندانیان: خسرو بشارت، کامران شیخه و انور خضری جهت برگزاری جلسه دادگاه از زندان رجایی شهر کرج به زندان مرکزی ارومیه منتقل شدند. تیر ماه همان سال جلسه دادگاهی آنها در شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر ارومیه برگزار و حکم این پرونده صادر شد. بر اساس حکم صادره انور خضری و خسرو بشارت به اتهام مشارکت در قتل هر یک به تحمل ده سال حبس و کامران شیخه نیز به اتهام قتل به قصاص محکوم شد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

13 − پنج =