کشته شدن یک شهروند جوان در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز

یک جوان اهل اهواز با نام بنیامین آلبوغبیش که در اوایل خردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به طرز مشکوکی جان باخته است.

به گزارش گذار، روز چهارشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۸، اداره اطلاعات اهواز طى تماسى با خانواده آلبوغبیش، خبر مرگ بنیامین آلبوغبیش را در بازداشتگاه، به آنان داده است.

«بنیامین آلبوغبیش»، ۲۶ ساله که با سپردن وثیقه به صورت موقت آزاد بود، آخرین بار در روز چهارشنبه ۵ خردادماه ۱۳۹۸، توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد. ماموران امنیتی به همراه وی برادرش «محمدعلى» را نیز بازداشت می‌کنند.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر گذار گفت: «ماموران بنیامین را به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز و برادرش محمدعلی را به زندان شیبان منتقل می‌کنند».

این منبع در ادامه افزود: «درست یک‌ماه بعد از این بازداشت یعنی در روز چهارشنبه ۵ تیرماه ۱۳۹۸، اداره اطلاعات اهواز طى تماسى به خانواده آلبوغبیش، خبر فوت بنیامین آلبوغبیش را می‌دهد».

یکى از نزدیکان خانواده آلبوغبیش اعتقاد دارد که ماموران بنیامین را زیر شکنجه کشته‌اند: «او جوان تندرست و سالمى بود و هیچ مشکلى نداشت، از بازداشت اول او را زیر فشار و شکنجه قرار داده‌بودند و از طرف دیگر او را مدام از طریق شکنجه مادرش که در زندان سپیدار اهواز به‌سر مى‌برد، تهدید می‌کردند».

با این حال اطلاعات بیشتری از نحوه کشته شدن این شهروند اهوازی در دست نیست و رسانه‌های داخل کشور و وابسته به حکومت جمهوری اسلامی تا این لحظه در این خصوص اطلاع رسانی نکرده‌اند.

بنیامین آلبوغبیش ۲۶ ساله، پیش‌تر در روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۶، به همراه برادرش، محمدعلى آلبوغبیش ۲۹ ساله و مادرش، مریم زبیدى ۵۲ ساله در کوى زیتون کارمندى شهر اهواز بازداشت شده‌بود.

ماموران امنیتی آن زمان، دست‌کم ۱۵ تن از شهروندان اهوازی از جمله چند زن را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

یک منبع آگاه در این رابطه گفته‌بود: «نیروهای اداره اطلاعات با ورود و بازرسی کامل منازل این شهروندان اهوازی، برخی لوازم شخصی این افراد را از قبیل موبایل ، لپ تاپ و دو خودروی سواری را ضبط و به همراه خود بردند.»

بعدتر اتهام اعضاى این خانواده “همکارى با گروه‌هاى مسلح اهوازى و نقل و انتقال اسلحه براى آن‌ها” عنوان شد که بنا به گفته خانواده آن‌ها، این اتهام توسط هیچ‌کدام از این سه نفر پذیرفته نشد.

بنیامین آلبوغبیش و برادرش محمدعلى در خردادماه ۱۳۹۷ با سپردن وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی تا پایان دادرسى آزاد شدند. بنیامین و برادرش در بهمن ۱۳۹۷ دوباره بازداشت مى‌شوند و بعد از دو ماه براى هرکدام قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر و آزاد شدند، تا اینکه پنجم خردادماه ۱۳۹۸ براى بار سوم هر دو برادر توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شدند.

مادر این دو جوان اهوازی، مریم زبیدى، کماکان در بند زنان زندان سپیدار محبوس است.

کشته شدن زندانیان سیاسی و امنیتی در زندان‌های ایران مسبوق به سابقه است و طی ۴۰ سال عمر حکومت جمهوری اسلامی، زندانیان زیادی به طرز مشکوکی در زندان جان خود را از دست داده‌‌اند.

آخرین زندانی سیاسی که در زندان کشته شد، علیرضا شیرمحمدعلی نام داشت که دو زندانی غیرسیاسی در زندان فشافویه، با ضربات پیاپی تیزی «نوعی شئی برنده» به شاهرگ و شکمش، او را به قتل رساندند.

سینا قنبری و وحید حیدری نام دو شهروند دیگر ایرانی است که در سال ۹۶ در بازداشت جان باختند.

مقام‌های ایران آن زمان ادعا کردند که سینا قنبری در قرنطینه زندان اوین و وحید حیدری در بازداشتگاه کلانتری ۱۲ اراک، «خودکشی» کردند، اما هیچ‌گاه دلیل روشنی برای گفته‌های خود ارائه نکردند.

کاووس سیدامامی فعال محیط زیست نیز از شمار کسانی است که از سوی مقامات قضایی کشور اعلام شده‌بود در زندان خودکشی کرده، اما تا این لحظه، این موضوع مورد قبول فعالان حقوق بشر و خانواده آن‌ها قرار نگرفته‌است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهارده − 1 =