همراه با بهزاد کریمی در «دیدار» کُلن آلمان؛ می ۲۰۱۹- بخش اول

گفتگوی رضا بدیعی و بهزاد کریمی، فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق در کلن آلمان در سلسله برنامه‌های «دیدار» در چند بخش صورت گرفت.

این برنامه‌ها از آن جهت «دیدار» نام گرفته که زندانیان سیاسی سابق و فعالان سیاسی در کلن آلمان هر دو سال یک‌بار هم تحت همین عنوان گرد جمع می‌شوند. افراد شرکت کننده در این برنامه، طی رژیم شاه بارها بازداشت شده و با احکام زندان مواجه شدند.

بهزاد کریمی، فعال سیاسی، ابتدای این بخش از برنامه «دیدار» از فعالیت‌های خود طی ۵۰ سال گذشته گفت و به معرفی کوتاهی در این زمینه پرداخت.

آقای کریمی، فعالیت‌های خود را از محیط دانشگاه در رژیم گذشته آغاز کرد و توضیح داد که چطور خواسته‌های صنفی و حداقلی آن دوره منجر به افزایش فعالیت‌هایشان شد.

این فعال سیاسی، از سوسیالیست‌های دموکرات است که علاوه بر آن در حزب چپ ایران نیز فعالیت دارد.

بهزاد کریمی، فعال سیاسی، چهره‌ای با سابقه و شناخته شده در حزب چپ ایران، زاده تبریز است. وی از نیمه دهه چهل خورشیدی تا امروز به مدت نیم قرن فعالیت سیاسی داشته و دارد.

بهزاد کریمی پیش از انقلاب سه بار بازداشت شد و قریب به هفت سال از عمرش را در زندان سپری کرد. بهزاد کریمی از فعالین دیرینه جنبش فداییان خلق ایران است، ولی پس از انقلاب ۱۳۵۷ در زمره کادرهای مرکزی این سازمان در پایان سال ۶۱ ناگزیر کشور را ترک کرد و از آن زمان تا اکنون ۳۴ سال است که به اجبار در مهاجرتی ناخواسته به سر می برد.

بهزاد کریمی، در سازمان متبوع خود -فداییان خلق ایران (اکثریت)- مسئولیت های مرکزی متعددی بر عهده داشت. ولی فعالیتش در دهسال گذشته بیشتر به نوشتار و تحلیل اوضاع و روندهای سیاسی گذشته است. وی مقالات متعددی در زمینه مسایل سیاسی و نظری به رشته تحریر در آورد. کتابی نیز تحت عنوان “سیر گفتمانی ما” منتشر کرد ‌که به روند تحولات فکری در جنبش فداییان خلق ایران اختصاص دارد.

بهزاد کریمی را به عنوان فردی مطلع از فراز و فرودهای جنبش چپ و دمکراتیک ایران در پنجاه سال گذشته می‌شناسیم که آشنا با چند و چون مبارزات دموکراسی خواهانه و عدالت طلبانه امروز ایران است.

برای آشنایی بیشتر با بهزاد کریمی و زمینه فعالیت‌هایش اینجا کلیک کنید.

در ادامه بخش اول فایل صوتی و تصویری مربوط به گفتگوی رضا بدیعی با بهزاد کریمی در برنامه «دیدار» ماه می ۲۰۱۹ آمده‌است.

.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

4 × 5 =