سازمان عفو بینالملل با انتشار فراخوانی خواستار حمایت همگانی از سه فعال حقوق کارگران و یک روزنامهنگار که به دلیل حضور در تجمع روز کارگر بازداشت شده و کماکان در بازداشت بهسر میبرند، شده است.
عفو بین الملل طی این بیانیه، از مقامات ایران، خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط عاطفه رنگرز، ندا ناجی، آنیشا اسداللهی و مرضیه امیری شده است.
متن کامل فراخوان سازمان عفو بینالملل را در ادامه بخوانید:
«سه فعال حقوق کارگران و یک روزنامهنگار هفته هاست که به دلیل حضور در تجمع صلحآمیز روز جهانی کارگر در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در بازداشت به سر میبرند و به اتهامات ساختگی مبنی بر اقدام علیه امنیت ملی متهم شدهاند.
عاطفه رنگریز و ندا ناجی به دنبال دستگیریشان در روز ۱۱ اردیبهشت به مدت چند هفته بدون ارتباط با خانوادههایشان در سلولهای انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری شدند، که مصداق شکنجه یا سایر برخوردهای بیرحمانه، غیرانسانی و ترذیلی محسوب میشود.
عاطفه رنگریز و ندا ناجی از اواسط خرداد ماه در زندان شهر ری به سر میبرند، که هم به لحاظ امنیت و هم به لحاظ سلامت با خطرات جدی در آنجا مواجهاند. در این زندان، زنانی که مرتکب جرایم سنگین و خشونتبار شدهاند در فضای پرتراکم و غیر بهداشتی نگهداری میشوند. گزارشهای مکرری از خشونت علیه زندانیان در این زندان، چه از جانب سایر زندانیان و چه از جانب کارکنان زندان و همچنین شیوع بیماریهای روانی، خودزنیِ زندانیان و رواج مصرف مواد مخدر منتشر شده است.. این وضعیت را در معرض خطر حملات خشونتآمیز و همچنین ابتلا به بیماریهای عفونی قرار داده است.
در روز ۱۵ تیر، این زندانیان بعد از مشاجرهای به دلیل امتناع از سر کردن چادر در راه انتقال به بهداری زندان، مورد ضرب و شتم مامور زندان قرار گرفتند. در نتیجهی این برخورد، ندا ناجی به اختلال بینایی موقت دچار شد و بازو و شانهی عاطفه رنگریز آسیب دید.
آنیشا اسداللهی که از ۲۸ خرداد، بدون ارتباط با خانواده و دسترسی به وکیل، در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرد، در معرض خطر شکنجه و سایر بدرفتاریها در این مکان قرار دارد. او در تجمع روز جهانی کارگر بازداشت شده و چهار روز بعد آزاد شده بود، اما بار دیگر در ۲۷ خرداد دستگیر شد. با وجود درخواستهای مکرر خانوادهی آنیشا اسداللهی برای ملاقات با او، مقامها و مسئولان گفتهاند که تا هنگامی که او در مرحلهی بازجویی قرار دارد اجازهی این کار را نمیدهند.
مرضیه امیری ۱۱ اردیبهشت در پی تلاش برای کسب خبر در مورد دستگیرشدگان تجمع روز کارگر، بازداشت شد. او تا ۱۸ اردیبهشت در یک بازداشتگاه سری، که زیر نظر سپاه پاسداران اداره میشود، نگهداری میشد؛ بعد از آن به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت و به مدت ۳۵ روز در سلول انفرادی حبس بود. ۱۸ خرداد او را به بند زنان زندان اوین منتقل کردند. مرضیه امیری از بیماری صرع رنج میبرد، و بیم آن میرود که فشارهای عصبی ناشی از حبس موجب عود کردن بیماری او و بروز تشنج شود. در حال حاضر، او به سرگیجه و کاهش فشار خون مبتلا شده است.
اقدام شما موثر است؛ به مقامات ایرانی با الگوبرداری از متن فراخوان عفو بینالملل نامه بنویسید و درخواست کنید که آنیشا اسداللهی، عاطفه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری را بیدرنگ و بدون قیدوشرط آزاد کرده و تمام اتهامات واردشده به آنان را لغو کنند.