پرسش و پاسخ با پرویز صداقت با مدیریت راحله طارانی؛ ۲۶ ژوئیه/۴ مرداد ماه

میهمان این هفته: پرویز صداقت، اقتصاددان، تحلیلگر و کارشناس حوزه اقتصاد سیاسی

این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار می‌شوند.

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی جمعه ۴ مرداد ۹۸ :

آیا می‌توان بر اساس انسداد ساختاری در اقتصاد ایران این نتیجه را استخراج کنیم که از نظر سیاسی هم جز گذر از سیستم کنونی راهی باقی نمانده است و اصلاحات یک گزینه ممکن نیست ؟
جناب صداقت؛ نقش هئیت موتلفه و انجمن حجتیه را در پایه ریزی این بحران سیاسی در ساخت اقتصادی جاری چه می دانید؟ آیا این جرثومه های سرمایه خرد، باعث تباهی ایران زمین شده؟ و یا داستانی دیگری است که ما نمی دانیم!
با درود های گرم خدمتِ رفیق صداقت ، رفیقِ گرامی،الآن که جامعه فاقدِ یک آلتر نانیوِ انقلابی،و طبقه ی کارگر علی رغم
گام های استواری که در احقاق حقوقِ پایمال شده اش در هفت تپه، اهواز اراک و سایرِ مناطق،برداشته است. اما عاجز از اعتصابی سراسری وتاءثیر گذار است .نظرتان در خصوصِ برون رفت از این وضعیتِ جهنمی چیست؟ سپاسگزارم
تحلیل شما از ساختار اقتصاد ایران چیست؟
شیوه تولید در ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
با توجه به ورشکستگی صنایع آیا رگ حیات حکومت به رگ حیات مافیا و فساد سیستماتیک در رژیم گره خورده است؟
آیا به صرف تغییرات دموکراتیک، می توان انتظار تحولات ساختاری در بخش اقتصادی داشت؟
با توجه به معضلاتی که جهان سرمایه داری با آن روبروست ، آیا این انسداد ساختاری در اقتصاد فقط مختص ایران است یا سایر کشورها ی سرمایه داری هم با این مساله روبرو هستند یا خواهند شد ؟
نقش سرمایه، را در بازار سنتی جستن رمز برون رفت از بحران کنونی است؟ چرا به راحتی از آن میگذرید! تدبیری است
با سلام گرم خدمت شما استاد ارجمند . بنظر میاد سیستم اقتصادی موجود در چنبره یک بحران لاینحل اقتصاد و بطریق اولا در چنبره یک سیستم سیاسی گیرافتاد است و توازن قوا هم در شرایطی نیست که بزودی تغییراتی را بوجود آورد در چنین شرایطی چه باید کرد؟
با توجه به ورشکستگی صنایع و تحریم های جاری چشم انداز شما از اقتصاد ایران چیست؟

https://www.gozaar.net/wp-content/uploads/2019/08/RahemipourSedaghatVoice.mp3?_=1

“جهت مشاهده فایل تصویری این پرسش و پاسخ به انتهای متن مراجعه کنید.”

شما به عنوان یک اقتصاددان آستانه تحمل و ادامه این شرایط را برای مردم و سیستم اقتصادی ان تا کجا محتمل می دانید؟
به نظر شما بقول گرامشی ایا ما در وضعیت تعادل ایستا قرار نگرفته ایم چقدر امکان ظهور یک شبه فاشیست در این شرایط ممکن است؟
به نظر شما جهش ارز در سه دوره ی متوالی دستکاری دولت ها بوده است؟ با توجه به اینکه منکر نقش تحریم های امپریالیستی هم نباشیم.
جناب صداقت با درود. لطفا بفرمایید سیاست های نولیبرالیستی در جامعه تا چه میزان تسلط پیدا کرده و بدیل چنین سیاست خانه براندازی چیست بویژه در زمینه مساله انباشت، مالکیت و سرمایه خارجی.؟
آیا به صرف تغییرات دموکراتیک، می توان انتظار تحولات ساختاری در بخش اقتصادی شد؟
شما به شکل گیری طبقه سرمایه داری جدید بعد از جنگ اشاره فرمودید. لطفا تقسیم بندی روشنی از اقشار و لایه ها و رشته های فعالیت بورژوازی ایران در حال حاضر ارائه بفرمایید.
آیا جنبش انقلابی جاری بدون خلع ید کامل از بورژوازی بزرگ تجاری و بورژوازی فاسد بوروکراتیک که بر دارایی های مردم چنگ انداخته اند، افق روشنی در پیش رو دارد؟

درود بر جناب صداقت ، نظر حضرتعالی در مورد اقتصاد فلج ~ و کارگرانی که از لحاظ سنی بالاست چگونه می بینید؟ آیا نسل جدید می‌تواند تجربه یک ادم با تجربه مفید رو ارایه نماید؟ هنوز شرکت های هستند که بصورت سنتی درحال چرخاندن چرخ اقتصاد هستند؟
با سلام و خسته نباشید – نیولیبرالیسم در بوجود آوردن داعش ، القاعده ، طالبان و غیرو چه نقشی ایفاء نموده است ؟
ما به شکل گیری طبقه سرمایه داری جدید بعد از جنگ اشاره فرمودید. تقسیم بندی روشنی از اقشار و لایه ها و رشته های فعالیت بورژوازی ایران در حال حاضر ارائه بفرمایید.
آیا جنبش انقلابی جاری بدون خلع ید کامل از بورژوازی بزرگ تجاری و بورژوازی فاسد بوروکراتیک که بر دارایی های مردم چنگ انداخته اند، افق روشنی در پیش رو دارد؟
اقتصاد مقاومتی چقدر تاثیر گذار است ؟ با توجه به دخالت دولت؟
آیا تصور نمی کنید سطح مطالبات اقتصادی توده ها بسیار رادیکال و ابراز سیاسی آن محافظه کارانه و گاهی عقب مانده است؟ این تناقض چگونه قابل حل است؟
شما بررسی از این بازار را دارید، آیا بطور کارشناسی با این پدیده ، در رشد مافیای سرمایه ، حال حاضر را در دید رس خود دارید؟ در خشونت و پایه ریزی مافیای ایران.

ضمن سپاس از صحبت های بسیار متین و کارشناسانه جنابعالی ، آنچه که در ایران در جریان هست نشان از آن دارد که همه طبقاتی اجتماعی نه باندهای اقتصادی و سیاسی تاکید میکنم همه طبقات اجتماعی از وضع موجود ناراضی هستتد با توجه به دخالتهای وقت و بی وقت دستگاه های حکومتی هیچ کدام از رفتارهای اقتصادی جامعه قابل پیش بینی نیست جنابعالی این وضع را چگوته توضیح میدهید؟
در باره سرمایه داری کازینویی و مصادیق آن در ایران توضیحی بفرمایید.
نقش فعلی بانک ها و عملکرد آنها در بحرانهای موجود چیست و راه حل در این زمینه چیست؟
جناب صداقت ،آیا نقش انسداد ساختاری راعاملی درگسترش جنبش توده ای و اعتراضات مدنی موثر می دانید ؟ یا بر عکس با توجه به افزایش میزان فلاکت ناشی ازاین ساختار، که زندگی کارگران و اقشار میانی را تحت تاثیر قرارمیدهد مانع گسترش جنبش می‌گردد؟ با عنایت به درگیری روزمره معیشت این اقشار.
جناب صداقت، تجمیع این همه رانت‌خواری، به فرهنگ پسا سرمایه را دچار هستیم، در تیولداری قجری، یا اینکه فرم نیولیبرالیسم، در حیات سیاسی ما را تشدید کرده. در یک غارت لجام گسیخته راه فرار به چه سویی است؟
آیا حجم نقدینگی ارتباط مستقیمی با تورم دارد؟ لطفا توضیح دهید.
با توجه به اینکه سیستم غالب سرمایه داری است ولی مالکیت با تغییر مناسبات قدرت جابجا می‌شود و طبقه سرمایه دار امنیت را در نزدیکی به هرم استبدادی قدرت جستجو میکند و امنیت ذاتی مالکیت که در جوامع پیشرفته سرمایه داری شاهد آن هستیم در کشور ما وجود ندارد سمت و سوی جنبش را ضد استبدادی میدانید یا ضد سرمایه داری؟

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

5 − 4 =

خروج از نسخه موبایل