سه دروغ در یک خبر برای بسیج؛ دلواپسان فارسی

اخیرا ویدیویی از جلسه ای در شهرداری ارومیه در شبکات مجازی انتشار یافته است که عضو کرد شورای شهر از شهردار ارومیه درخواست می کند به زبان فارسی سخن بگوید تا برای کلیه حضار قابل مفهوم باشد، اما شهردار ارومیه در خصوص این درخواست پاسخ منفی می دهد و به سخنرانی به زبان مادری خود ادامه می دهد و عضو کرد شورای شهر در اعتراض به این مسئله، جلسه را ترک می کند.

محمد حضرت‌پور؛ شهردار ارومیه می‌گوید که تسلط کافی به فارسی برای انتقال مفاهیم ندارم و ترکی صحبت می‌کنم. این جمله دروغی بیش نیست و زبانی که جناب شهردار تسلط کافی به آن ندارد ترکی است نه فارسی.

محمدخالد حاتمی؛ عضو شورای شهر ارومیه نیز از شهردار می‌خواهد که ترکی صحبت نکند تا او هم متوجه شود. این جمله هم دروغ آشکاری است. آنهایی که حاتمی را در جلسات تبلیغاتی شورای شهر دیده‌اند، خوب می‌دانند که او ترکی را متوجه می‌شود و هم به راحتی صحبت می‌کند. ایشان مدت‌ها کارشناس برنامه‌های ترکی رادیوی مرکز آذربایجان غربی بود و در برنامه‌هایی که جهت مشاوره و راهنمایی کشاورزان از رادیو پخش می‌شد گاهی در مقام کارشناس و گاهی در نقش مجری شرکت می‌کرد که آن برنامه‌های رادیویی به زبان‌های فارسی و ترکی بود. حتی خود ایشان به عنوان کارشناس کشاورزی در روستاها حاضر شده و مشاوره‌هایی به زبان ترکی به روستاییان می‌داد.

منتشر کنندگان ویدیو نیز تاکید می‌کنند که شهردار ارومیه “اصل مصرح قانون اساسی در لزوم استفاده از زبان فارسی در جلسات رسمی” را نقض کرده است. این هم دروغ سوم است. قانون اساسی چنین اصلی ندارد و تنها فارسی بودن “اسناد، مکاتبات، متون رسمی و کتب درسی” در قانون اساسی ذکر شده و جلسات اداری در جای جای ایران به زبان رایج آن مناطق برگزار می‌شود.

و اما بعد:
هرچه به انتخابات نزدیکتر شویم شاهد مشاجرات زیادی خواهیم بود. به باور بنده این مشاجره‌ها هماهنگ و از پیش طراحی شده‌اند و هر دو طرف مشاجره از منتشر شدن این ویدیوها نفع خواهند برد و آن را به مانند کارنامه‌ای به هواداران خود ارائه خواهند کرد. وگرنه بیش از دو سال است که حضرت‌پور در این جلسات ترکی صحبت می‌کند و حاتمی نیز هنگام ابقا او در پست شهرداری و اخذ مناصبی برای نزدیکانش، به همان زبان ترکی با وی همکاری می‌کرد. همه این وقایع، از جمله مشاجره بهادری (نماینده ارومیه) و استاندار آذربایجان غربی نیز که پیش از این در فضای مجازی پیچیده بود شوی تبلیغاتی بیش نیستند. با این تفاوت که این بار حاتمی توانسته است دلواپسان فارسی را نیز به نفع خود بسیج نماید.

ابراهیم رشیدی

مسوولیت محتوای نوشتارها و مقاله‌های ارسالی، بر عهده نویسنده است و گذار (سامانه دموکراسی و داد)، دیدگاه‌ها و آرای مطرح شده در محتوای مطالب را ارزش‌گذاری نمی‌کند. هدف این سامانه مهیا کردن تریبونی آزاد برای بیان آرا و دیدگاه‌های مختلف در راستای گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هفت − 6 =