گزارشها حاکی است که یک زن متهم به «پوشش نامناسب» مقابل یکی از واحدهای قضایی تهران روز دوشنبه ۱۱ شهریور دست به خودسوزی زده است.
یک مقام آگاه در دادگستری تهران ، خودسوزی این زن مقابل مقابل یکی از واحدهای قضایی تهران را تایید کرد و گفت که این زن در یک پرونده متهم به «پوشش نامناسب» و «جریحه دار کردن عفت عمومی و توهین به مامورین» بوده است.
بنابر گزارش خبرگزاری میزان، این مقام دادگستری درباره جزئیات حادثه افزود که رئیس دادگاه به واسطه «فوت یکی از بستگانش در مرخصی به سر می برده» است. فرد مورد نظر پس از خروج از واحد قضائی «با بنزین »، اقدام به خودسوزی کرده است.
جزئیات بیشتری از این خودسوزی منتشر نشده اما بنابر این گزارش این زن در حال حاضر «تحت مراقبت پزشکی است.»
ماجرای خودسوزی اخیر یک زن که پرونده ای درباره «حجاب» داشته است، بی شباهت به خودسوزی «هما دارابی» فعال سیاسی و پزشک نیست.
خانم دارابی دوم اسفند ماه ۱۳۷۲ در میدان تجریش تهران حجاب از سر برداشت و خود را به آتش کشید. او عضو حزب ملت ایران بود و از آمریکا دکترای روان پزشکی و پزشکی کودکان گرفته بود.
همچنین اعتراضات علنی زنان مخالف «حجاب اجباری» در ایران از ششم دیماه سال ۹۶ با بالا رفتن «ویدا موحد» از جعبه برق خیابان انقلاب و به چوب بستن شال سفیدش رقم خورد و زنان دیگر را نیز در شهرهای مختلف ایران برای نشان دادن اعتراضی مدنی به خیابانها کشاند.
زنان معترض که با در دست داشتن شالهایشان در نقاط مختلف شهرهای ایران و در سکوت دست به اعتراض می زدند به «دختران خیابان انقلاب» معروف شدند.
برخورد با مخالفان حجاب اجباری در ایران طی ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است و حتی برخی برخی از زنان که از سوی ماموران بازداشت میشوند، احکام سنگین صادر شده است. از جمله این احکام سنگین مربوط به صبا کردافشاری است که اخیرا به خاطر مخالفت با حجاب اجباری به در مجموع به ۲۴ سال زندان محکوم شده است.
«مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پیامی در توئیتر به صدور حکم زندان طولانی مدت برای «صبا کردافشاری» فعال مدنی مخالف حجاب اجباری که در ایران زندانی است، واکنش نشان داد.وزارت خارجه آمریکا و نهادهای حقوق بشری بارها در سالهای گذشته به برخورد شدید با معترضان به حجاب اجباری در ایران را محکوم کرد.
یش از این مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم با اعتراض به بازداشت سی زن مخالف با حجاب اجباری، عنوان کرده بود که «مردم ایران استحقاق دارند به حقوق انسانیشان احترام گذاشته شود.»
صدای آمریکا