گزارشی از وضعیت لیلا حسین زاده و مرضیه امیری

گزارشی از وضعیت لیلا حسین زاده و مرضیه امیری دو فعال صنفی دربند دانشگاه تهران را در ادامه بخوانید.

یش از یک ماه از بازداشت لیلا حسین زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد انسان شناسی دانشگاه تهران می گذرد. بنا به اظهارات امیر رئیسیان، وکیل وی، پرونده جدیدی با اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در جشن تولد محمد شریفی مقدم مقابل دانشگاه شریف، برای این فعال صنفی دانشجویی گشوده شده است. فارغ از بی سابقه و مضحک بودن مصداق این اتهام، خلاف اظهارات مسئولان دادسرای اوین مبنی بر تبدیل قرار بازداشت او به قرار وثیقه، از پذیرش وثیقه تا زمان اجرای حکم پرونده پیشین او سر باز زدند. به نظر می رسد این اقدام در راستای تداوم بازداشت ها تا زمان اجرای احکام قضایی باشد.

این فعال صنفی در حال گذراندن ۳۰ ماه حبس تعزیری خود در بند زنان زندان اوین است که برای اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام صادر شده بود. درحالیکه وی مشغول به تحصیل بوده و پیش از این مسئولان دانشگاه تهران، قول پیگیری برای عدم اجرای حکم قضایی تا پایان دوره تحصیلی را داده بودند. از این رو، تداوم حضور وی در زندان می تواند وضعیت تحصیلی وی را به مخاطره بیندازد و انتظار می رود مسئولان دانشگاه این موضوع را پیگیری و موانع تحصیلی پیش روی این فعال صنفی را رفع کنند.

اخیرا ۵۰۰ تن از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به احکام سنگین قضایی هم دانشگاهیان خود ازجمله این فعال صنفی و بازداشت مجددش، به منصور غلامی، وزیر علوم نامه ای نوشتند و خواهان توقف روند امنیتی شدن دانشگاه ها شدند. در بخشی از این نامه آمده است:«امروز به‌خاطر مداخله‌‏ی آشکارِ انواع و اقسام نهادهای امنیتی و شبه‌نظامی در داخل دانشگاه، جهت سرکوب این صدا، عملاً مفهومی تحت عنوان “استقلال نهاد دانشگاه” به شوخی تلخی بدل شده؛ شاید مهم‌تر از این نمونه‏‌ی آشکار و سرکوب برای نابودی “استقلال دانشگاه” این نکته باشد که “انتقاد از انتصاب جنابعالی به‌عنوان وزیر علوم” به‌عنوان مصداق اتهام در احکام دانشجویان درج شده است که بی‏‌تردید از باتوم خوردن در دانشگاه هم دردناک‏‌تر است.»

گفتنی است، برخی گروه ها و جریانات نزدیک به محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین که تیم منصوب به وی در وزارت علوم بنای بسیاری از سرکوب ها را در نهاد دانشگاه گذاشته اند، بنا داشتند از بازداشت این فعال صنفی دانشجویی بهره برداری سیاسی کنند. البته این اقدام با واکنش وکیل وی مواجه شد و صراحتا در صفحه توئیتر خود اعلام کرد:«لیلا حسین زاده، موکلش از اقدام جریان عدالتخواه مبنی بر نگارش نامه به رئیس قوه قضائیه بی اطلاع است و از آن رضایت ندارد».

این فعال دانشجویی در دادگاه بدوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده، به شش سال حبس تعزیری(پنج سال به اتهام اجتماع و تبانی و یک سال به اتهام تبلیغ علیه نظام) محکوم شده بود. دادگاه تجدیدنظر اول او در ۳۰ مهر ۹۷ و دادگاه تجدیدنظر دوم او در ۲۴ اردیبهشت ۹۸ در شعبه ۳۶ تجدیدنظر دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی زرگرنژاد برگزار شد و به صدور رأی نهایی یعنی تأیید اساس حکم و کاهش مجازات به ۳۰ ماه حبس تعزیری انجامید.

مرضیه امیری، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی رفاه اجتماعی دانشگاه تهران و خبرنگار روزنامه شرق ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری در حین انجام وظیفه حرفه ای خود _ پیگیری وضعیت بازداشت شدگان روز کارگر_ مقابل پلیس امنیت بازداشت شد. بیش از ۱۲۰ روز از بازداشت موقت این دانشجو می گذرد و تاکنون درخواست تبدیل قرار بازداشت وی به قرار وثیقه با عدم موافقت قاضی مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب همراه بوده است. این در حالی است که مرضیه امیری طی این مدت دچار حمله صرع شده و به سبب مشکلات گوارشی در مدت بازداشت به بیمارستان منتقل شد و حدود یک هفته در بیمارستان بستری بود. همچنین، با توجه به اشتغال او به تحصیل و قرار داشتن در بازه ثبت نام ترم تحصیلی آینده، تداوم بازداشت موقت، وضعیت تحصیلی وی را در بلاتکلیفی و خطر قرار داده است.

هفته گذشته، آرش دولتشاهی، وکیل این دانشجو و فعال صنفی در مصاحبه ای با انصاف نیوز اعلام کرد: «موکلش مجموعا به ۱۰ سال نیم حبس تعزیری و ۱۴۸ ضربه شلاق به اتهام اجتماع و تبانی، اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام محکوم شده است که از شش سال و نیم آن قابل اجراست. ما هم قرار است تجدیدنظرخواهی کنیم.»

تاکنون انجمن صنفی روزنامه نگاران، تحریریه روزنامه شرق طی بیانه های جداگانه ای به این حکم اعتراض کردند. پیشتر نیز بیش از ۵۰۰ تن از روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای و گروهی از اساتید دانشکده علوم اجتمای دانشگاه تهران طی نامه های جداگانه ای خواهان آزادی هرچه سریعتر این دانشجوی روزنامه نگار شدند.

هفته گذشته خبرگزاری فارس، وابسته به نهادهای نظامی و امنیتی، طی گزارشی مدعی شده است مرضیه امیری خبرنگار نبوده و بازداشت

به دلیل انجام رسالت روزنامه نگاری بلکه به دلیل فعالیت و اقدام علیه امنیت ملی بوده است. در حالیک

ه محمد رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق در دیدار مسئولان رسانه ها با رئیس قوه قضائیه اعلام کرده بود این روزنامه نگار، برای تهیه گزارش در آنجا حضور داشته و بازداشته شده است و خواهان مساعدت قوه قضائیه در رسیدگی به پرونده او شده بود.

از این رو، به نظر می رسد گروه یا جریانی در پی پرونده سازی برای این دو دانشجو و فعال صنفی با نیت برخورد شدید با فعالان صنفی و رسانه ای هستند. چراکه فعالیت مرضیه امیری برای پوشش اخبار روز کارگر نه تنها غیر قانونی نبوده، بلکه بنا به اصل ۲۴ قانون اساسی و ماده ۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی سیاسی که جمهوری اسلامی مکلف به اجرای آن است، قانونی و در راستای رسالت حرفه ای اش بوده است.

بازداشت مجدد لیلا حسین زاده و طرح اتهامات عجیب و بی سابقه علیه او، علی رغم قول های مکرر مسئولان وزارت علوم برای رفع برخورد امنیتی با فعالان دانشجویی و صنفی، گواهی بر امنیتی تر شدن نهاد دانشگاه و ایجاد فضای رعب و وحشت میان فعالان صنفی دانشجویی است. اظهارات اخیر وزیر اطلاعات مبنی بر «توسعه چتر اطلاعاتی، رصد و اشراف اطلاعاتی و حفظ و صیانت از اساتید، دانشجویان و نخبگان در برابر نفوذ دشمنان، به عنوان اقدامات ضروری مجموعه‌ حراست دانشگاه‌ها» را نیز می توان در راستای همین رویکرد و اجرای این سناریو تعریف کرد.

منبع: شورای صنفی دانشجویان کشور

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهارده − 13 =