کمپین دفاع از بازداشتشدگان هفتتپه ۹ مهرماه سال جاری از انتقال اسماعیل بخشی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و امیر امیرقلی از زندان به دادگاه انقلاب خبر داد.
برابر گزارش این کمپین در جریان حضور متهمان پرونده در دادگاه، قاضی مقیسه با صراحت اعلام کرد:«احکام صادره علیه متهمان پرونده هفتتپه بسیار خدا پسندانه و عادلانه بوده و با صدور این حکمها آخرت خود را خریدهام.»
کمپین دفاع از بازداشتشدگان هفتتپه در ادامه خبر خود با اشاره به دستور صریح رئیس قوه قضائیه در بازنگری احکام صادر شده مینویسد: «اظهارات مقیسه در حضور رفقای بازداشتی پرونده هفتتپه خود گواهی آشکار بر دروغگوییهای دستگاه قضایی و امنیتی کشور است. آن هم درست در زمانی کوتاه پس از آن که رئیس دستگاه قضایی در عقب نشینی آشکار تحت فشار شدید رسانهها، افکار عمومی، فعالین اجتماعی و کارگران هفتتپه دستور تجدیدنظر و بررسی سریع، عادلانه و منصفانه این احکام را داده بود. حال باید پرسید که آیا عقب نشینی دستگاه قضایی در روزهای نخست پس از صدور احکام پرونده هفت تپه صرفا یک عملیات ایذایی و روانی جهت تلطیف چهره دستگاه قضایی و رئیس آن بوده یا نهادهای امنیتی و مشخصاً ضابط پرونده مشغول سنگ اندازی می باشد؟ این سوال و بسیاری سوالات دیگر را نیز میتوان مطرح کرد؛ هر چند که ما وضعیت کنونی پرونده و احکام صادره را حاصل همکاری هر دو بخش میدانیم.»
این کمپین در انتهای گزارش خبری خود با اشاره به وضعیت هر یک از بازداشت شدگان پرونده مینویسد:
«ما شاهدیم و داد میخواهیم این بیداد را…شاهد تنهاییهای نهال بخشی، دختر اسماعیل بخشی در اولین روزهای مدرسه رفتنش که انتظار آغوش اسماعیل را دارد. شاهد تهدید و اخراج و احضارهای متوالی محمد خنیفر کارگر هفت تپه که نه حکم شش سال زندان او را شکست، نه رشوهی ۸۰۰ میلیون تومانی باعث شد به برادران و خواهرانش در هفت تپه خیانت کند. ما شاهدیم، سپیده قلیان را به مرگ تهدید کردند؛ برادرش مهدی را بازداشت کردند؛ خودش را از زندان سپیدار به اوین و از اوین به قرچک تبعید کردند تا شاید صدای دادخواهی و حق طلبی او را خفه کنند. اما سپیده همچون سپیداری مقاوم و ریشه در خاک همچنان ایستاده است. امیرحسین محمدی فرد و ساناز الهیاری را از هم جدا و ماهها در انفرادی های بند ۲۰۹ اوین محبوس کردند، ملاقاتهایشان را قطع کردند و از هیچ شکنجهای در حق این زوج عاشق و مدافع طبقه کارگر دریغ نکردند. اما آنان همچنان با جسم و روح آسیب دیده از این شکنجهها و اعتصابهایشان فریاد می زنند. ما شاهدیم و از یاد نمیبریم مقاومت رفیق در بندمان، عسل محمدی را که در روزهای آزادی موقتش ساکت نشد و شهادت شکنجهها بر اسماعیل و سپیده را داد و صدای زندانیان و روای ظلمی که بر آنان رواداشته بودند شد. ما شاهدیم، روزهایی را که امیر امیرقلی به دلیل نرسیدن انسولین شکنجه میشود و زندانبان او در هر مقام و منصبی تنها نظاره گر تخریب جسم و جان وی هستند.»
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «محمد مقیسه»، روز ۱۷ شهریورماه سال جاری حکم متهمان پرونده اعتراضات شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه را صادر کرد. بر اساس حکم قاضی مقیسه، «اسماعیل بخشی» به ۱۴ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق، «محمد خنیفر» به ۶ سال حبس تعزیری، «سپیده قلیان»، «امیر امیرقلی»، «امیرحسین محمدی فرد»، «ساناز الهیاری» و «عسل محمدی» هرکدام به ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان در مردادماه سال جاری در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود. این در حالی است که پرونده علی نجاتی دیگر متهم این اعتراضات کماکان مفتوح است.
بر اساس رای صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران سپیده قلیان، امیر (علی) امیرقلی، امیرحسین محمدی فرد، ساناز الهیاری و عسل محمدی برای اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۷ سال حبس تعزیری، برای اتهام «عضویت در گروه گام» به ۷ سال حبس تعزیری، برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱ سال و شش ماه حبس تعزیری و بابت اتهام «نشر اکاذیب» به ۲ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند.
منبع: ایرانوایر