پرسش و پاسخ با بهروز ستوده با مدیریت راحله طارانی؛ “ضرورت ایجاد شبکه سراسری در دفاع از زندانیان سیاسی”

برنامه پرسش و پاسخ با حضور بهروز ستوده، فعال سیاسی با مدیریت راحله طارانی ضبط شده است.

این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار می‌شوند.

این فایل صوتی در جلسه تلگرامی روز جمعه ۱۲ مهر‌ماه ۱۳۹ꓥ برابر با ۴ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۹ شب به وقت ایران ضبط شده و میهمان این هفته، بهروز ستوده، فعال سیاسی و حقوق بشر است.

فایل های صوتی و تصویری این پرسش و پاسخ در ادامه آمده است.

پرسش‌های طرح شده در برنامه نیز بعد از ویدئو آورده شده:

– یکی از عواملی که سبب می‌شود گروه‌ها متحد نشوند این هست که مثلا همین حزب مشروطیت که همین چند روز پیش جلساتشان را برگزار کردند اول از همهT جلسات شروع نشده حزب توده و فداییان رو محکوم و انتقاد کردند و بعد جلساتشون رو شروع کردند. با این معضل چه باید کرد ؟

– «شبکه همبستگی برای حقوق بشر» اکنون در چه شرایطی است؟

– لطفا در مورد عدم اتحاد گروه‌ها و احزاب بیشتر توضیح دهید و اینکه چرا احزاب مشروطه خواه در شروع جلسه خود دیگر احزاب از جمله حزب توده و فداییان را مورد انتقاد قرار داده و با تمسخر حرکاتشات رو نقد می‌کنند؟ در صورتی که از احزاب جمهوری‌خواه هم در آن جلسه شرکت کرده بودند، بطور مثال در برنامه شهرام همایون گفتند که در کنگره سازمان فداییان پول بلیط شرکت کننده ها را دادند تا اونها شرکت کنند در صورتی که خودشون معلوم نیست این همه هزینه ها رو از کجا آوردند. به نظر شما این ها عواملی نیست که مانع اتحاد می‌شوند؟

– شبکه همبستگی برای حقوق بشر تا چه اندازه در اتحاد عمل و تاثیر گذاری بر جریان های هم سوی خود موفق بوده است؟

– در مسیر ایجاد این شبکه سراسری که نهایتا ممکن است به تغییر رژیم منجر شود، آیا شما معتقد به اتکاء به کمک مالی از دولت‌های خارجی هستید؟

– در این برهه زمانی حزب چپ ایران ( فدائیان خلق) نیاز به کانال تلویزیونی دارد تا تحلیل ها را در داخل بهتر دریافت شود آیا در این مورد اقداماتی شده؟

– آیا حمایت ایرانیان خارج از کشور از زندانیان سیاسی موجب فشار بیشتر به زندانیان سیاسی و متهم کردن آنها به عوامل خارجی نخواهد شد؟

– تجربه نشان داده شده است که کمپین های مختلف توانسته است تاثیر موثری بر مطالبات جنبش مدنی ایران بگذارد، چرا شما به جای تاسیس یک جریان مشخص در دفاع از زندانیان سیاسی به کار کمپین و گسترش آن اقدام نمی کنید؟

– آیا احزاب در ایران می‌توانند خواسته‌ها و اهداف نزدیک و نه دور، و خاص خود را که قابل دسترس‌تر و مشترک‌تر با سایر احزاب هستند – ابتدا در یک گفتمان اتحاد جویانه با پیمان برابری و برادری و مسالمت مطرح کنند و نمایندگانی و کسانی را بیابند تا در این کنش‌ها و واکنش‌ها نسبت به اتفاقات روزآمد و نظریه پردازی‌های اختلاف افکن به هم نزدیک‌تر باشند و مجمعی بین حزبی تشکیل دهند تا برای گذار از این تشتّت آرا و افکار و گسیختگی اراده‌ها و کارهای اساسی مجموعهٔ احزاب سیاسی مورد نظر را از ناکارآمدی در بیاورند یا اینکه …. نه باز احزاب و سخنگوهای واقعی و مدعی با هم چانه‌زنی کنند و اسم و پسوند و سابقه و انتساب خود را بر سر هم بکوبند؟

– لطفا اسامی افراد موثر در این شبکه را در خارج از کشور نام ببرید

– نظرشما مورد رهبری شاهزاده چیست؟

– آیا در خصوص اتفاق لردگان و سرنگ‌های آلوده به ایدز ، فعالیت حمایتی و اعتراضی در مجامع و سازمان‌های بین المللی انجام شد ه است؟

– در شرایط حاضر آیا ضرورت تشکیل جبهه متحد و وسیع از تمام احزاب و نیروهای سیاسی فرا نرسیده، تابا عبور از نظام حاکم، حداقل بر اساس بیانیه ۱۴ نفر که به صراحت” نه -به جمهوری اسلامی نه-به جنگ “در آن بیان شده، بویژه این ۱۴ نفر با شجاعت بی نظیری دست به این اقدام زده،و بارها تاکید کرده اند که یکی از اهداف آن بیانیه، اتحاد عمل به منظور حرکت بسمت تشکیل آلترناتیوی از نیروهای سکولار دموکرات بود، کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی می تواند یک زیرمجموعه از این ائتلاف باشد.

– ماورای تلاش برای حمایت سیاسی و معنوی؛ چه تمهیدی برای حمایت مادی و معیشتی از وابستگان زندانیان دربند اندیشیده شده است؟

– آیا برای اتحاد مخالفین رژیم به رهبری فردی یا حزبی احتیاج داریم .اگر جواب مثبت است بهترین شخص یا حزب به نظر شما در حال حاضر کی میتواند باشد؟

– ضمن احترام به میهمان برنامه و اهداف نیکخواهانه ایشان مهمان محترم برنامه چند بار تکرار نمودند اگر این چهارده نفر دستگیر نشده بودند امروز خواسته ایشان همه‌گیر شده بود و یا فرمودند در خارج از کشور ۱۰۰۰ نفر متن اعتراضی برای این افراد را امضا نمودند. دوست گرامی فکر نمی کنید برای گسترش حرکتهای اعتراضی در کشور نیاز به سازماندهی ورای حرکتهای انجام شده در فضای مجازی داریم و این موضوع به آموزش کار تشکیلاتی، صنفی به نحوی که در اولین حرکت از جانب حکومت زیر ضربه نرود، داریم. آیا در این رابطه واقعا کار جدی صورت می گیرد که انتظار چشم اندازی برای تغییر وضعیت موجود داشته باشیم؟

– آقای ستوده نظر شما در رابطه با حزب چپ و جریانات مشابه به لحاظ مواضع سیاسی آنها چیست؟

– لطفا بفرمایید اگر همین‌فردا انقلابی صورت بگیرد و شما رهبر انقلاب باشید برنامه شما چه خواهد بود؟

– چرا بیشتر سلطنت طلبان در حمایت از بیانیه ۱۴ نفر فعال هستند ؟

– چرا در نامه حمایتی از بیانیه ۱۴ نفر فقط امضای ۱۰۰۰ نفر اعلام شد؟ در صورتی که میدانیم تعداد همراهان بیانیه به مراتب بیشتر از ۱۰۰۰ نفر بود؟

– به نظر می‌رسد که خیلی ها هنوز به این رشد نرسیده اند که ” مطالبه محور “حرکت کنند و بیشتر روی افراد متمرکز میشوند و مثلا اگر با یکی دو نفر از این ۱۴ نفر در مواردی موافق نیستند یا آنها را قبول ندارند مطالبه ” نه به جمهوری اسلامی ” را هم نادیده می گیرند و با آن همراه نمی‌شوند – در این مورد چه باید کرد؟

– آیا اصلاً امیدی به احزاب مخالف رژیم در خارج از کشور هست؟ بر سر چه موضوعی می توانند زودتر به اتحاد برسند؟

– فقط برای ادای دین و ثبت در تاریخ عرض می‌شود: تجربه شخصی خود من و دیگر رفقا را می‌دانم که در دوران رژیم ستم‌شاهی گواه بر حمایت معیشتی توسط خانواده زنده یاد محسن مدیر شانه‌چی (تشکل مادرها) واقع شده بود! البته اینجانب پس از آزادی متوجه شدم.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

2 − یک =