شفر: «در طول دو سال هیچ‌کس را ندیدم که طرفدار حکومت باشد»

بخش ورزشی سایت t-online آلمان در گزارشی به خودسوزی سحر خدایاری پرداخته و گفت‌وگویی با وینفرید شفر، سرمربی سابق تیم استقلال داشته است. شفر از علل خودسوزی “دختر آبی” و ترس حکومت از تماشاگران فوتبال می‌گوید.

وینفرید شفر، سرمربی پیشین تیم استقلال در گفت‌وگو با سایت آلمانی t-online با اشاره به خودسوزی سحر خدایاری که به نام “دختر آبی” در خاطر جمعی مردم ایران حک شده است، می‌گوید: «این دختر نه به دلیل اینکه به استادیوم راهش ندادند خودسوزی کرد، بلکه به این دلیل بود که او را به شش ماه زندان محکوم کرده بودند.»

شفر افزود: «در ایران همه به خوبی می‌دانند که در زندان‌ها چه می‌گذرد. من نمی‌‌توانم تصور کنم که فیفا این مسئله را نمی‌داند، و بسیار متأسف شدم که باید در اینستاگرام غوغا می‌شد تا رسانه‌ها و سپس فیفا از خواب بیدار شوند.»

شفر در پاسخ به این پرسش که انتظار او از فیفا چه بوده است گفت: «یک اولتیماتوم جدی به ایران. مسابقات لیگ هنوز شروع نشده بود و فیفا باید اعلام می‌کرد که قانون حقوق برابر باید اجرا شود، در غیر این صورت باشگاه‌ها و تیم‌های ملی حق رقابت نخواهند داشت. بدون هیچ سازشی. اما اگر یک جنجال نژادپرستانه می‌بود، فکر کنیم مثلا انسان‌هایی از یک قوم معین نباید وارد استادیوم می‌شدند، آنگاه فیفا سریعا واکنش نشان می‌داد.»

شفر در باره مسئله شرکت زنان در بازی ایران و کامبوج از فیفا انتقاد کرد و گفت: «این همان چیزی است که من از فیفا انتقاد دارم. یک سری منشی‌های فدراسیون و چند زن به صورت گزینشی انتخاب می‌شوند و به جایگاه VIP اسکورت می‌شوند. این دقیقا همان اتفاقاتی است که سال قبل رخ داد. این اتفاقات هیچ چیز را تغییر نمی‌دهد.»

حکومت از تماشاگران فوتبال در استادیوم ترس دارد

شفر در این مصاحبه از پیشینه باشگاه استقلال و بنیانگذاری آن توسط محمدرضا شاه پهلوی سخن گفت و اینکه میلیون‌ها نفر استقلال را دوست دارند “زیرا باشگاهی است که نماد یک ایران دیگر است”.

سرمربی پیشین استقلال گفت: «ابراز بیان تماشاگران در استادیوم درباره وزارت ورزش، یک اعتراض سیاسی است. وقتی به زنان اجازه ورود به استادیوم را نمی‌دهند، یعنی آنها را نه فقط از فوتبال بلکه از مشارکت سیاسی و اجتماعی محروم می‌کنند. اعتراض در شرایط عادی امکان‌پذیر نیست، اما در استادیوم امکان‌پذیر است. هر دو طرف، هواداران و حکومت، می‌دانند که مسئله واقعا بر سر چیست، اما رژیم از اعتراضات واقعی ترس دارد.»

شفر با تأکید بر اینکه فوتبال در ایران بسیار سیاسی است، برای مثال به تیم تراکتورسازی تبریز اشاره کرد که “نمادی است برای مردم تبریز که گرایش‌های جدایی‌طلبانه دارند”.

آیا تماشاگران مرد از ممنوعیت ورود زنان حمایت می‌کنند؟

شفر در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: «من هیچ‌کس را نمی‌شناسم که از این ممنوعیت حمایت کرده باشد؛ هیچ‌کس از حجاب اجباری حمایت نمی‌کند، هیچ‌کس از رژیم حمایت نمی‌کند. اما همه ترس دارند. شاید باید اشاره کنم که تا چه اندازه مردم رژیم را نفی می‌کنند. شما اگر در ایران زندگی نکرده باشید، دشوار بتوانید آن را تصور کنید. در طول دو سال حتا با یک نفر برخورد نکردم که نظری مثبت نسبت به حکومت داشته باشد؛ و من از انسان‌هایی با پیشینه‌های متفاوت حرف می‌زنم: صنعتگر، دانشگاهی، بازیکن فوتبال، راننده تاکسی و حتا وزیر.»

او تأکید کرد، “افرادی که من با آنها آشنا شدم، به هیچ وجه در خط حکومت نبودند، چه پیر و چه جوان”.

وینفرید شفر گفت که پسرش پس از رویداد خودسوزی “دختر آبی” به سرعت در صفحه اینستاگرام شفر فعال شد و در این باره گزارش داد. او افزود، این درست همان خواستی بود که بچه‌های استقلال داشتند، زیرا در ایران ابراز بیان سیاسی وجود ندارد. او گفت به همین دلیل صفحه اینستاگرام او ۴۰۰هزار فلوئر دارد.

شفر گفت: «من یک خارجی هستم و دیگر با استقلال کار نمی‌کنم، اما درباره سرنوشت این دختر می‌نویسم، بنابراین کمک می‌کنم که با این کار از فوتبالیست‌هایی حمایت کنم که در این باره حرف می‌زنند.»

شفر اظهار داشت که او و دیگر اعضای کادر فنی از باشگاه به دلیل اینکه شش ماه حقوق آنها را پرداخت نکرده است شکایت کرده‌اند، و افزود که این نحوه برخورد در کشورهای دیگر یک تخلف محسوب می‌شود: «متاسفانه مدیریت باشگاه با حکومت ارتباط نزدیکی دارد. اکنون اعتراض‌های زیادی علیه مدیریت باشگاه صورت گرفته است. من هنوز با بازیکنان سابق و اعضای کادر ایرانی خودم در ارتباط هستم و آنها واقعا انسان‌های دوست‌داشتنی هستند.»

وینفرید شفر با انعقاد یک قرارداد دوساله از اکتبر ۲۰۱۷ تا آوریل ۲۰۱۹ (مهر ۹۶ تا فروردین ۹۸) سرمربی تیم استقلال تهران بود.

منبع: دویچه وله

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یک × 2 =