شماری از وکلا، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر خطاب به دادگاه کیفری بین المللی در محکومیت دستگیری روح الله زم موسس آمدنیوز بیانیهای مشترک منتشر کردند.
پس از انتشار خبر بازداشت یا ربوده شدن روحالله زم موسس آمدنیوز و انتقال وی به ایران، گمانهزنیهای مختلفی از نحوه دستگیری وی در شبکههای اجتماعی یا وبسایتهای خبری منتشر شدهاست.
جمعی از وکلای دادگستری، فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران و فعالان سیاسی در بیانیهای نوشتهاند: «دستگیری و انتقال آقای زم به بازداشتگاههای سپاه پاسداران تحت هر عنوانی از قبیل “استرداد مجرمین”، “ناپدیدسازی قهری”، “آدم ربایی دولتی” و یا به “بهانه مبارزه با جرم تروریسم” که باشد محکوم است.»
آنها از دادگاه کیفری بینالمللی خواستهاند تا با ثبت این موضوع به عنوان جنایت علیه بشریت زمینه مجازات مجرمان را در آینده نزدیک فراهم کند.
متن بیانیه را بخوانید:
ضمن محکومیت شدید دستگیری روح الله زم مدیر وب سایت و کانال آمدنیوز، اعلام میکنیم که دستگیری و انتقال آقای زم به بازداشتگاههای سپاه پاسداران تحت هر عنوانی از قبیل “استرداد مجرمین”، “ناپدیدسازی قهری”، “آدم ربایی دولتی” و یا به “بهانه مبارزه با جرم تروریسم” که باشد محکوم است چراکه وی علاوه بر اشتغال به روزنامهنگاری، تحت حمایت کنوانسیون ژنو مربوط پناهندگان بوده و دستگیری او علاوه بر تهدید جدی آزادی بیان در عرصه بین المللی، باعث نقض حقوق بین المللی بشر در زمینه حقوق مربوط به پناهندگان است.
هدف امضا کنندگان این نامه نه صرفا حمایت از یک شخص که حمایت از حقوق کلیه روزنامه نگاران و مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی است که در خارج از مرزهای ایران به صورت مسالمت آمیز مشغول فعالیت اند و دستگیری اخیر جمهوری اسلامی زنگ خطر جدی را برای تمام این فعالان به صدا درآورده است که مبادا در آینده دوباره آزادی بیان و حقوق بشر وجه المصالحه منافع سیاسی مشترک دولت ها قرار گیرد.
در پایان ضمن محکومیت شدید آدم ربایی اخیر و با عنایت به وقوع ناپدیدسازی قهری، شکنجه و دستگیری های گسترده مخالفان سیاسی، وکلا، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر توسط مقامات نظامی و قضایی جمهوری اسلامی در ایران، از دادگاه کیفری بین المللی درخواست داریم تا با ثبت این موارد به عنوان جنایت علیه بشریت زمینه مجازات مجرمان را در آینده نزدیک فراهم کند.
با احترام
امضاکنندگان به ترتیب تاریخ امضا:
۱. احسان حسین زاده (وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر)
۲. سهیلا رحیمی (وکیل دادگستری)
۳. محمد مظفری (فعال و زندانی سیاسی)
۴. کیومرث مظفری (فعال سیاسی)
۵. مسعود اخترانی تهرانی (وکیل دادگستری)
۶. حسین حقمه (وکیل دادگستری و خبرنگار)
۷. شراگیم زند (روزنامه نگار)
۸. فرزاد صیفی کاران (روزنامه نگار)
۹. معین خزائلی (روزنامه نگار و کارشناس حقوق)
۱۰. احسن حسنپور (وکیل دادگستری)
۱۱. دانیال استخر (وکیل دادگستری)
۱۲. فراز فیروزی مندمی (پژوهشگر حقوق بین الملل)