تداوم اعتراضات کارگران آذرآب اراک و بازداشت دست‌کم ۲۱ معترض

تصویر آرشیو

تجمع کارگران آذرآب اراک، امروز نیز ادامه یافت، اما اجتماع کنندگان در کنار مطالبات دیگرشان، امروز یک خواسته دیگر نیز دارند.

آن‌ها خواستار آزادی کارگرانی هستند که روز گذشته، همراه با ضرب و جرح بازداشت شده‌اند.

در ویدئویی که امروز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌است، کارگران با سر دادن شعار “کارگر زندانی آزاد باید گردد”، خواستار آزادی همکاران خود شده‌اند.

عباس قاسمی، دادستان اراک خبر داده که در جریان اعتراضات روز یک‌شنبه ۲۸ مهر، ۲۱ نفر از کارگران آذرآب بازداشت شده‌اند. این در حالی‌است که منابع مطلع می‌گویند شمار افراد بازداشتی بیش از این‌هاست و تا ۴۰ نفر هم می‌رسد.

کارگران آذرآب اراک علی‌رغم فضای امنیتی امروز (دوشنبه ۲۹مهرماه) به اعتراض خود ادامه دادند و بنا به گزارش منابع خبری، هنگامی که قصد داشتند برای ادامه اعتراض به خارج از شرکت بروند، ماموران نیروی انتظامی مانع آن‌ها شدند.

تجمع کارگران آذرآب اراک، روز یک‌شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۸، در حالی که به دلیل عدم تحقق مطالبات‌شان مسیر ریلی راه‌آهن شمال-جنوب ایران در اراک را مسدود کرده‌بودند، از سوی نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.

منابع کارگری از ایران گفته‌بودند: «کارگران در حالی که مشغول سر دادن شعار بودند، با پرتاب گازاشک‌آور و ضرب و جرح نیروهای امنیتی پراکنده شدند.»

در ویدئوهایی که از این اعتراضات در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌، کارگران معترض آذرآب شعار کنایه‌آمیز “مرگ بر کارگر، درود بر ستمگر” را سر داده و چندین نفر بر اثر ضربات باتون از ناحیه سر و صورت آسیب دیدند.

کارگران آذرآب از ۱۴ مهرماه دور جدید اعتراض و اعتصاب خود را آغاز کرده‌اند. این اعتراض‌ها روز دوشنبه ۱۵مهرماه در محوطه کارخانه از سوی نیروهای انتظامی با پرتاب گاز اشک‌آور به خشونت کشیده شده‌بود.

کارگران آذرآب به نبود امنیت شغلی، کاهش ظرفیت تولید و عدم تعیین تکلیف وضعیت سهامداری و هیئت مدیره این واحد تولیدی اعتراض دارند.

کارگران می گویند با وجود تعهدات مسئولان مبنی بر لغو سهام بانک کشاورزی در شرکت آذرآب، هفتم مهر ماه این سهامدار از عرضه سهام خود در بورس منصرف شده و وضعیت سهامداری شرکت همچنان بلاتکلیف است.
کارگران خواستار بازگشت این واحد تولیدی به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران هستند.

شرکت صنایع آذرآب اراک از صنایع پیمانکاری کشور است که از سال ۱۳۶۴ در اراک آغاز به کار کرد.

این شرکت مادر تخصصی در حوزه طراحی، ساخت و نصب انواع بویلرهای نیروگاهی و صنعتی، مخازن تحت فشار، مبدل های حرارتی و تجهیزات نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، صنایع قند، شکر و سیمان فعالیت دارد.

این شرکت در سال ۱۳۸۹ به بخش خصوصی واگذار شده و هم اکنون به ۱۶ هزار و ۴۰۰ سهم تقسیم شده است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

شانزده − 15 =