جمعی از پزشکانی که در بیمارستانهای مختلف ایران مشغول به کار هستند، از وضعیت بیمارستانهای مختلف در روزهای اعتراضات گزارش میدهند.
آنها که خود را با عنوان «پزشکان گمنام حقوق انسانی» معرفی میکنند، میگویند در جریان سرکوب این اعتراضات، هم از گلولههای جنگی و هم از گلولههای ساچمهای استفاده شده است و بیشتر جمجمه و قلب معترضان هدف قرار گرفتهاند.
یکی از آنها میگوید: «انگار فقط به قصد کشت شلیک کرده بودند. حتی به آنهایی که از لب پنجره یا از روی پشتبام بیرون را نگاه میکردند هم شلیک شده بود؛ مثل پیرزنی که به بیمارستانی در تهران منتقل شد و تیر به قلبش خورد.»
تعدادی از این پزشکان که در بیمارستانهای اطراف تهران کار میکنند، آماری را از کشتهشدگان در بیمارستانهای تامین اجتماعی در سه روز اول اعتراضات، یعنی تا روز دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۸ تهیه کردهاند. این آمار نشان میدهد که در بیمارستانهای وابسته به تامین اجتماعی در اطراف تهران، در سه روز نخست اعتراضات ۱۰۴ نفر جان باختهاند که جزییات آن به این صورت است: «بیمارستان تامین اجتماعی شهریار ۱۵ نفر، بیمارستان سجاد شهریار ۳۶ نفر و بیمارستان فیاضبخش ۱۴ نفر. در بیمارستانهای اسلامشهر ۹ نفر، رباط کریم ۱۰ نفر و قلعه حسنخان نیز ۲۰ نفر کشته شدهاند.»
یکی از این پزشکان که در بیمارستان کوچکی در شهر قدس کار میکند، میگوید: «در یک شیفت کاری، ۱۲ نفر کشته شده را خودم دیدم که از بین آنها ۱۰ نفرشان با شلیک گلوله به سر جان داده بودند. یک نفر گلوله به قلبش اصابت کرده بود و یک نفر هم به گردنش.»
به گفته این پزشک، سرکوب در شهرهای اطراف تهران و کرج مثل شهریار، قلعه حسنخان و تمام شهرکهای بین تهران و کرج بسیار شدید بوده است.
آمار کشتههای بیمارستانهای «طالقانی»، «امام رضا» و «امام خمینی» کرمانشاه نیز از سوی این پزشکان در سه روز نخست اعتراضات ۱۶ نفر اعلام شده است: «در کرمانشاه در بیمارستان طالقانی هشت نفر، بیمارستان امام رضا سه نفر و بیمارستان امام خمینی پنج نفر کشته شدهاند. توجه کنید که این آمار شامل بیمارستانهای ارتش، سپاه و نیروی انتظامی نمیشود.»
به گفته این پزشکان، بیمارستانهای تابع «دانشگاه علوم پزشکی ایران» که برخی مناطق تهران و بیمارستانهای «امام سجاد» شهریار و «مرکز درمانی حضرت فاطمه» رباط کریم را نیز در برمیگیرند، ۶۴ کشته و بیش از ۶۰۰ نفر زخمی را به عنوان آمار قطعی اعلام کردهاند.
یکی از پزشکان میگوید: «تعداد زخمیهایی که گلولههای ساچمهای به آنها اصابت کرده بود، بسیار زیاد بودند. ما از اندامها عکس میانداختیم و اگر گلوله به استخوان نرسیده بود، به آنها میگفتیم بروند و خودشان بعدا برای در آوردن ساچمه به پزشک جراح مراجعه کنند. چون اگر ساچمه در بافت نرم باشد، فقط خطر عفونت بافت نرم را دارد که با آنتی بیوتیک مداوا میشود.»
به گفته این پزشکان، بیمارستانهای جوانرود، بوکان و مریوان بیش از ۳۰ کشته داشتهاند: «جوانرود ۱۵ نفر، مریوان حداقل ۱۰ نفر و بوکان حداقل هفت نفر کشته شدهاند.»
یکی از پزشکان میگوید: «سرکوب، شدیدتر از آنچه دیدید و شنیدید، بود. این بار از روز اول دستور کشتن صادر شد؛ حکم تیر برای این که قلب و جمجمه مردم معترض را هدف بگیرد.»
منبع: ایرانوایر