پرسش و پاسخ با نیره انصاری با مدیریت راحله طارانی؛ “تعاریف حقوقی خشونت و دفاع از خود”

این برنامه پرسش و پاسخ با حضور نیره انصاری، حقوق دان، متخصص حقوق بین الملل، نویسنده و پژوهشگر حقوق بشر با مدیریت راحله طارانی ضبط شده است.

این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار می‌شوند.

این فایل صوتی در جلسه تلگرامی روز جمعه ۸ آذر ۱۳۹۸ برابر با ۲۲ نوامبر ۲۰۱۹ ساعت ۹ شب به وقت ایران ضبط شده و میهمان این هفته، دکتر نیره انصاری، حقوق دان، متخصص حقوق بین الملل، نویسنده و پژوهشگر حقوق بشر است.

فایل‌های تصویری و صوتی این پرسش و پاسخ در ادامه آمده است.

پرسش‌های طرح شده در برنامه بعد از ویدئو؛

– خاتم دکتر برخی مسلح شدن را دفاع مشروع نمیدانند، مردم در برابر کسی که در فاصله صد متری به طرف شان تیراندازی میکند چطور از خود دفاع کنند؟ آیا جز فرار راهی میماند؟

– وقتی که حاکمیت اجازه ی اعتراض و دفاع را نمیدهد و به کشتار معترضین میپردازد، چه باید کرد؟

– فرمایش شما درباره ی یک دولت قانونمند صدق میکند ، اما هنگامیکه حاکمیت دست به تجاوز و تعدی میزند چه باید کرد؟

– با درود بر خانم نیره انصاری، حکومت اسلامی برای هر اجتماعی با هر خواسته ای از معترصین با خشونت رفتار کرده و از سالهای قبل هم دیده ایم که با به اغتشاش کشیدن وسرکوب شدید معترضین رو سرکوب میکند و ابایی هم از اینکار ندارد میگویند شکایت کنید به قول پدر پویا به کی و کجا شکایت ببرم ؟ به نطر شما چه کار باید کرد؟

– لطفاً نظرتان را راجع به حمل سلاح در جامعه امریکا بفرمایید.

– در عراق شدت سرکوب که زیاد شده عشایرشان مسلح شده اند، ایا حق مبارزه مسلحانه رو در این مقطع را چگونه ارزیابی میکنید؟

– موضوع خشونت به صرف معنا بی توجه به شرایط، طبیعتاً چیز خوبی نیست ولی در عرصه هایی به رغم ناخوب بودنش ناگزیر است، در مسیحیت گفته میشود رهبری دین توصیه کرده اگر سیلی به یک طرف صورتت خورد سمت دیگر راهم بگردان تا به آنسو هم سیلی نواخته شود که اینهم پذیرش یک سویه خشونته. در مجموع قاعده مند کردن خشونت چیزی نیست که پسندیده باشه اما در مقابل خشونت چطور میشه سکوت کرد و به اهداف متعالی هم رسید؟

– در جریان رویداد های اخیر دقیقا رژیم شبیه سازی کرد و خشونت آفرید و با این ترفندشروع خشونت را به معترضان نسبت داد و بعد خشنونت را با شدیدترین شکلش بکار برد ، کشته شدن صدهاتن ثمره خشونت سازمان یافته رژیم بود با توجه با این گونه موارد، مردمی که از خشونت سازمان یافته با کمترین حق دفاع ممکن مواجه هستند چه کنند؟

– خانم دکتر انصاری: آیا سرکوب سر خود و شلیک کور به مردم معترض و یا حتی کودکان در خیابان قابل پیگیری حقوقی در سطح بین المللی است؟ – نکته این جاست که اکنون ثابت شده که این ارتکاب جرم توسط ارگان های رسمی و دولتی جمهوری اسلامی نظیر ماموران انتظامی بسیج و سپاه پاسداران انجام شده است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهار × دو =