«محمود صادقی»، نماینده مجلس شورای اسلامی خبر داد که بازداشت شماری از دانشجویان در حالی رخ داده است که در تجمعات اعتراضی به گرانی بنزین حضور نداشتهاند.
به گفته او، این بازداشتها با عنوان «جلوگیری از اقدامات پیشگیرانه» انجام شده است.
محمود صادقی روز ۱۰ آذر ۱۳۹۸ گفت: «باید بازداشت دانشجویانی که در تجمعات حضور نداشتند اما برای جلوگیری از اقدامات پیشگیرانه دستگیر شدهاند، موردبررسی قرار گیرد.»
این نماینده مجلس با انتقاد از اینگونه بازداشتها گفت: «این کار بههیچعنوان محل قانونی ندارد و باید مشخص شود که چرا صورت گرفته است.»
در حال حاضر آمار دانشجویان بازداشت شده در تهران و شهرهای دیگر مشخص نیست. همچنین آمار دانشجویانی که در تجمعات شرکت نداشته اما بازداشت شدهاند، وضعیت و محل نگهداری و عنوانهای اتهامی آنها روشن نیست.
«سعدالله نصیری قیداری»، سرپرست «دانشگاه شهید بهشتی» روز ۱۱ آذر از بازداشت سه دانشجوی این دانشگاه در اعتراضات آبان خبر داده و گفته است این دانشجویان بر اساس حق قانونی خود و بر مبنای قانون اساسی که اعتراض را حق شهروندان میداند، اعتراض کردهاند.
نصیری قیداری به خبرگزاری ایسنا گفته است هنوز اطلاعی از دلیل بازداشت این دانشجویان دریافت نکردهاند.
«شوراهای صنفی دانشجویان کشور» در روزهای ابتدایی اعتراضات خبر داده بود که نیروهای لباس شخصی، بسیاری از دانشجویان «دانشگاه تهران» را با آمبولانس از دانشگاه خارج کردهاند: «در جریان تجمع عصر و شامگاه دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۸ دانشجویان دانشگاه تهران، چندین آمبولانس حامل نیروهای لباس شخصی وارد این دانشگاه شدند و دهها تن از دانشجویان را بازداشت و بعد از انتقال به آمبولانسها، به بازداشتگاهها منتقل کردند.»
این تشکل صنفی دانشجویی تاکنون نام ۱۶ دانشجو از دانشگاههای تهران و «علامه طباطبایی» که هنوز در بازداشت به سر میبرند و نام ۱۲ دانشجو که پس از چند روز آزاد شدهاند را منتشر کرده است.
منبع: ایرانوایر