صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در گزارشی تأیید کرد که در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در شهر صدرای شیراز، سیرجان، ماهشهر، شهر قدس، شهریار و ملارد در استان تهران و همچنین در استان البرز مأموران امنیتی که در این گزارش از آنها به عنوان «حافظان امنیت» یاد میشود دست به کشتاران معترضان یا به تعبیر صدا و سیما، «آشوبگران» زدهاند. تعداد کشتهشدگان در این گزارش اعلام نشده است.
جمعه ۲۴ آبان در اعتراض به افزایش قیمت بنزین تجمعات اعتراضی در اهواز، مشهد، سیرجان، گچساران، آبادان، اصفهان و خرمشهر برگزار شد که به زودی به بیش از یکصد شهر ایران سرایت کرد. عفو بینالملل در چهارمین گزارش خود تعداد کشتهشدگان را دستکم ۲۰۸ نفر اعلام کرده است. برای نخستین بار صدا و سیمای جمهوری اسلامی شامگاه دوشنبه ۱۱ آذر کشتار معترضان را تأیید کرد.
در گزارش صدا و سیمای جمهوری اسلامی شرایط ماهشهر «متفاوتتر» از سایر مناطق جلوه داده میشود:
«در ماهشهر هم شرایط متفاوتتر از مناطق دیگر بود. در ماهشهر برخی از عوامل گروههای تجزیهطلب با سلاح گرم و حتی سلاحهای نیمهسنگین و تیربار راه ارتباطی بندر ماهشهر با دیگر نقاط کشور و مسیر انتقال کالا را بسته بودند و همچنین قصد تصرف پتروشیمی ماهشهر و انفجار در آن را داشتند. در ماهشهر عملا برای ساعاتی، اغتشاشگران مسلح، جنگ مسلحانه به راه انداخته بودند. در چنین شرایطی، نیروهای حافظ امنیت برای نجات جان مردم ماهشهر وارد عمل شدند.»
جمعه ۲۴ آبان معترضان برخی از راههای منتهی به مجتمع پتروشیمی بندر امام خمینی از جمله جاده شهرک چمران به منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر را بسته بودند. در نزدیکی نیزاری در این منطقه نیروهای سپاه پاسداران معترضان را با تیربار به گلوله بستند.
در گزارش صدا و سیمای جمهوری اسلامی شخصی که گفته میشود فرمانده نیروی انتظامی ماهشهر است در کنار همان نیزار میگوید:
«نیروهای معاند در این نیزارها مخفی شده بودند و اقدام به تیراندازی به سوی مأمورین میکردند ولی با درایت و هوشیاری نیروهای مسلح توطئه آنها نقش بر آب شد.»
از تعداد کشتهشدگان در نیزار اطلاعی در دست نیست. نیویورک تایمز شامگاه یکشنبه در گزارشی اعلام کرد در جریان کشتار ماهشهر توسط نیروهای سپاه پاسداران حدود ۱۰۰ نفر از معترضان کشته شدند. نیویورک تایمز بهنقل از منابع محلی شمار کشتهشدگان ماهشهر در سه روز را ۱۳۰ نفر گزارش داد.
صدا و سیمای جمهوری اسلامی ادعا میکند که معترضان در شهر صدرای شیراز با بستن خیابانها ساکنان را به «گروگان» گرفته بودند و در سیرجان قصد داشتند مخازن نفت را آتش بزنند و در شهرقدس، شهریار و ملاردِ استان تهران و همچنین فردیس در استان البرز با به حمله به فرمانداریها و همچنین مراکز بسیج و نیروی انتظامی قصد ربودن سلاح داشتند و به همین دلیل هم «حافظان امنیت» مجبور شدند آنها را بکشند.
گزارش صدا و سیما تأیید میکند که در درگیری مأموران امنیتی با معترضان عدهای رهگذر هم جان خود را از دست دادهاند. در این گزارش اما ادعا شده که «اغتشاشگران» به آنها تیر شلیک کردهاند.
میر حسین موسوی، نخستوزیر سابق ایران و از رهبران نهضت سبز شنبه گذشته کشتار در آخرین هفته آبان را با کشتار معترضان در میدان ژاله تهران در شهریور ۵۷ مقایسه کرد. میرحسین موسوی در بیانیه خود خواهان معرفی «آمرین و مباشرین این کشتار [آبان ۹۸] و «محاکمه علنی آنها و توضیح بدون لکنت دلایل این جنایت آشکار» شده است.
مقامات جمهوری اسلامی تاکنون به طور رسمی تعداد کشتهشدگان و مجروحان در اعتراضات آبان ۹۸ را اعلام نکردهاند.