دادستان کل کشور به کسانی که از عملکرد نیروهای امنیتی در سرکوب اعتراضات آبان انتقاد کردهاند حمله کرد و باز هم کشته شدن صدها نفر از معترضان را به «دشمنان نفوذی» نسبت داد و از کوتاهی در قطع اینترنت در جریان اعتراضات سخن گفت. همزمان بازداشت گسترده معترضان در دستکم شش استان ایران همچنان ادامه دارد.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور پنجشنبه ۲۸ آذر در مراسم معارفه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان با اشاره با مشکلات اقتصادی به اعتراضات آبانماه پرداخت و بار دیگر از سرکوب معترضان پشتیبانی کرد و گفت: «اگر امنیت باشد، اقتصاد خواهد بود.»
او با اشاره تلویحی به سخنان محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: «آنکسی که مطالب آنچنانی را پشت تریبون مجلس یا در فضای مجازی یا در مطبوعات میگوید اگر خود در این حوادث آسیبدیده بود اینچنین حرف میزد؟»
هفته گذشته عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور برای پاسخ به پرسشهای نمایندگان درباره نحوه کشتار معترضان به مجلس شورای اسلامی رفته بود. محمود صادقی، نماینده مجلس دوشنبه ۲۵ آذر در مصاحبه با «امتداد» گفت: «در همین جلسه، یکی از نمایندگان شهرستانها اعلام کرد که دو نفر در حوزه انتخابیه من (محدوده کرج و شهرقدس) با اصابت گلوله به مغزشان جان باختهاند و از رحمانی فضلی سئوال کرد که آیا امکان تیراندازی، دستکم به پا یا کمر به پایین وجود نداشته که چنین شلیکهایی انجام شده است؟ وزیر کشور هم در پاسخ عنوان کرد که خب! شلیک به پا هم انجام شده و بوده است.»
صادقی در ادامه این مصاحبه میگوید نمایندگان مجلس از اینکه «آقای وزیر، با بیخیالی چنین مسئلهای را عنوان کرده» شگفتزده شدند.
دادستان کل کشور در اینباره افزود: عدهای راه افتادند حالت طلبکارانه به نیروهای انتظامی و اطلاعاتی و قضایی ما دارند، اگر اینها نبودند و آتش به دامن شما میافتاد چه میگفتید؟ چرا بیانصاف و حقناشناس هستید؟»
محمدجعفر منتظری همچنین از کوتاهی در سرکوب اعتراضات نیز انتقاد کرد و همچون دیگر مسئولان حکومتی چنان جلوه داد که کشتهشدگان «بهناحق» توسط «دشمنان» کشته شدهاند و نه نیروهای امنیتی. او گفت: «چرا باید با ۴۸ ساعت تأخیر فضای مجازی بسته شود؟ چه کسی پاسخگوی خسارتی که به مردم وارد شده است؟ چه کسی پاسخگوی جانها و خونهایی است که بهناحق ریخته شده است؟ چه تعداد از نیروهای بسیجی و انتظامی و پاسدار ما جان باختند و توسط عوامل دشمن به شهادت رسیدند؟ چه تعداد از مردم بیگناه در خیابان توسط گلوله یا آتش یا سلاح سرد اشرار جان باختند و مصدوم شدند؟»
مسئولان حکومتی با گذشت یک ماه از اعتراضات هنوز آماری از کشتهشدگان اعتراضات آبان ارائه ندادهاند. دادستان کل کشور در اینباره گفت هنوز مسئولان امر در حال تفکیک کشتهشدگان هستند و «باید مشخص شود چه کسانی اشرار بوده و چه کسانی توسط اشرار به شهادت رسیدند»، او گفت: «اطلاعات پس از جمعآوری به اطلاع مردم خواهد رسید.»
این سخنان در حالی بیان میشود که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به بازداشت گسترده معترضان در دستکم شش استان، از جمله تهران، کرمانشاه، فارس، آذربایجان شرقی، خوزستان و اصفهان همچنان ادامه دارد.
علیاکبر جاویدان، فرمانده نیروی انتظامی استان کرمانشاه، روز گذشته چهارشنبه ۲۷ آذر از شناسایی و بازداشت ۲۵۰ نفر از معترضان در این استان خبر داد و گفت بازداشتشدگان «بین ۲۰ تا ۳۵ سال سن دارند».
جاویدان اتهام برخی از بازداشتشدگان را «شرارت، تحریک مردم به ایجاد آشوب و اغتشاش، تخریب اموال عمومی و وارد آوردن خسارت به اماکن دولتی و حمله به ماموران پلیس و نیرو های بسیجی» و اتهام برخی دیگر را «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی و شبکههای معاند» و «ارتباط با گروههای معاند» عنوان کرد.
در روزهای اخیر حسین عبدی، فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی نیز از بازداشت دستکم ۷۰ نفر از معترضان خبر داد. حیدر عباسزاده، فرمانده نیروی انتظامی خوزستان هم اعلام کرد که ۱۴۵ نفر از معترضان در شهرهای مختلف این استان طی هفته گذشته بازداشت شدهاند. عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی البرز نیز گفته است دستکم هشت معترض طی هفته گذشته در شهر کوچک مهدیآباد ساوجبلاغ به عنوان «عوامل اصلی» اعتراضات، شناسایی و بازداشت شدند. بهگفته رهام بخش حبیبی، فرمانده نیروی انتظامی استان فارس، در سه روز گذشته ۱۰ تن از معترضان در شهرهای ممسنی و سپیدان بازداشت شدند. او ۱۴ آذر از دستگیری ۳۱ نفر در کازرون نیز خبر داده بود. در قلعه حسنخان واقع در غرب استان تهران، دادستان شهر، مجید کاویانی نیز ۲۵ آذر از بازداشت شماری از معترضان جوان و حتی هشت کودک خبر داد. سازمان اطلاعات سپاه پاسداران استان اصفهان نیز گفته است «چهار نفر از اعضای یک شبکه فعال سلطنتطلب» را در این استان بازداشت کرده است.
منبع: رادیو زمانه