این برنامه پرسش و پاسخ با حضور فریبرز رییس دانا فعال حقوق بشر، عضو کانون نویسندگان، فعال سیاسی و دانش آموخته اقتصاد از دانشگاه اقتصاد و علوم سیاسی از دانشگاه لندن (L.S.E) با مدیریت راحله طارانی ضبط شده است.
این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار میشوند.
این فایل صوتی در جلسه تلگرامی روز جمعه ۱۳ دی ۹۸ برابر با ۳ ژانویه ۲۰۲۰، ساعت ۹ شب به وقت ایران ضبط شده و میهمان این هفته، فریبرز رییس دانا است که توسط سامانه گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی در بخش پرسش و پاسخ نیز منتشر میشود.
موضوع این هفته “نئولیبرالیسم، محافظه کاری و سرکوب جنبش آبان ۹۸” است.
فایل تصویری این پرسش و پاسخ در ادامه و پرسشهای طرح شده در برنامه بعد از ویدئو آمدهاست:
لطفا اختلاف لیبرالیسم و نئو لیبرالیسم را بیان نمایید.
– لطفاً در رابطه با همراهان طبقاتی نئو لیبرالیسم توضیح دهید. مواضع اقشار بالایی و میانی خرده بورزواژی را توضیح دهید .
– نئولیبرالیسم صرف نظر از نوع حاکمیت ها- که در بنیاد همه دولت های سرمایه داری هستند- نه تنها به توسعه مطلوب واضعان نئولیبرالیسم منجر نشده است بلکه حاصل آن فقر روزافزون، نابودی منابع ارزشمند ملی، تشدید استثمار و بهره کشی ، بی پناهی نیروی عظیم زحمتکشان تمام جوامع ، گسترش فضای سرکوب به جای توسعه دموکراسی ، نهادینه شدن فساد در تمام امور اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی و بخصدص در ایران بحرانهای خطرناکی به ارمغان اورده است. لطفا چنانچه بسته پیشنهادی کوتاه مدت جهت برون رفت از وضع فعلی وجود دارد بیان نمایید.
– با توجه به اینکه در تیتر برنامه شما از خیزش آبان ماه نام برده شد. لطفا جایگاه سازماندهی و ایجاد تشکیلات برای پیشبرد نظرات اقتصادی، سیاسی و همچنین تاثیر گذاری در خیزشهای اجتماعی را از نظرخودتان بیان نمایید.
– سوال دیگری از یکی از همراهان کانال- درود بر شما جناب رئیس دانا؛ در مورد شاخ و برگهای سیستم نئولیبرالیستی در ایران و وابستگی آنها به سیستم امپریالیسم جهانی و تلاش سیستم امپریالیسم جهانی برای بقای جمهوری
اسلامی را در شرایط کنونی چگونه می بینید؟
– با درود؛ نئولیبرالیسم در انگلیس را با تاچریسم یکی می دانند، نئولیبرالبسم در ایران اسلامی، آیا ما با یک نئولیبرالیسم اسلامی مواجه هستیم؟ اگر چنین است، ویژگی اش چبست؟؟( اقطاع، تیولداری، )
– درود بر شما و درود بر رفیق خستگی ناپذیر ما، رییس دانای گرامی. ای کاش اهتمامی می داشتیم و مرکزی و مکانی را برای گفت وگو و پرسش و پاسخ در نظر می گرفتیم.
– ارتجاع داخلی و خارجی و دشمنان فرو دستان حامعه، دوباره مانند سال۳۲ و سال۵۷ در پی میوه چینی هستند.
پرسش- چه کار کنیم تاپیشکامان و فعالان انسان دوست، وفاداران به آرمان های زحمتکشان، زیر یک پرچم و تشکیلات و برای پیشگیری از رسوخ شعارهای انحرافی و نفوذ فرصت طلبان در صفوف حق گرایان؛ جمع کردند؟
– دکتر رئیس دانای عزیز، اوایل سال ۲۰۱۹ یکی از مهمترین ژورنالهای روانشناسی به روانشناسی نئولیبرالیسم و نئولیبرالیسم در روانشناسی اختصاص یافت و نزدیک به ۴۰۰ صفحه به این مساله اختصاص یافت – به نظر شما چرا
نئولیبرالیسم نیاز دارد که از دستاوردهای روانشناسی استفاده کند و چطور روانشناسی تحت تاثیر نئولیبرالیسم قرار می گیرد ؟
– نئولیبرالیسم با جنگطلبی چه ارتباطی دارد ؟
خطر جنگ را چقدر جدی می بینید ؟ و نیروهای سیاسی و مردم در رابطه با این خطر چه مسولیتی دارند و چه باید بکنند ؟
– نظر شما درباره تفاوت و یا اشتراکات در سیاست های دولت های اروپایی و دولت فعلی در امریکا در مورد حفظ، بقا و همچنین در مورد اصلاح پذیری جمهوری اسلامی چیست؟ ایا این سیاست ها از نقطه نظر خواسته های نئو لیبرالیسم در اروپا و امریکا قابل توضیح است ؟
– با درود به رفیق طارانی و استاد رئیس دانا وظیفه انقلابی ما امروز برای شکست سیاستهای نئولیبرالیستی تا استقرار سوسیالیسم چیست؟
– رفیق عزیز بادرود آیا اقتصاد مسلط درکشورما نئو لیبرالیسم است ؟یا بربخشی از آن علاوه برسپاه، نیروهای بازار سنتی ودراس آن هیئت موتلفه ،بااداره بشیوه ای مافیائی و بیرحمانه تر از نئولیبرالیسم چنبره زده ، نوع دیگری از روابط
کهنه اقتصادی است ؟
– نظرتان را در مورد ایجاد همبستگی و اتحاد ملی و دمکراتیک چیست؟ و چرا این اتحاد را نباید هر چه زودتر سازماندهی کرد؟
– یکی از دانشجویان نئولیبرالیسم را به این شکلها توضیح داده بود:
مرگ بر نئو لیبرالیسم یعنی:
– مرگ بر خصوصی سازی اموال عمومی، به نفع سرمایه داران رانمتخوار؛
– مرگ بر کالا سازی از امر آموزش، بهداشت و سلامت؛
– مرگ بر توزِع ناعادلانه ثروت ملی؛
– مرگ بر افزایش فشار به طبقه کارگر، در عین سودجوئی سرمایه داران متنفذ؛
– مرگ بر تخریب محیط زیست؛
– مرگ بر دانش بنگا؛
و …
شما چقدر با این توضیحات موافق هستید؟