“ستادکل نیروهای مسلح” با انتشار اطلاعیهای در خصوص سقوط هواپیمای اکراینی اعلام کرد: «هواپیمای اوکراینی به دلیل خطای انسانی مورد اصابت قرار گرفته است.»
در این بیانیه گفته شده که این هواپیما بدلیل نزدیک شدن به یک مرکز حساس نظامی و بر اثر بروز خطای انسانی توسط موشکهای سپاه مورد اصابت قرار گرفته است.
گفتنی است هواپیمای مسافربری نوع بوئینگ ۷۳۷ متعلق به شرکت هواپیمای اکراین بامداد چهارشنبه ۹ ژانویه پس پرواز از فرودگاه بین المللی امام خمینی تهران به مقصد کیایف پایتخت اوکراین ساعاتی پس از حملات موشکی سپاه پاسداران ایران به پایگاه نظامی آمریکا در عین الاسد عراق سقوط کرده و تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.
ستاد کل نیروهای مسلح ایران اعلام کرد که هواپیمای مسافر بری اوکراینی، در حین عبور از “نقطه حساس نظامی”، در نتیجه “خطای انسانی” به اشتباه مورد هدف قرار گرفته است.
در آن بیانیه اعلام گردید، در پی حمله موشکی به پایگاههای ایالات متحده امریکا، جنگنده های ایالات متحده آغاز به پرواز در اطراف ایران نموده و خبر احتمال حمله به نقاط استراتژیکی کشور به واحدهای دفاعی داده شد. بر همین اساس بسیاری از اهداف توسط رادارها مشاهده شده و سیستم دفاع هوایی کشور نیز به همین دلیل به بالاترین سطح حساسیت رسید.
عصر شنبه صدها تن از شهروندان ایران در اعتراض به حادثۀ سقوط هواپیمای اوکراین همچنین برای گرامیداشت یاد قربانیان، در تهران دست به تجمع زدند که این تجمعات با دخالت نیروهای امنیتی به درگیری انجامید و این اعتراضات همچنان تا امروز در اکثر شهرهای کشور ادامه دارد.
شنیدن اینگونه اخبار قلب هر انسان با وجدان بیدار را به درد آورده و سوالهایی از این قبیل درذهن آدمی شکل می گیرد که:
۱- چرا باید یک مرکز حساس نظامی در نزدیکی فرودگاه غیر نظامی بین المللی و کانال عبور پروازها باشد؟
۲- چرا در شبی که تصمیم به درگیری نظامی با یک کشور دیگر داشته اند، طبق روال معمول، پروازهای عادی قطع نشده اند؟
۳- چه کس و کسانی دستورات چنین عملیاتی رو صادر کرده اند ؟
۴- چرا از لحظه نخست با وجود اطلاع مقامات، نه تنها با دروغ همه چیز حاشا شد بلکه به عمد اطلاعات کذب و آنحرافی داده شد؟
۵- چرا پس از اطلاع رسانی کشورهای دیگر همچنان تکذیب کردند؟
۶- چرا پرسش کنندگان و خبرنگاران مستقل مورد تهدید قرار گرفتند؟
۷- چرا با سرعت تلاش شد تا آثار و شواهد از بین برده شوند؟
اینها پرسشهایی هستند که باید به آنها رسیدگی شود.
در نهایت؛ این خطای فردی یا سهو و یا اشتباه غیر عمد نیست، این یک جنایت بزرگ سیستماتیک و تلاش در تمام سطوح حکومتی برای سرپوش گذاشتن بر آن است.