پرسش و پاسخ با ناصر زرافشان با مدیریت راحله طارانی؛ “حوادث اخیر و چالش های بعدی”

این برنامه پرسش و پاسخ با حضور ناصر زرافشان، حقوقدان، نویسنده، مترجم و از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران با مدیریت راحله طارانی ضبط شده است.

این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار می‌شوند.

این فایل صوتی در جلسه تلگرامی روز جمعه ۴ بهمن ۹۸، برابر با۲۴ ژانویه ۲۰۲۰، ساعت ۹ شب به وقت ایران ضبط شده و میهمان این هفته، احمد جواهریان است که توسط سامانه گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی در بخش پرسش و پاسخ نیز منتشر می‌شود.

موضوع این هفته “حوادث اخیر و چالش های بعدی” است.

فایل تصویری این برنامه پرسش و پاسخ در ادامه آمده‌است و همچنین پرسش‌های طرح شده در برنامه بعد از ویدئو آورده‌شده:

سؤالات مطرح شده در جلسه تلگرامی جمعه ۴ بهمن ۹۸

– سازمان‌دهی اجتماعی برای ایجاد تغییرات بنیادی چگونه تحقق خواهد یافت و در حال حاضر چنین پتانسیلی در ایران تا چه اندازه وجود دارد و تحلیل شما از نقاط ضعف و قدرت آن چیست؟

– تحولات ایران تا چه حد به آنچه در خاورمیانه می گذرد مربوط است و نقش امپریالیسم در این تحولات چیست ؟

– چرا دانشجویان امسال در روز دانشجو علیه نئولیبرالیسم شعار دادند؟ آیا سیاست نئولیبرالیستی در ایران وجود دارد؟

– با معضل پراکندگی در بین نیروهای سیاسی که برای ایجاد تغییرات بنیادی در جامعه تلاش می کنند چه باید کرد؟ دلایل این پراکندگی چیست؟

– ساختار حکومتی و نوع سیستم حاکمیتی پیشنهادی شما برای آینده ایران چیست؟ و چرا آن ساختار را از سایر ساختارها بهتر می دانید؟

– یک طرف آمریکا و ثروتمندان ایران و یک طرف حقوق بگیران ایران؟ جمهوری اسلامی کجای این معادله هست؟ الان دشمن از دید شما کیست؟

– بفرمایید، اختلاف اصلاحات در ساختار و عقب نشینی درون ساختاری، دارای چه مرز، مشترکی اند؟

– بادرود رفیق عزیز باعنایت به عدم تشکل و عدم آگاهی که به درستی میفرمائید، برای برطرف شدن این نقص بزرگ باتوجه به سرکوب نیروهائی که درصدد ایجاد تشکل هستند (درراس آن طبقه کارگر و احزاب چپ) برای اینکه به قول شما ازاین خلاء نیروی امپریالیستی بهره برداری نکند، چه راهکاری ارائه میفرمائید؟

– این که دانشجویان و کارگران ایران ضرورت مبارزه با نئولیبرالیسم را درک کرده اند را نشانه رشد آنها می دانم و با آنها کاملا هم نظر هستم ، ولی متأسفانه به نظر میرسد که عده ای نئولیبرالیسم را فقط محدود شدن نقش دولت می دانند – اگر ممکن است لطفا در مورد تنوع سیاستهای نئولیبرالیستی در کشورهای مختلف توضیح بیشتری بدهید . متشکرم

– جناب دکتر که با مبارزات مدنی مخالف هستید؛ اگر امکان دارد، تحلیل تان درباره تفاوت مبارزات خشونت پرهیز، با مبارزات چریکی و مسلحانه و آمار موفقیت هر کدام در طول تاریخ معاصر هم ارائه بدهید.

– بین ساختارهای حاکمیتی مختلف کدام را بهتر می دانید؟ یا به عبارت مشخص تر ساختاری که خود شما دوست، دارید کدام است؟ حتی اگر در ایران محتقق نشود.

– با درود، آیا چیزی به نام بخش خصوصی واقعی به معنای بورژوازی ملی در جامعه امروز وجود دارد؟

– هسته سخت قدرت چرا از گشایش سیاسی پرهیز کرده و می کند؟ آیا منافع اقتصادی پنهان و یغماگری و حساب و کتاب پس ندادن چند درصد در این استبداد در مقابل باز گشایی سیاسی نقش دارد؟

– موازنه قدرت در جهان تغییر کرده و بعضی از اقتصاددانان معتقدند که آمریکا برای اینکه دوام بیاورد نیاز دارد که مطمئن شود حکو متی که در ایران حا کم است، باید به استفاده از دلار در تبادلاتش تن دهد، تا ارزش دلار بالا بماند؛ یا باید از میان برداشته شود تا رژیمی سر کار آید که تبادلاتش با دلار باشد؟ شما در این مورد چه فکر می کنید؟ با توجه به این واقعیت ها فکر می کنید که جنگ جهانی دیگری رخ خواهد داد؟

– منافع اقتصادی سردمداران نظام یا مسائل ایدئولوژیک (اسلامی)، کدامیک نقش مهمتر و بالاتری را در این نظام داراست؟ آیا فشار و سرکوب طبقه کارگر و مزدبگیران چه در جنب بی توجه ایی به سطح نازل دستمزد و زیر خط فقر بودن آن و چه در ممانعت از ایجاد تشکیلات مستقل سندیکایی و چه حذف بی اثر کردن قوانین حمایتی از کارگران و مزدبگیران …و الی آخر جنگ و سرکوب رژیم و دولت طبقاتی سرمایه علیه مزدبگیران نیست؟

– درود دکتر زر افشان از لحاظ حقوقی باز خوانی جعبه سیاه متعلق به کدام یک از کشورهاست ۱_ ایران که بیشتر مسافرانش ایرانی وحادثه در ایران رخ داده ؟ ۲_ اوکراین که هواپیما و خدمه وچند نفر از مسافران متعلق به ان کشور هست؟ ۳_ کانادا که بیشتر مسافران تابعیت ان کشور را داشتند؟ در این صورت کدام کشور مدعی خواهد بود و یا می شود در کشور ثالث این باز خوانی انجام شود؟ سپاس از شما.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

پنج × 4 =