۷۲ سال زندان برای هشت تن از امضاء کنندگان درخواست استعفاء علی خامنه‌ای

دادگاه انقلاب مشهد هشت تن از امضاء کنندگان نامه‌ به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را به ۷۲ سال زندان، ۶ سال تبعید و ۶ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرد. هنوز دادگاه رسیدگی به اتهام توهین به رهبری این افراد برگزار نشده است. برخی از متهمان غیابی محاکمه و محکوم شده‌اند.

به نقل از رادیو زمانه دادگاه انقلاب مشهد؛ هاشم خواستار، محمد نوریزاد، عبدالرسول مرتضوی، محمد حسین سپهری، فاطمه سپهری، هاشم رجایی، محمد حسین پور و مرتضی قاسمی، هشت تن از کنشگران مدنی که تابستان امسال با نوشتن نامه‌ای خواستار استعفای آیت الله خامنه‌ای شده بودند را مجموعا به ۷۲ سال حبس تعزیری محکوم کرده است.

بر اساس این حکم که روز شنبه ۱۲ بهمن ماه ۹۸ در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری صادر و یکشنبه ۱۳ بهمن ماه به این افراد ابلاغ شده است، عبدالرسول مرتضوی به ۲۶ سال حبس محکوم شده است.  این دادگاه هاشم خواستار، معلم و فعال فرهنگی در مشهد را هم به ۱۶ سال حبس، سه سال تبعید به نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم کرده است.

محمد نوری‌زاد، از دیگر امضاء کنندگان این نامه هم به ۱۵ سال زندان، سه سال تبعید به ایذه در استان خوزستان و سه سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

دادگاه انقلاب مشهد محمد حسین سپهری و فاطمه سپهری را هم هر کدام  به ۶ سال حبس و هاشم رجایی، محمد حسین‌پور و مرتضی قاسمی را هر کدام  به یک سال زندان تعزیری محکوم کرده است.

براساس این گزارش پرونده جواد لعل محمدی دیگر از امضاء کنندگان این نامه هنوز «مفتوح» است و حکمی برای او صادر نشده است.

جلسه رسیدگی به اتهامات، محمد نوری زاد، هاشم خواستار، فاطمه سپهری و محمدحسین سپهری روزهای شنبه ۲۸ دیماه و یکشنبه ۲۹ دیماه در شعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد برگزار شده بود.

یک منبع مطلع که نامش فاش نشده گفته که برای عبدالرسول مرتضوی دادگاهی تشکیل نشده و حکم او به صورت غیابی صادر شده است. به گفته او سایر افراد نیز در جلساتی «چند دقیقه‌ای» محاکمه شده بودند.

براساس این گزارش امضاء کنندگان نامه درخواست استعفاء علی خامنه‌ای به «توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، تشویش اذهان عمومی، همکاری با رسانه‌های خارجی، شرکت در تجمعات غیرقانونی» متهم و محکوم شده‌اند.

گفته می‌شود محکومیت‌های صادرشده در دادگاه انقلاب مشهد تنها مربوط به اتهام‌های تشکیل گروه غیرقانونی و تبلیغ علیه نظام است و برای این افراد پرونده قضایی دیگری با موضوع «توهین به بنیانگذار و رهبر جمهوری اسلامی» تشکیل شده و در دست بررسی است.

این نه تن ۲۰ مردادماه امسال، همراه با تعداد دیگری از فعالین صنفی و مدنی در مقابل محل برگزاری دادگاه تجدید نظر کمال جعفری یزدی، استاد دانشگاه، محبوس در زندان مشهد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

آنها همچنبن اواخر خرداد سال جاری نامه‌ای را امضاء کردند که در آن خواستار استعفای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی شده بودند. هم اکنون محمد نوری‌زاد، هاشم خواستار، محمد حسین سپهری و فاطمه سپهری از امضاکنندگان آن نامه در زندان نگهداری می‌شوند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یک + پنج =