چرا روند پناهجویی و پناهنده شدن ایرانیان در جهان همچنان رو به افزایش است؟

در برنامه فراسوی گذار از استبداد به دموکراسی و داد، بخش ویژه پناهجویان و پناهندگان ایرانی، به بررسی مشکلات پناهجویان ایرانی و فعالیت های راهگشا جهت حل مشکلات آنان پرداخته می شود.

این هفته با حضور میهمانان برنامه؛ «عمر مینایی»، فعال کارگری و سخنگوی شورای همبستگی پناهجویان ایرانی در ترکیه و«یداله بلدی» فعال سیاسی و جامعه شناس، در رابطه با افزایش آمار پناهجویان ایرانی گفتگویی انجام شد.

«عمر مینایی» سخنگوی شورای همبستگی با پناه‌جویان و پناهندگان ایرانی در ترکیه ضمن ابراز تاسف در رابطه با افزایش آمار پناهجویان ایرانی در جهان و تبعاتی که گریبانگیر این قشر از هموطنان ایرانی شده است، از دلایل ایجاد خیل عظیم پناهجویان ایرانی نام برد و گفت: عواملی که باعث شده مردم ایران با وجود کشوری با این همه ذخایر مادی و میلیونها دلار درآمد نفتی سالانه به پناهجویی روی آورند، ناکارآمدی مسئولین چپاولگر رژیم ایران است که سبب شده وضعیت ملت ایران هر روز بدتر از قبل شود.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۵ درصد از مراکز صنعتی و کارخانه ها در کشور تعطیل شده اند و هر روز شاهد اعتصابات کارگری و اعتراضات مردمی هستیم، افزود: فروش نفت سال ۹۸ حدود ۸ میلیارد دلار بوده که ۷/۵ میلیارد دلار آن چپاول و غارت شده است بنابراین عامل اصلی تن دادن به شرایط پناهجویی، وضعیت سیاسی و اقتصادی نابسامان کشور است که باعث شده ایرانیان با وجود تمام دلبستگی هایی که دارند ناچار جلای وطن کنند.

«عمر مینایی» هچنین در تکمیل بحث اینگونه گفت: روابط سیاسی بین حکومتها و منافع مشترک میان آنها باعث شده تا جامعه پناهجویان ایرانی آسیب بسیاری ببیند از جمله ماندن در وضعیت بلاتکلیفی و انتظارو در نهایت این پناهجویان مجبورند بدون هیچ هویت و امنیت مالی و جانی به زندگی اسفبار ادامه دهند.

«یداله بلدی» مهان دیگر برنامه از دید جامعه شناسی به این مسئله پرداخته و گفت: متاسفانه پناهجویان قربانی هستند در چهل و یک سال گذشته میلیونها ایرانی قربانی سیستم جمهوری اسلامی شده اند که با شکنجه اعدام و جنایتهایش جوانان وادار به فرار از کشور شده اند.

مادرانی با کودکانشان در کوهستانها یخ زدند، کودکان در دریاها غرق شدند، انسانهای زیادی در این راه جانشان را از دست دادند و در این میان قربانی مناسبات، سیاست ها و معاملات بین کشورها شدند به طوری که روابط بین کشورها بسیار تعیین کننده است، به این صورت که هر وقت روابط بین کشورها و حکومت ایران حسنه می شود، وضعیت پذیرش پناهجویان رو به کاهش می رود و هچنین بالعکس این قضیه نیز صادق است.

فایل تصویری گفتگوی بخش ویژه پناهجویان و پناهندگان ایرانی برنامه فراسوی گذار از استبداد به دموکراسی و داد در شبکه های اجتماعی سامانه گذار قابل دسترسی است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

1 × 3 =