تحلیل کتاب سرمایه در قرن بیست و یکم نوشته توماس پیکتی

در برنامه فراسوی گذار از استبداد به دموکراسی و داد، گفتمان نوین چپ؛ اندیشمندان، کنشگران و فعالان با بینش چپ یعنی سوسیالیزم علمی به تحلیل مسائل و ارائه راهکارها برای برون رفت از بحران استبداد حاکم برایران می پردازند.

در برنامه فراسوی گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی و داد، بخش گفتمان نوین چپ، این هفته «رضا بدیعی» مدیر سامانه گذار طی گفتگویی، در خصوص نقطه نظرات پیکتی اقتصاددان معاصرکه تحلیل نوینی از جهان سرمایه داری ارائه داده است، صحبت کردند.

هدف از این گفتگو، تحلیل دنیای معاصر و رویکردهایی است که «توماس پیکتی» داشته و
بحث در رابطه با چالشهایی در زمینه فقر نسبی، تفاوت سرمایه و ثروت و افزایش فقر نسبی و کاهش فقر مطلق در دنیا می باشد.

«توماس پیکِتی» اقتصاددان اهل فرانسه است که در زمینهٔ نابرابری در ثروت و درآمد فعالیت می‌کند. پیکتی نویسندهٔ کتاب سرمایه در قرن بیست و یکم است که بر تمرکز ثروت و توزیع درآمد در ۲۵۰ سال گذشته می‌پردازد.

کتاب استدلال می‌کند که نرخ بازگشت سرمایه در کشورهای توسعه‌یافته بیش از نرخ رشد اقتصادی است و این باعث نابرابری در ثروت در آینده می‌شود. او برای حل این مشکل پیشنهاد می‌دهد که از طریق یک مالیات جهانی بر ثروت، بازتوزیع انجام شود.

در ادامه فایل تصویری مربوط به این گفتگو در نشست سراسری فراسوی گذار آمده است. فایل‌های مربوطه را می توانید در شبکه های اجتماعی سامانه گذار نیز دنبال کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یک × 3 =

خروج از نسخه موبایل