مدل‌های توسعه و راه‌های پیش‌روی ایران-“سیامک طاهری” روزنامه نگار، نویسنده و فعال حوزه مطبوعات

جلسه‌ی پرسش و پاسخ تلگرامی جمعه ۲ آبان ۱۳۹۹ (۲۲ اکتبر)، با موضوع “مدل‌های توسعه و راه‌های پیش‌روی ایران” مهمان برنامه؛ “سیامک طاهری” روزنامه‌نگار، نویسنده و فعال حوزه مطبوعات

برخی از سوالات مطرح شده در جلسه پرسش و پاسخ به این شرح بود:

آیا برای ایران راه رشدی غیر از آن که در اصل ۴۴ قانون اساسی آمده، البته قبل از دگرگون شدنش، وجود دارد؟

آیا نظریه راه رشد غیر سرمایه داری که در دهه شصت در سطح جهانی مطرح بود هنوز از همان اعتبار و اهمیت در محافل مارکسیستی برخوردار است یا نه؟

ممکن است اختلافات سیاسی در حاکمیت ایران را از نظر طبقاتی اقتصادی آنالیز و تحلیل بفرمایید. نقش مردم در این میان چیست؟

ایده توسعه پایدار در کدام کشور تحقق یافته است. چرا در هیچ کشور سوسیالیستی این امر محقق نشده و در هیچ جریان مارکسیستی جزو اساسنامه آنها نبوده است؟

آیا در ایران هیچ جریان سیاسی وجود دارد که در مانیفست آنها توسعه پایدار گنجانیده شده باشد؟

فرض کنیم ایران تا چند سال پیش روی دچار تحولات اجتماعی ودموکراتیک گردد، در آن موقع راه‌حل اقتصادی واقعی چه می‌تواند باشد، تا هم توسعه پایدار و هم عدالت اجتماعی مورد مطالبه‌ی مردم تامین گردد و هم استقلال سرزمینی مد نظر باشد؟ آیا گرایش شما پیشنهاد یک آرایه ی سوسیالیستی خواهد بود یا سرمایه داری ناممکن ملی یا همان سرمایه ی وابسته؟

این‌جلسات هفتگی در کانال و گروه‌های تلگرامی متعدد برگزار می‌شوند از جمله در گروه “به یاد رفیق رئیس دانا و برای اتحاد عدالت خواهان.”

در ادامه فایل های صوتی این جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی آمده است.( این فایل‌ها را می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی سامانه گذار نیز دنبال کنید)

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هجده − 4 =