همایش همراهان مردم ایران برای گذار از استبداد به دموکراسی و داد؛ یک‌شنبه ۸ نوامبر ۲۰۲۰ برابر با ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۹

بخش دوم

در بخش اخبار و گزارشات کارگری “عمر مینایی” به موضوعاتی از جمله؛ نرخ بیکاری بیش از ۳۰٪، بالا رفتن سبد معیشت خانواده به ۱۰ میلیون تومان، جان باختن پنجمین معلم ایذه‌ای به علت اصرار رئیس اداره آموزش و پرورش این شهرستان برای حضور در کلاس درس، موفقیت کارگران هفت تپه در آزادی چهار فعال کارگری در بند و … پرداخت.
ایشان همچنین از مبارزات اجتماعی کارگران هفت‌تپه و ویژگی‌های آن در پیشرفت جنبش کارگری ایران نیز سخن گفتند.
ادامه دهنده‌ی بخش دیگر این گفتمان آقای دکتر “حسن نائب هاشم” فعال حقوق بشر بودند.
دکتر “نائب هاشم” در مورد انتخابات امریکا چنین گفتند: ما در دهه‌های گذشته وقتی جمهوری ‌خواهان سرکار بودند شاهد بودیم و هستیم که تلاش می‌کنند دنیا را به سمت خودشان بکشانند و ایده‌های خود را به دنیا تحمیل کنند. شاخص‌ترین آن می‌تواند در مورد تحریم‌های ایران باشد. اما طرف مقابل یعنی دموکرات‌ها می‌خواهند با دنیا نزدیک باشند. در رابطه با حقوق بشر نیز چنین است، وقتی که شورای حقوق بشر می‌خواست تشکیل شود بوش رئیس جمهور آمریکا بود، آن‌ها به این شورا نیامدند. ولی در زمان اوباما و با کمک آمریکا، تلاش‌های وسیع از طرف ما و دیگر نهادهای حقوق بشری و غیر دولتی مسئله حقوق بشر در مورد ایران را دوباره به راه انداخت و احمد شهید به عنوان اولین گزارشگر ویژه ایران تعیین شد.
آقای “نائب هاشم” به نقش ترامپ در خارج شدن آمریکا از شورای حقوق بشر، پیمان محیط زیست پاریس، عدم همکاری با یونسکو و خارج شدن از سازمان بهداشت جهانی نیز اشاره کردند و به آن پرداختند.
سپس “رضا بدیعی” مدیر سامانه‌ی گذار در مورد ترامپ گفت: ترامپ در این دوره به طور کامل بیش از هر رئیس جمهور دیگری در تاریخ آمریکا سیاست‌های نتانیاهو را انتخاب کرد و پیش برد.
در ادامه این گفتمان از آقای “نائب هاشم” پرسیده شد که آیا اقدامات بشر دوستانه دفتر حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران می‌تواند بعنوان مسئله روز در دستور کار قرار گیرد؟

ایشان در جواب گفتند: در جریان برجام مسئله حقوق بشر دست بالایی نداشت، اما واقعیت این است که دموکرات‌ها توجه بیشتری به حقوق بشر دارند. ما تلاش می‌کنیم حقوق بشر در مذاکرات اولویت اول را داشته باشد.
دکتر “نائب هاشم” در ادامه گفت: متاسفانه حقوق بشر در دنیا حرف اول را نمی‌زند. ممکن است خود ماهم بیشتر نگران یک موشک اسرائیل باشیم که کجا را می‌زند تا نگران آن‌چه باشیم که در سودان جنوبی و آفریقا می‌گذرد.

 

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هفده − 7 =