ویژه برنامه مبارزات زنان؛ روحانیت با حق رای زنان مخالفت می‌کردند

همراهان مردم ایران با “ویژه برنامه مبارزات زنان” از سامانه گذار از استبداد به دموکراسی و داد با حضور زنان کنشگر و مبارز، به بررسی علل نقض حقوق زنان و ارائه راهکار مناسب برای توقف هر نوع خشونت علیه زنان می پردازد.
در این برنامه با نگاهی به جنبش‌ها و مبارزات آزادی‌خواهان و عدالت‌جویان در عرصه‌ها و سطوح مختلف جامعه به بررسی نقش و تاثیر این جنبش‌ها برای استقرار دموکراسی و داد پرداخته شد.
با ویژه برنامه مبارزات زنان ایران با تهیه و اجرا خانم مریم مرادی همراه هستید.
روز شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۹ می ۲۰۲۱

در برنامه این هفته به “حق رای زنان در ایران” پرداخته شد. زنان ایران پس از دهه‌ها مبارزه سرانجام از ۳ مارس ۱۹۶۳ میلادی (۱۲ اسفند ۱۳۴۱ شمسی) صاحب حق رای شدند و حق انتخاب کردن و انتخاب شدن در چهارچوب «رفراندوم انقلاب سفید» به آنها اعطا شد. در کنار زنان مبارز ایران و مدافعان حقوق مدنی، افرادی همچون اسدالله علم و محمد مصدق، نخست‌وزیران دوران پهلوی و محمد تقی وکیل‌الرعایا نماینده همدان در مجلس شورای ملی نیز برای اعطای حق رای به زنان تلاش می‌کردند. اما این تلاش‌ها برای مدتی طولانی به نتیجه نرسید و همواره با مقاومت شدیدی به‌ویژه از سوی چهره‌های برجسته‌ی روحانیت مانند سید حسن مدرس، سید ابوالقاسم کاشانی، روح الله خمینی و گروه‌هایی مانند جمعیت فدائیان اسلام روبرو بود. روح‌الله خمینی اعطای حق رای به زنان را بر خلاف اسلام و موجب نگرانی علمای اسلام می‌دانست.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هجده − 13 =

خروج از نسخه موبایل